Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 124 25.02.2009 11

13253-2008 (642)

Vanhustenhuollon siirtokelpoisten laitoshoitotilojen hankinta

Tiivistelmä:

Tilaliikelaitos on kilpailuttanut vanhuspalveluiden käyttöön siirtokelpoiset väliaikaiset hoitotilat noin 40:lle vanhukselle. Tilojen käyttötarkoituksena on toimia väistötiloina vanhainkotien peruskorjauksen aikana.

Perla § 124

Vanhuspalvelut, tulosaluejohtaja Sari Ahonen 16.2.2009:

Sosiaalilautakunta on kiirehtinyt Runosmäen vanhainkodin korjaamisen aikataulua Tilaliikelaitoksen alkuperäisestä suunnitelmasta. Jotta korjaukset saadaan suoritettua nopeutetulla aikataululla ilman että vanhainkodin asukkaille koituisi asiasta kohtuutonta haittaa, tulee korjattaville tiloille hankkia väistötila.

Kaupunginhallitus päätti 14.4.2008, että sosiaalilautakunta oikeutetaan tekemään väistötiloista vuokrasopimus ilman hankesuunnitelmaa.

Tilaliikelaitos on kilpailuttanut siirtokelpoiset hoitotilat 15 vuoden vuokra-ajalla vanhuspalveluiden käyttöön. Hankintaprosessissa seuloutui yksi kelpoinen ehdokas, jonka kanssa tilalaitos on käynyt tarkemmat neuvottelut tilaratkaisuista ja vuokraehdoista.

Kirjeellään 4.11. tilaliikelaitos pyytää sosiaalilautakunnalta lausuntoa saadusta tarjouksesta.

Liite 1Tilaliikelaitoksen kirje

Vanhainkodin johtaja Soile lahtonen-Kiviranta on arvioinut tarjouksen toiminnalliselta kannalta ja antanut suunnitelmasta oman lausuntonsa.

Liite 2Vanhainkodin johtaja Soile Lahtonen-Kivirannan lausunto

Yhteenvetona tarjouksesta ja annetusta lausunnoista voidaan todeta, että tarjous vastaa vanhuspalveluiden toiminnallisiin tarpeisiin ja hanke on edelleen hyvin ajankohtainen. Vanhuspalveluiden tulosalueella on useita kohteita, joiden korjaaminen tulee väistämättömäksi lähivuosina. Jotta korjausten toteuttamiskustannukset saadaan pidettyä kurissa eikä korjausrakentaminen aiheuta viiveitä ikääntyneiden vanhusten palveluprosesseissa on asukkaiden hoito toteutettava muissa hoitotiloissa.

Väistötilojen tarve arvioidaan ainakin 15 vuodeksi.

Palvelutuotantojohtaja Riitta Liuksa 16.2.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää antaa tilaliikelaitokselle yllä olevan lausunnon.

PäätösPeruspalvelulautakunta palautti asian.

Asia tuodaan uudelleen lautakunnan käsiteltäväksi 11.3.2009 kokoukseen.


Liitteet:

Perla § 124
Liite 1:Tilaliikelaitoksen kirje
Liite 2:Vanhainkodin johtaja Soile Lahtonen-Kivirannan lausunto