Innovaatiopalvelut sopimus

Liite 1 Ahjo toimintamalli (2)

Liite 2

Boost Turku ry:n toiminta

 

Boost Turku ES on opiskelijoiden vuonna 2009 perustama yhdistys, jonka toiminnasta opiskelijat vastaavat yhä. Yhdistys on avoin kaikille korkeakouluopiskelijoille koulusta ja tiedekunnasta riippumatta.

 

Yhdistyksen pääasiallinen toiminta kiteytyy kahteen alueeseen: herättää kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaan opiskelijoiden keskuudessa, sekä yrittäjiksi haluavien opiskelijoiden auttaminen.

 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Boost Turku ES järjestää kerran vuodessa 10 viikon mittaisen kiihdytysohjelman, Startup Journey, startup yrityksille sekä yrittäjyyteen liittyviä, ja yhteisöä rakentavia tapahtumia viikottain. Kokonaisuudessaan tapahtumia on yli 50 vuodessa Startup Journeyn lisäksi. Nämä tulevat muodostamaan osan Ahjo kehitysympäristön tuottamista kiihdytysohjelmista ja muusta tapahtumatarjonnasta.

 

Boost Turku ES tekee myös yhteistyötä paikallisten korkeakoulujen kanssa, muun muassa tarjoamalla omaa osaamistaan, omia tilojaan ja omia verkostojaan myös koulujen hyödynnettäväksi.

 

Valtakunnallisesti Boost Turku ES on osa verkostoa joka koostuu eri korkeakoulujen vastaavanlaisista yhdistyksistä (www.startupnation.fi). Boost Turku ES on tällä hetkellä toiseksi suurin ES (entrepreneurship society) Suomessa ja ainutlaatuinen siinä, että ei ole sidottu yhteen yksittäiseen korkeakouluun vaan mahdollistaa sekä korkeakoulujen että tiedekuntien välisen vuorovaikutuksen.

 

Boost Turku ES:n kautta syntyneiden yritysten selviytymisprosentti on yli 70 %. Nämä yritykset työllistävät tällä hetkellä noin 105 henkilöä Turussa ja ovat nostaneet ulkoista rahoitusta yhteensä noin 5,5 miljoona euroa. Boost Turku ES:n toimintaa pyörittää kaksi osa-aikaista community manageria, Erika Halonen ja Minna Janhonen, sekä viiden hengen hallitus, joka koostuu opiskelijoista eri korkeakouluista. Jatkossa edellä kuvattu Boost Turku ES:n toiminta tullaan integroimaan osaksi Ahjon palvelutarjontaa ja se tulee toimimaan samoissa tiloissa Ahjon kanssa.

Liite 3 ICT-talon tilaratkaisut