Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta59925.11.20159

11503-2015 (641)

Artukaisen (064) kaupunginosan "Artukaisten kampus" 4/2013 asemakaavaehdotuksen edellyttämät maankäyttösopimukset (os. Tillerinkatu 6)

Tiivistelmä:

Artukaisen kaupunginosan kortteliin 8 laaditun asemakaavanmuutosehdotuksen "Ar-tukaisten kampus" 4/20013 johdosta kaupunki, Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6 ja Kiinteistöosakeyhtiö Turun Artukaistentie 13 allekirjoittavat maankäyttösopimukset, joilla tonttien Artukainen-8-8 ja 11 omistajat sitoutuvat osallistumaan asemakaavanmuutoksen seurauksena alueella toteutettaviin yhdyskuntarakennekustannuksiin.

Kilajk § 599

Kiinteän omaisuuden kehittäminen, maankäytönsuunnittelija Juha Lipponen 13.11.2015:

Artukaisten kaupunginosan kortteliin 8 on laadittu asemakaavanmuutosehdotus ”Artukaisten kampus” 4/2013, jonka tavoitteena on mahdollistaa opetustoiminnan kehittäminen alueella. Turun Aikuiskoulutuskeskus on keskittämässä toimintaansa Artukaisiin ja asemakaavanmuutoksella varaudutaan aikuiskoulutuksen kampuksen sijoittamiseen alueelle.

Tontit Artukainen-8-8 ja 11 ovat jo tällä hetkellä Turun Aikuiskoulutuskeskuksen käytössä ja asemakaavanmuutoksella mahdollistaan opetustilojen merkittävä laajentaminen alueella.

Teollisuustonttien Artukainen-8-8 ja 11 käyttötarkoitus muutetaan opetustoimintaan soveltuvaksi (YO) ja tontin Artukainen-8-11 rakennusoikeus kasvaa 8100 k-m2 ja tontin Artukainen-8-8 rakennusoikeus 34304 k-m2. Rakennusoikeuksien lisäyksillä varaudutaan opetustoimintojen laajentumiseen nykyisen oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Kaupunginvaltuuston 5.10.2009 § 219 hyväksymän asunto- ja maankäyttöohjelman periaatteiden mukaan kaupunki tekee yksityisen kiinteistönomistajan kanssa maankäyttösopimuksen, kun asemakaavan tai poikkeamishakemuksen seurauksena aiheutuu yhdyskuntarakennekustannuksia ja kiinteistönomistaja saa asemakaavan tai poikkeamisluvan seurauksena taloudellista hyötyä. Maankäyttösopimuksella kaupungille perittävän korvauksen määrää laskettaessa otetaan huomioon muodostuvat yhdyskuntakustannukset sekä kiinteistöllä tapahtuva hankkeen kokonaistaloudellinen arvonmuutos.

Artukaisen kaupunginosassa on viime vuosina tehty ja tulevaisuudessa tullaan tekemään sellaisia liikenne – ja kunnallistekniikan investointeja, jotka edellyttävät maankäyttösopimusten laatimista.

”Artukaisen kampus” 4/2013 asemakaavaehdotuksen johdosta tulee tonteille Artukainen-8-8 ja 11 sellaista arvonnousua, jonka seurauksena laaditaan yhdyskuntarakennekustannusten korvaamisesta maankäyttösopimukset tontin Artukainen-8-11 omistajan Turun Artukaistentie 13 ja tontin Artukainen-8-8 omistajan Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6 kanssa.

Maankäyttösopimuskorvaus on määritetty käyttämällä rakennusoikeuden arvona 80 €/k-m2. Kerrosneliömetrihinta vastaa kaupungin käyttämää hintaa teollisuustonttien osalta vastaavissa maankäyttösopimuksissa.

Edellä esitetyin korvausperiaattein on maankäyttösopimuskorvauksiksi määritetty tontin Artukainen-8-8 osalle 960.000 euroa ja tontin Artukainen-8-11 osalle 226.000 euroa. Tonttien omistajat ovat ilmoittaneet omalta osaltaan hyväksyvänsä ja allekirjoittavansa liitteenä olevat maankäyttösopimukset.

Sopimuskorvaukset erääntyvät maksettavaksi useammassa erässä alueen rakentumisen tahdissa. Korvauksille lasketaan 2 % vuotuista korkoa asemakaavaehdotuksen lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen.

Liite 1Maankäyttösopimus, Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6

Liite 2Maankäyttösopimus, Kiinteistöosakeyhtiö Turun Artukaistentie 13

Karttalinkki

Toimialajohtaja Jouko Turto:

EhdotusKiinteistöliikelaitoksen johtokunta päättää, että:

- kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6:n kanssa liitteenä 1 olevan maankäyttösopimuksen; sekä

- kaupunki hyväksyy ja allekirjoittaa Kiinteistöosakeyhtiö Turun Artukaistentie 13:n kanssa liitteenä 2 olevan maankäyttösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKiinteistö Oy Tillerinkatu 6
aoKiinteistöosakeyhtiö Turun Artukaistentie 13


Liitteet:

Kilajk § 599
Liite 1:Maankäyttösopimus, Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6
Liite 2:Maankäyttösopimus, Kiinteistöosakeyhtiö Turun Artukaistentie 13