YHTIÖJÄRJESTYS

 

 

 

1 § YHTIÖN TOIMINIMI

 

Yhtiön toiminimi on Lännen Tekstiilihuolto Oy.

 

2 § KOTIPAIKKA

 

Yhtiön kotipaikka on Turku.

 

3 § TOIMIALA

 

Yhtiön toimialana on tekstiilivuokraus, pesulatoiminta ja erilaisten tekstiilihuoltopalvelujen tarjoaminen sekä muu tähän liittyvä tuotteiden kauppa. Yhtiö voi omistaa ja hallita kiinteää omaisuutta ja arvopapereita.

 

4 § HALLITUS

 

Yhtiöllä on hallitus, johon kuuluu viidestä seitsemään varsinaista jäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi jatkuu toistaiseksi. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan.

 

5 § YHTIÖN EDUSTAMINEN

 

Yhtiötä edustaa hallitus. Yhtiötä edustavat myös hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja kumpikin yksin tai hallituksen jäsenet kaksi yhdessä. Lisäksi hallitus voi antaa nimetylle henkilölle prokuran tai oikeuden yhtiön edustamiseen.

 

6 § TILINTARKASTAJAT

 

Yhtiössä on yksi varsinainen tilintarkastaja ja yksi varatilintarkastaja. Mikäli tilintarkastajaksi valitaan Keskuskauppakamarin tai kauppakamarin hyväksymä tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita. Tilintarkastajan toimikausi jatkuu toistaiseksi.

 

7 § TILIKAUSI

 

Yhtiön tilikausi on kalenterivuosi.

 

8 § KOKOUSKUTSU

 

Kutsu yhtiökokoukseen on toimitettava aikaisintaan kahta kuukautta ja viimeistään viikkoa ennen yhtiökokousta kirjallisesti jokaiselle osakkeenomistajalle, jonka osoite on yhtiön tiedossa.

 

9 § VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS

 

Varsinainen yhtiökokous on pidettävä vuosittain hallituksen määräämänä aikana kuuden kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

 

Varsinaisessa yhtiökokouksessa on päätettävä:

1. tilinpäätöksen vahvistamisesta

2. taseen osoittaman voiton käyttämisestä

3. vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle

4. tarvittaessa hallituksen ja tilintarkastajan valinnasta.

 

10 § LUNASTUSLAUSEKE

 

Osakkeenomistajilla ja yhtiöllä on oikeus lunastaa osake, joka siirtyy muulta omistajalta kuin yhtiöltä sellaiselle taholle, joka ei ennestään ole yhtiön osakkeenomistaja.

 

Ensisijainen lunastusoikeus on osakkeenomistajilla. Jos useampi osakkeenomistaja haluaa käyttää lunastusoikeuttaan, osakkeet jaetaan lunastukseen halukkaiden kesken heidän omistamiensa osakkeiden mukaisessa suhteessa. Mikäli osakkeiden jako ei mene tasan, jaetaan ylijääneet osakkeet lunastusta haluavien kesken arvalla. Yhtiöllä on lunastusoikeus, mikäli kukaan osakkeenomistajista ei lunasta siirtyviä osakkeita.

 

Muilta osin lunastukseen sovelletaan osakeyhtiölain määräyksiä.

 

Lunastusoikeutta ja lunastushinnan määrää koskevat riidat ratkaistaan lopullisesti välimiesmenettelyssä Turussa. Välimiehiä on yksi. Välimiehen nimeää hakemuksesta Turun kauppakamarin välityslautakunta johtosääntöjensä mukaisesti.

 

 

11 § SUOSTUMUSLAUSEKE

 

Yhtiön osakkeen hankkimiseen luovutustoimin muulle, kuin jo ennestään yhtiön osakkeita omistavalle vaaditaan yhtiön suostumus. Suostumusasiaa käsittelee yhtiön yhtiökokous. Suostumus katsotaan annetuksi, jos yhtiökokouksessa suostumuksen antamista ovat kannattaneet osakkeenomistajat, joiden osakkeet tuottavat vähintään 2/3-osaa yhtiökokouksen osallistuneiden osakkaiden äänimäärästä tai yhtiökokouksen ulkopuolella tehdyn päätöksen osalta laskettuna 2/3-osaa kaikista yhtiön osakkeiden tuottamasta äänimäärästä.