Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta3608.03.20223

973-2022 (02 08 00, 10 03 02, 00 01 01)

Lausunto Keltasirkunpolun päiväkodin väistötilan hankinnasta

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 36

Vs. Tilapalvelujohtaja Leevi Luoto, toimitilapäällikkö Kirsi Eronen, kaupunkiympäristön palvelualueen toimitilojen rakennuttamispäällikkö Anne Antola ja palveluverkkojohtaja Minna Juselius 3.3.2022:

 

Taustaa

 

Keltasirkunpolun päiväkoti on teknisen käyttöikänsä päässä ja kohteen tutkimuksissa on havaittu sisäilmaongelmia. Kohteessa on tehty käyttöä turvaavia toimenpiteitä, jotka mahdollistavat toiminnan tiloissa loppuvuoteen 2022. Keltasirkunpolun päiväkotirakennuksen tulevaisuus tuodaan myöhemmin päätöksentekoon osana isompaa päiväkotien peruskorjaus- ja uudisrakennustarkastelua.

 

Kohteessa on noin 101 lasta, 6 ryhmää ja tilaohjelman mukainen tilatarve on noin 1.000 m2. Päiväkodin korvaavia tiloja on etsitty kattavasti yksityisiltä markkinoilta. Sopivia tiloja ei kuitenkaan ole löytynyt. Keltasirkunpolun päiväkoti tarvitsee väistötilat, kunnes nykyisen kohteen korvaava uudisrakennus tai kohteen peruskorjaus on valmistunut. Arviolta valmista voisi olla aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua eli vuonna 2025. Suunnitelmien ollessa kuitenkin vielä auki tulisi väistötilalle hakea tilapäisen rakennuksen rakennuslupaa viiden vuoden ajaksi, aina vuoteen 2027 asti.

 

Tilapalvelut ehdotti 26.1.2022 kasvatus- ja opetuslautakunnalle, että Keltasirkunpolun päiväkodin väistötilat sijoitetaan Skanssiin ja väliaikainen tilaelementti hankitaan 10 vuodeksi leasing-rahoituksella. Kasvatus- ja opetuslautakunta palautti päätösesityksen uuteen valmisteluun 26.1.2022 § 13. Tämän jälkeen tilapalvelut on selvittänyt sijainniltaan lähempänä Keltasirkunpolun nykysijaintia olevia vaihtoehtoja. Tarkempaan jatkoselvitykseen otettiin Itäharjulla sijaitseva Mikkolanmäen kenttä.

 

Mikkolanmäen kenttä sijaitsee omakotitaloalueen vieressä, rajautuen muilta osin metsään, Itäharjun teollisuusalueeseen sekä Itäharjun Prismaan. Kohteen kaavan mukainen käyttötarkoitus on puisto, ja sen käyttö pitkäaikaisena päiväkodin tilaelementtien sijoituspaikkana vaatisi poikkeamisluvan. Kohteeseen ei voida sijoittaa päiväkotia viittä vuotta pidemmäksi aikaa, sillä Voimakatu ja sen jatkeena oleva puistoalue ovat osa kaavoitusaluetta, jolle on tarkoitus rakentaa raitiotietä sekä ainakin runkobussilinjoja palvelevia rakennelmia. Ottaen huomioon alueen kaavoitus sekä maankäyttö- ja rakennuslain mukainen väliaikaisen rakennuksen rakennusluvan myöntämisen periaatteet, rakennuslupaa päiväkodille on mahdollista hakea viideksi vuodeksi. Kohteen rakennettavissa oleva osuus eli Mikkolanmäen kenttä on pinta-alaltaan noin 2.700 m2. Rakentamisen suhteen tulee huomioida myös päiväkodin piha-alue, joka on aidattava. Liikuntapalvelut on ilmoittanut, että kohteella ei ole järjestettyä liikuntatoimintaa.

 

Kuva 1 Kuvassa punaisella Mikkolanmäen kenttä sekä saattoliikenteen ja mahdollisesti myös jätehuollon alueeksi suunniteltu liikennealue.

 

Kohteen mahdollista käyttöä päiväkodin väistötilaelementin sijoituspaikkana on selvitetty moniammatillisesti kaupungin sisällä, ja selvitysten perusteella kohteeseen on mahdollista sijoittaa päiväkodin väistötilat viiden vuoden määräajaksi ottaen huomioon kiinteistöstä ja sen sijainnista johtuvat reunaehdot.

 

Liikennesuunnittelu

 

Rakennuspaikalle on erityisen vaikeaa järjestää saattoliikenteen vaatimat tilat sekä jätehuolto. Tämän vuoksi kentän lisäksi päiväkodin toiminta-alueeseen tulee liittää alue Voimakadun itäpäästä, joka on tällä hetkellä vuokrattu kotitalouksien yleiseksi kierrätyspisteeksi. Kierrätyspiste tulee siirtää lähialueella toisaalle. Autolla kulku kohteeseen vain Voimakadun suunnasta ei edellytä Kalervonkadulla muutoksia nykyiseen liikkumisjärjestelmään.

 

Voimakadun asemakaavan yleisten alueiden rakentamisen yhteydessä liikennejärjestelyt Voimakadun itäpäässä muuttuvat, mikä vaikuttaa myös päiväkodin väistötilojen liikennejärjestelyihin: nykyisen kierrätyspisteen kohdalla tila todennäköisesti hieman vähenee, Kalervonkadun pohjoispuolelle rakennetaan joukkoliikennekatu busseille ja mahdolliselle raitiotielle sekä Kalervonkadun ja Voimakadun yhdistävä jalankulun ja pyöräilyn yhteys siirretään etelämmäksi. Joukkoliikennekadun liikennöinti voi alkaa aikaisintaan Kupittaan kärjen valmistuttua eli kun joukkoliikenteellä on ajoyhteys Voimakadulta Helsinginkadun ja rautatien yli Joukahaisenkadulle (tavoite 2027). Joukkoliikenteen liikennöintitarve Voimakadulle lisääntyy reitin varren maankäytön kehittyessä, mm. Itäharjun monitoimitalon rakentuessa. Aikaisimmillaan raitiotien rakentamisen arvioidaan voivan alkaa noin vuonna 2025. Rakentamisen aikaisten muutosten lisäksi joukkoliikennekadun liikennöinnin alkaessa ajoyhteys päiväkodin tontille vaikeutuu. Edelliset kohdat, niiden tavoitteellisten aikataulujen toteutuessa, saattavat edellyttää liikennejärjestelyjen muutoksia päiväkodin väistötilojen käyttöaikana sekä rajoittaa päiväkodin väistötilojen käyttöä noin vuodesta 2027 alkaen. Voimakadun uudisrakentamisen niin vaatiessa voidaan autolla kulku päiväkodille myös järjestää Kalervonkatua hyödyntäen, ja tällöin tulee Kalervonkadulla huomioida myös muiden kulkumuotojen turvallisuusedellytykset joko liikenteenohjauksella tai jalankulun ja pyöräilyn erottelulla autoliikenteestä. Päiväkodin liikenteen mahdollinen keskittäminen tarpeen vaatiessa Kalervonkadulla, edellyttää jatkosuunnittelua ja riittävää vuorovaikutusta ja informointia lähialueen asukkaiden kanssa.

 

Mahdollinen raitiotie tarvitsee Mikkolanmäen kentän alueelle sähkönsyöttöaseman. Päiväkodin väistötilojen suunnittelussa tulee ottaa huomioon sähkönsyöttöaseman tilatarpeet. Sähkönsyöttöaseman sijainti ja tilatarve tarkentuu parhaillaan laadittavassa raitiotien yleissuunnitelmassa.

 

Saattoliikenteen ja jätehuollon lisäksi suunnittelussa on huomioitava jalankulku- ja pyöräily-yhteydet kohteeseen Voimakadun ja Kalervonkadun suunnasta.

 

Päiväkodin rakentamisen ja toiminnan aikana tulee jalankulkuyhteys Mikkolanmäen metsän polkuverkostolle säilyttää turvallisena päiväkodin vieritse.

 

Myös pelastusajoneuvojen pääsy kohteeseen tulee ottaa huomioon suunnittelussa.

 

Kaavoitus ja rakennusvalvonta

 

Väistöpäiväkodille ehdotettu rakennuspaikka tulee osittain sisältymään vireillä olevan Itäharjun Voimakadun kaava-alueeseen. Voimakatu ja sen jatkeena oleva puisto Prisman eteläpuolella suunnitellaan ja rakennetaan joukkoliikennekaduksi, jolla tulee liikennöimään bussit ja mahdollisesti raitiovaunut. Mahdollinen raitiotie tarvitsee Mikkolanmäen kentän alueelle sähkönsyöttöaseman, jolle Voimakadun kaavassa varataan rakennuspaikka Mikkolanmäen kentän länsipuolelta. Päiväkodin väistötilojen suunnittelussa tulee ottaa huomioon sähkönsyöttöaseman tilatarpeet. Sähkönsyöttöaseman sijainti ja tilatarve tarkentuu parhaillaan laadittavassa raitiotien yleissuunnitelmassa. Voimakadun kaavan tavoitteellinen voimaantulovuosi on 2023.

 

Maankäyttö- ja rakennuslain 176 § mukaisesti rakennusvalvontaviranomainen voi 171 §:n 2 momentissa säädetyin edellytyksin ja rajoituksin myöntää rakennusluvan, kun kysymys on tilapäisen rakennuksen rakentamisesta enintään viiden vuoden ajaksi. Tilapäisenä pidetään rakennusta, joka sen rakenne, arvo ja käyttötarkoitus huomioon ottaen on katsottava tarkoitetun pysytettäväksi paikallaan enintään mainitun ajan. Tilapäisenä rakennuksen on täytettävä rakennuksen perusasiat MRL176 § eli tutkittaessa tilapäisen rakennuksen rakentamista koskevaa lupahakemusta on otettava huomioon rakennuksen tarkoitus sekä lujuuden, terveellisyyden, liikenteen, paloturvallisuuden ja ympäristöön sopeutuvuuden vaatimukset.

 

Infran suunnittelu ja rakennuttaminen

 

Voimakadun kaavan infran rakentaminen voidaan ajoittaa ja järjestää siten, että väistöpäiväkoti voidaan sijoittaa Mikkolanmäen kentälle 5 vuodeksi. Väistöpäiväkodin saavutettavuudesta niin lännestä kuin idästä tulee huolehtia. Voimakadun kaava-alueen rakentamisen takia saattaa kuitenkin syntyä tilanteita, jossa liikenne joudutaan hetkellisesti siirtämään pois Voimakadun puolelta. Tähän on hyvä varautua ajoissa, ja rakentaa jalankulku- ja pyöräväylä Kalervonkadun varrelle.

 

Tilaelementin kilpailutuksen eteneminen

 

Mikkolanmäen kenttä on puistoaluetta, jonka pima-maita (pilantuneet maa-alueet) ei ole tutkittu. Tutkimukset on tilattu ja tehdään lähiaikoina. Riippuen tutkimusten tuloksista mahdolliset pilaantuneet maat käsitellään asianmukaisesti. Mahdolliset pima-maat voivat nostaa rakentamiskustannuksia.

 

Tilaelementin kilpailutus toteutetaan aiemmin tehtyjen linjausten, kaupunginhallitus 30.11.2020 § 521 ja 31.1.2022 § 33 päätösten mukaisesti:

 

-

Kohteista ne, joissa käyttöaika on alle 5 vuotta, toteutetaan elementtikohteet vuokrahankkeina.

 

-

Kohteista, joissa kohteiden käyttöaika on 5 vuotta tai mahdollisesti pidempi, hankitaan kohteet leasing-mallilla siten, että sopimuskausi on 5 vuotta, jonka jälkeen sitä voidaan tarvittaessa jatkaa tai velvoitetaan myyjä lunastamaan kohde takaisin itselleen.

 

 

 

-

Akuutin väistötilahankinnan prosessi käynnistetään tilapalvelujohtajan päätöspöytäkirjalla. Tarpeista keskustellaan aina ensin palvelualueen johtajan ja ko. palvelualueen lautakunnan puheenjohtajan kanssa.

 

 

-

Tarjousten pohjalta tehtävät lopulliset päätösesitykset hankinnoista tuodaan päätöksentekoon tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeiden päätösvaltarajojen mukaisesti.

 

 

-

Uudet tilaelementtien vuokrakustannukset tuodaan tiedoksi ko. lautakunnalle ja kustannukset otetaan huomioon osavuosikatsauksissa ja talousarvioesityksessä.

 

 

-

Tilaelementtikilpailutuksissa otetaan huomioon lyhyen aikavälin tiedossa olevat tarpeet oppilas- ja hoitopaikkojen suhteen.

 

 

Tilaelementit ehdotetaan hankittavaksi viideksi vuodeksi, joten hankinta toteutetaan leasing-mallilla. Kohteen arvioitu kokonaiskustannus on 2 900 000 - 4 000 000 euroa. Päiväkoti on käyttöönotettavissa tarjouksen hyväksymisestä arviolta 7-8 kuukauden kuluttua. Valmistumisarviossa on otettu huomioon, että kohteen luvitukseen menee maksimissaan 60 päivää eikä mahdollisia pima-maiden poistoja ole huomioitu. Tämä tarkoittaa käytännössä äärimmäisen tiukkaa aikataulua ottaen huomioon, että nykyisten tilojen käyttö tulisi lopettaa vuoden vaihteessa. Riippuen kilpailutuksen voittajatarjouksen summasta, hankintapäätöksen tekee kaupunginhallitus tai valtuusto. Hankintapäätös voidaan tehdä aikaisintaan toukokuussa.

 

Tilapalvelut pyytää kasvatus- ja opetuslautakunnalta lausuntoa Keltasirkunpolun päiväkodin väistötilan ehdotetusta sijainnista Mikkolanmäen kentälle edellä mainituin reunaehdoin.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen 3.3.2022:

 

Keltasirkunpolun päiväkoti tarvitsee väistötilan, kunnes nykyisen kohteen korvaava uudisrakennus tai kohteen peruskorjaus on valmistunut. Arviolta valmista voisi olla aikaisintaan kolmen vuoden kuluttua eli vuonna 2025. Keltasirkunpolun päiväkodin jälkeen Itä-Turussa tulee olemaan tarvetta väistöpäiväkodin tiloille, sillä alueella on monia peruskorjausikään tulevia kohteita. Lisäksi uusia asukkaita on muuttamassa Skanssiin, Pääskyvuorelle ja myöhemmin myös Itäharjulle.

 

Alueelta on etsitty erilaisia väistötilaratkaisuja aiemminkin, ja Viinamäenkadun (Itäharjun) päiväkodin rakentamisen yhteydessä päädyttiin väistötilaratkaisuun kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 3.4.2019 § 48. Selvityksessä silloin todettiin, että lähialueella ei ole kaavoituksen osalta mahdollisuutta toteuttaa nopeaa ratkaisua. Tässä yhteydessä päädyttiin väistötilaratkaisuun Tommilankadulle. Matkaa Viinamäen päiväkodilta Tommilankadulle on 4,5 kilometriä.

 

Vastaavasti Suikkilan Talinkorvenkadun päiväkodilta väistötilana toimivalle Akselintielle matkaa on 3,7 km.

 

Ongelmana on, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus ei kaavoituksessa ole juurikaan varautunut erilaisiin väistötilaratkaisuihin eikä sellaisia tontteja juurikaan ole, jotka mahdollistaisivat väistötilarakentamisen. Julkiseen rakentamiseen soveltuva tonttivaranto on täysin riittämätön.

 

Tilaelementille etsittiin kattavasti sopivaa tonttia. Sijoituspaikaksi tutkittiin edellä kuvatun Mikkolanmäen kentän lisäksi Kalevanpuistoa, Kotimetsänpuiston kenttää, Pääskyvuoren rinteen uuden alueen AK2-tonttia ja Skanssissa sijaitsevaa PL-1 tonttia.

 

Kotimetsänpuiston kenttä sijaitsee Vanhan Littoistentien varrella. Kentälle ei kuitenkaan ole suoraa liittymää huolto- ja saattoliikenteelle, ainoastaan kevyenliikenteen väylä. Mahdollinen sijoituspaikka rajautuu puistoalueeseen sekä kerrostaloihin. Kohteen kaavan mukainen käyttötarkoitus on puisto, ja sen käyttö päiväkodin tilaelementtien sijoituspaikkana vaatisi poikkeusluvan. Poikkeuslupaa on mahdollista hakea viideksi vuodeksi. Liikuntapalvelut on ilmoittanut, että kohteelle ei ole järjestettyä liikuntatoimintaa. Kentän alueen pinta-ala on noin 2.300 m2. Tontille on erityisen vaikeaa järjestää saattoliikenteen vaatimat tilat sekä jätehuollon vaatimat tilat. Kohteen yli menee voimalinja, jonka varoalueet tulee ottaa huomioon tilaelementin sijoittelussa sekä pihan sijoittelussa. Tämä pienentää entisestään käytettävän alueen pinta-alaa. Kohteeseen ei mahdu Keltasirkunpolun päiväkodin kokoinen yksikkö. Kaikkien puistokohteiden osalta on myös todettava, että poikkeusluvalla rakentaminen puistoon voi aiheuttaa alueella tyytymättömyyttä, joka voi johtaa valituksiin rakennusluvasta, jolloin luvan saaminen saattaa viivästyä.

 

Kuva 2 Kalevanpuiston sijainti

 

Kalevanpuisto sijaitsee Kalevantien varrella. Mahdollinen päiväkodin sijoituspaikka rajautuisi puiston alueeseen, jolla on parkkipaikka sekä sen välittömässä läheisyydessä oleva viheralue. Puisto on laaja ja suhteellisen tasainen. Kohteen kaavan mukainen käyttötarkoitus on puisto, ja sen käyttö päiväkodin tilaelementtien sijoituspaikkana vaatisi poikkeusluvan. Poikkeuslupaa on mahdollista hakea viideksi vuodeksi. Kohde on erittäin liikennöidyn tien varrella ja melutaso on korkea, joten päiväkoti vaatisi suojaamista. Esimerkkinä voidaan pitää kohteen välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa Tyksilän päiväkotia, joka on erityisesti suunniteltu vastaamaan alueen olosuhteita. Käytännössä vastaavaa kohdetta on vaikea toteuttaa tilaelementeillä. Kohteen suunnitteluun tulisi varata aikaa enemmän kuin muiden vaihtoehtoisten sijaintien tilaelementtiratkaisujen suunnitteluun. Puiston keskellä on myös maanalaisia sähkölinjoja, joiden päälle ei voida rakentaa, ja ne tulisi siirtää. Tämä lisää kohteeseen rakentamisen kustannuksia huomattavasti. Edellä mainitut seikat eivät puolla kohteen käyttöönottoa.

 

Kuva 3 Pääskysillankatu 4:n sijainti

 

Pääskyvuoren uudella asuinalueella, Pääskysillankatu 4:ssä sijaitsee AK-2 tontti, joka on kaavamääräysten mukaisesti asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa päiväkodin. Tontille voisi siis tulevaisuudessa rakentaa esimerkiksi kerrostalon, jonka ensimmäisessä kerroksessa toimii päiväkoti. Kaavan mukainen päiväkodin kerrosala voi enintään olla 700 k-m2. Kohteen kerrosalan neliömäärä ei riitä Keltasirkunpolun päiväkodin tarpeisiin. Tonttia ei ole vielä luovutettu eteenpäin. Pääskyvuoren rinteen uuden asuinalueen rakentaminen on alkanut. Tontti sijaitsee Pääskysillankadun alkupäässä, mikä tarkoittaa alueen rakentuessa vuosiksi raskaiden ajoneuvojen liikennettä kohteen editse. Edellä mainitut seikat eivät puolla kohteen käyttöönottoa.

 

Kuva 4 Skanssinkatu 68:n sijainti

 

Mahdollinen sijainti väistöpäiväkodille on Skanssissa, Skanssinkadun päässä osoitteessa Skanssinkatu 68. Tontin kaavanmukainen käyttötarkoitus on PL-1, lähipalvelurakennusten korttelialue. Skanssin alue on Skanssinkadun osalta pitkälti jo rakennettu, ja tontti sijaitsee päättyvän kadun päässä. Alue rajautuu puistoon. Tontilla on rakennusoikeutta 1.200 k-m2, tontin pinta-ala on noin 3.200 m2. Tontin lohkomista ei ole vielä suoritettu, mutta se toimitetaan keväällä, eikä se estä tai hidasta kohteen käyttöönottoa. Väistöpäiväkodin tarve nähdään pitkäksi aikaa, ja ko. tontille olisi mahdollista rakentaa tilaelementeistä päiväkoti seuraavaksi 10 vuodeksi. Skanssin alueen kaavoitus on käynnissä ja alueelle on muodostumassa Y-tontti, jolle on mahdollista rakentaa pysyvä päiväkoti. PL-1 tontin käyttö ei siis estä pysyvän päiväkodin rakentamista alueelle. Matkaa Keltasirkunkadulta Skanssiin on 2,9 kilometriä, eli matka tässäkin tapauksessa on lyhyempi kuin kahdessa aiemmassa varhaiskasvatuksen väistötilaratkaisussa.

 

Skanssissa ei tällä hetkellä vielä ole kaupungin tuottamaa varhaiskasvatusta. Näin ollen väistötilaksi suunniteltu päiväkoti voisi tarjota jonkin verran palveluja myös Skanssin asukkaille. Jo nyt esimerkiksi Akselintien päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta myös muille kuin Talinkorventien päiväkodista siirtyneille lapsille. Varhaiskasvatuksen palveluohjaus on saanut yhteydenottaja huoltajilta, jotka ovat kysyneet Skanssin varhaiskasvatuspalveluista. Huoltajat ovat tuoneet esille sen, että alueen markkinoinnissa on tuotu esille alueelle suunnitellut palvelut.

 

Varhaiskasvatusta pyritään Turussa järjestämään lähipalveluna, lukuun ottamatta vuorohoitoa ja erilaisia varhaiskasvatuksen painotuksia. Toisaalta taas olisi hyväkin, että kaikki lapset eivät aina ohjautuisi lähimpään päiväkotiin, esimerkiksi suomen kielen oppimisen näkökulmasta. Perheiden näkökulmasta korostuu saavutettavuus silloin kun päiväkoti ei sijaitse kävelymatkan päässä kodista. Samalla on huomioitava myös saattoliikenteen sujuvuus.

 

Yhteenveto

 

Tilapalvelut pyytää kasvatus- ja opetuslautakunnalta lausuntoa, voiko tilapalvelut käynnistää hankeen kilpailutuksen. Kalevantien varsi on osaltaan vaikeasti käyttöönotettavissa liikenteen melun ja sähkölinjan vuoksi. Kotimetsänpuiston kentän käyttöä rajoittaa merkittävästi avoin sähkölinja ja Pääskysillankatu on tosiasiassa kerrostalojen rakennusten työmaa-aluetta. Keltasirkunpolun päiväkodin väistölle on kaksi potentiaalista vaihtoehtoa:

 

-

Mikkolanmäen kentän alue on rakennettavissa ja sen sijainti suhteessa nykyiseen päiväkotiin on keskeinen. Sen sijaan päiväkotirakennuksen kustannukset lyhyessä vuokrasopimuksessa muodostuvat viiden vuoden aikana erittäin korkeiksi. Mikkolanmäen väistöpäiväkodille ei todennäköisesti ole osoitettavissa muuta käyttöä Keltasirkunpolun päiväkodin valmistumisen jälkeen. Kustannuksia alentaisi, jos käyttöaika olisi pidempi, ja pidempään käyttöaikaan päädyttäisiin, jos Keltasirkunkadun päiväkodin uudelleen rakentamisessa ei kiirehditä. Tilan käyttöaika ei kuitenkaan voi olla viittä vuotta pidempi. Muuten kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus sitoutuu kustannuksiin sekä pysyvän tilan että väistötilan osalta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

Skanssin vaihtoehto on jonkin verran kauempana, mutta päiväkodin rakentaminen tulee sinne käyttökustannuksiltaan edullisemmaksi, koska päiväkodille voidaan tehdä hyvin pitkäaikainen sopimus ja koska Skanssin alueella tulee olemaan pidempiaikainen tarve päiväkodille. Tällöin uusi pysyvä päiväkoti voidaan rakentaa alueelle vasta 2030-luvulla, jolloin selviää, miten suuren pysyvän päiväkodin tulisi olla.

 

 

 

 

 

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, minkä vaihtoehdon se hyväksyy Keltasirkunpolun väistöratkaisuksi.

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunta totesi lausuntonaan, että se hyväksyy Keltasirkunpolun päiväkodin väistötilan sijainniksi Mikkolanmäen kentän.

Lisäksi lautakunta esittää liikuntapalveluille, että sen tulee yhdessä alueen asukkaiden kanssa kartoittaa tarve ja sijainti mahdolliselle korvaavalle lähiliikuntapaikalle.

Päätös tehtiin Elon Furuholmin kannattamana tekemästä muutosehdotuksesta yksimielisesti.

Toimitilapäällikkö Kirsi Eronen oli kokouksessa etäyhteydellä vastaamassa kysymyksiin.

Jakelu

lausKonsernihallinto, tilapalvelut
esiVapaa-aika
tiedAntola Anne
tiedEronen Kirsi
tiedJuselius Minna
tiedLuoto Leevi