Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus2018.01.20167

10380-2015 (011, 035)

Turun tekstiilihuolto Oy:n ja Ravanin Pesula Oy:n sulautuminen

Tiivistelmä: -

Kh § 20

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, johtava kaupunginlakimies Laura Klami ja konserniohjauksesta vastaava controller Kim Moisiolinna 11.1.2016:

 

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 19.10.2015 hyväksyä Turun Tekstiilihuolto Oy:n ja Satakuntalaisen Ravanin Pesula Oy:n fuusioprosessin käynnistämisen. Konsernijaosto päätti ilmoittaa omistajan ennakkonäkemyksenä, että Turun Tekstiilihuolto Oy ja konsernihallinto voivat käynnistää yhdistymisen valmistelut Ravanin Pesula Oy:n kanssa esitetyillä reunaehdoilla ja että yhdistymiseen liittyvät asiakirjat; sulautumissuunnitelma, osakassopimus ja yhtiöjärjestys tuodaan konsernijaoston ja edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi ennen sulautumisen voimaantuloa.

 

Yhdistymisen ehdoista ja dokumentaatiosta on saavutettu yksimielisyys omistajien kanssa käydyissä neuvotteluissa ja Kaupunginhallitukselle esitetään nyt hyväksyttäväksi yhdistymiseen eli fuusioon liittyvät asiakirjat. Esitettävässä järjestelyssä toteutuvat kaikki keskeiset reunaehdot, jotka eri omistajat ovat kukin tahollaan asettaneet:

 

Uuden yhtiön nimi ja omistusosuudet:

 

Sulautumisen täytäntöönpanon yhteydessä vastaanottavan yhtiön toiminimi tullaan muuttamaan Lännen Tekstiilihuolto Oy:ksi. Uusi yhtiö säilyy Turun kaupungin konserniyhtiönä hieman yli 50 %:n omistusosuudella. Uudet omistussuhteet ovat seuraavat:

 

Osakas

Osakkeita kpl

%

Turun kaupunki

634

50,40

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

320

25,44

Satakunnan sairaanhoitopiiri

228

18,12

Porin kaupunki

76

6,04

 

Hallituksen nimeäminen

 

Esitetyn osakassopimuksen mukaan Turun kaupungilla on oikeus nimetä hallitukseen neljä (4) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä, Satakunnan sairaanhoitopiirillä sekä Porin kaupungilla on kullakin oikeus nimetä hallitukseen yksi (1) jäsen. Näin ollen yhtiön hallituksen jäsenmäärä kasvaa nykyisestä viidestä seitsemään jäseneen. Hallituksen puheenjohtajan nimeää Turun kaupunki.

 

Lisäksi osakassopimuksessa on maininta: Mikäli suunnitteilla olleen järjestelyn mukaisesti Satakunnan sairaanhoitopiiri myöhemmin myy omistamansa Yhtiön osakkeet Porin kaupungille, on Turun kaupungilla tällöin oikeus nimetä hallitukseen viisi (5) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirillä, sekä Porin kaupungilla molemmilla oikeus nimetä hallitukseen yksi (1) jäsen.

 

Toiminnan kehittäminen Porissa

 

Osakassopimuksen mukaan osapuolet sitoutuvat kehittämään Porin toimipisteen toimintoja vähintään vuoden 2022 loppuun asti, ellei liiketoimintaympäristössä tapahdu olennaisia yllättäviä ja ennakoimattomia muutoksia. Porin toimipisteen kehittämisen tulee olla liiketoiminnallisesti perusteltua. Mainittu osakassopimuksen kohta on ollut ehtona Satakuntalaisten omistajatahojen suostumiselle esitettyyn yhdistymiseen.

 

Muut osakassopimuksen, sulautumissuunnitelman ja yhtiöjärjestyksen ehdot ovat luonteeltaan tavanomaisia ja kaupungin etujen mukaisia. Sopimusdokumentaation on laatinut ulkopuolinen liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto ja sen on osaltaan tarkastanut konsernihallinnon lakiasiat, jolla ei ole siihen huomautettavaa.

 

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallitus sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallintojaosto ovat osaltaan käsitelleet sulautumissuunnitelman, hyväksyneet ja allekirjoittaneet sen. Asian käsittely on vielä kesken Porin kaupungissa.

Liite 1Sulautumissuunnitelma

Liite 2Lännen Tekstiilihuolto Oy:n yhtiöjärjestys

Liite 3Osakassopimus

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että Turun Tekstiilihuolto Oy:n ja Ravanin Pesula Oy:n absorptiosulautuminen hyväksytään liitteenä 1 olevan sulautussuunnitelman mukaisena ja

että liitteenä 2 oleva Lännen Tekstiilihuolto Oy:n yhtiöjärjestys sekä liitteenä 3 oleva osakassopimus hyväksytään.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää oikeuttaa kaupunginjohtajan tekemään liitteinä 1-3 oleviin asiakirjoihin vähäisiä muutoksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Yrttiahon ehdotus, että yhtiöjärjestyksen 4 §:ään kirjataan: ”Yhtiön hallituksen jäseneksi tulee valita vähintään yksi henkilöstön edustaja.”, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

aoPorin kaupunki
aoRavanin Pesula Oy
aoSatakunnan sairaanhoitopiiri
aoTurun Tekstiilihuolto Oy
aoVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tpvRandell Aleksi
tiedVirtanen Jarkko


Liitteet:

Kh § 20
Liite 1:Sulautumissuunnitelma
Liite 2:Lännen Tekstiilihuolto Oy:n yhtiöjärjestys
Liite 3:Osakassopimus