Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Kaupunginvaltuusto 137 14.06.2010 36

1650-2010 (010)

Kasvatus- ja opetustoimen johtosäännön hyväksyminen (Otj)

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuusto on 14.12.2009 § 279 kohdalla päättänyt, että nuorten ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus yhdistetään saman lautakunnan ja hallintokunnan alaisuuteen. Kaupunginhallituksen 15.12.2009 § 677 kohdalla tekemän täytäntöönpanopäätöksen, täytäntöönpanopäätöstä täsmentävien päätösten ja kaupunginhallituksen 12.4.2010 § 236 kohdalla tekemän linjapäätöksen mukaisesti on valmisteltu 1.1.2011 aloittavan kasvatus- ja opetustoimen johtosääntö.

Kv § 137

Liite 1                                 Asian esittely ja päätösehdotus

 

Liite 2                                 Kasvatus- ja opetustoimen johtosääntö

 

Liite 3                                 Äänestyslistat

 

Liite 4                                 Hyväksytty kasvatus- ja opetustoimen johtosääntö

 

Liite 5                                 Eriävä mielipide

 

Puheenjohtaja ilmoitti, että liitteen 2 mukaiseen johtosääntöön korjataan kirjoitusvirheet pykäliin 10, 18 ja 24. Korjaukset ilmenevät liitteestä 4.

 

Valt. Christel von Frenckell-Ramberg valt. Ulla Achrénin kannattamana ehdotti, että asia palautetaan.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Christel von Frenckell-Rambergin palautusehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 50 valtuutettua kannatti asian käsittelyn jatkamista, 14 valtuutettua kannatti valt. Christel von Frenckell-Rambergin palautusehdotusta, 1 tyhjä ja 2 poissa, joten asian käsittely jatkui.

 

Valt. Annika Lapintie valt. Christel von Frenckell-Rambergin kannattamana ehdotti, että asia pannaan pöydälle.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja totesi, että pöydällepanoehdotus vaatii työjärjestyksen edellyttämän 17 valtuutetun kannatuksen asian ollessa ensimmäisen kerran käsittelyssä ja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat asian käsittelyn jatkamista äänestävät ”jaa”, ja ne valtuutetut, jotka kannattavat valt. Annika Lapintien pöydällepanoehdotusta äänestävät ”ei”. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 52 valtuutettua oli asian käsittelyn jatkamisen kannalla, 14 valtuutettua valt. Annika Lapintien pöydällepanoehdotuksen kannalla, 1 poissa, joten asian käsittely jatkui.

 

Valt. Henry Toivari valt. Leena Koikkalaisen kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen liitteenä 2 olevaan johtosäännön 22 §:ään siten, että tulosalueita olisi vain 4 eli –”aikuiskoulutus” jää pois”.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Henry Toivarin ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 37 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta, 25 valtuutettua kannatti valt. Henry Toivarin ehdotusta, 4 tyhjää ja 1 poissa, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Valt. Ulla Achrén valt. Christel von Frenckell-Rambergin kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen liitteenä 2 olevaan johtosäännön 22 §:ään siten, että lisätään tulosalueeksi – ”ruotsinkielinen opetus”.

 

Keskustelun keskeydyttyä puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Ulla Achrénin ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 56 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta, 10 valtuutettua kannatti valt. Ulla Achrénin ehdotusta, 1 poissa, joten kaupunginhallituksen ehdotus voitti.

 

Valt, Minna Arve valt. Henry Toivarin kannattamana teki seuraavan muutosehdotuksen:

 

” 24 § Siirtymäsäännös; 4. momentti talousarvion valmistelu muutetaan kuulumaan seuraavasti:

 

Opetuslautakunta ja ammattiopetuslautakuntakunta valmistelevat yhteisesti 1.1.2011 aloittavan kasvatus- ja opetustoimen vuoden 2011 talousarvion ja vuosien 2011- 2014 taloussuunnitelman yhteistyössä sektorin apulaiskaupunginjohtajan kanssa kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi”.

 

Tämän jälkeen puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne valtuutetut, jotka kannattavat kaupunginhallituksen ehdotusta, äänestävät ”jaa”, jos ”ei” voittaa, on valt. Minna Arven ehdotus tullut hyväksytyksi. Äänestysesitys hyväksyttiin.

 

Suoritetussa koneäänestyksessä 2 valtuutettua kannatti kaupunginhallituksen ehdotusta, 60 valtuutettua kannatti valt. Minna Arven ehdotusta, 4 tyhjää ja 1 poissa, joten valt. Minna Arven muutosehdotus voitti.

 

Päätös         Kaupunginvaltuusto päätti,

että liitteenä 4 oleva kasvatus- ja opetustoimen johtosääntö hyväksytään siten, että se tulee voimaan 1.1.2011 alkaen ja

 

että samasta ajankohdasta kumotaan kaupunginvaltuuston 8.12.2003 § 258 kohdalla hyväksymä ammatillisen opetuksen johtosääntö ja kaupunginvaltuuston 23.10.2006 § 202 kohdalla hyväksymä opetustoimen johtosääntö siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.

 

Eriävän mielipiteen koko päätökseen ilmoittivat valt. Ulla Achrén, valt. Christel von Frenckell-Ramberg, valt. Stefan Wallin ja valt. Carin Åminne.

 

Eriävä mielipide on liitteenä 5.

Jakelu

ilmAmmattiopetuslautakunta
ilmOpetuslautakunta
ilmPursiainen Sari


Liitteet:

Kv § 137
Liite 1:Asian esittely ja päätösehdotus
Liite 2:Kasvatus ja opetustoimen johtosääntö
Liite 3:Äänestyslistat
Liite 4:Hyväksytty kasvatus ja opetustoimen johtosääntö
Liite 5:Eriävä mielipide