MAANKÄYTTÖSOPIMUS

                  

 

Osapuolet

Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6   (jäljempänä kiinteistönomistaja)

Y-tunnus 2456343-0

c/o Turun Aikuiskoulutussäätiö

PL 776

20361 Turku

 

Turun kaupunki    (jäljempänä kaupunki)

Y-tunnus 0204819-8

PL 355

20101 Turku

 

Sopimuksen perusteet

 

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan päätös

 

Sopimuksen ehdot:

 

Artukaisen kaupunginosan 8 korttelia koske­van 7.1.2015 päivätyn ase­ma­kaa­vanmuutosehdotuksen 4/2013 (Artukaisten kampus) joh­dos­ta teke­vät Turun kau­pun­ki (Kaupunki) ja tontin Artukainen-8-8 omistaja Kiinteistö Oy Tillerinkatu 6 (Kiinteistönomistaja) seuraavan sopimuksen:

 

1.   

Maankäyttösopimuksen tavoite

 

Tällä maankäyttösopimuksella sovitaan yhteisesti, kaupungille aiheutuvien yhdyskuntarakenteen muutoskustannusten korvaamisesta.

 

Sopijaosapuolet toteavat yhteisesti, että tämä maankäyttösopimus ei syrjäytä kaavoitukselle laissa asetettuja tavoitteita ja sisältövaatimuksia.

 

2.   

Sopimuksen tekoaika

 

Maankäyttösopimusneuvottelut on käyty asemakaavanmuutoksen sisällön tultua ratkaistuksi.

 

3.   

Sopimuskorvaus

Kiinteistönomistaja suorittaa yhdeksänsadankuudenkymmenentuhannen euron (960.000 €) suuruisen sopimuskorvauksen. Korvaukselle lasketaan asemakaavan lainvoimaiseksi tulemisesta alkaen 2 % suuruista vuotuista korkoa.

 

Korvaus erääntyy maksettavaksi kolmessa erässä seuraavasti:

-350.000 euroa kolmen kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Artukainen-8 YO-1 rakennusalalle merkittään ensimmäinen uudisrakennuksen paikka.

-350.000 euroa kolmen kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Artukainen-8 YO-1 käyttötarkoitukseen osoitetulla alueella toteutettu rakennusoikeus ylittää 30000 k-m2.

-260.000 euroa kolmen kuukauden kuluttua siitä kun korttelin Artukainen-8 YO-1 käyttötarkoitukseen osoitetulla alueella toteutettu rakennusoikeus ylittää 50000 k-m2.

 

Kiinteistönomistaja maksaa sopimuskorvauksen (960.000 euroa) erääntymättömän osan korkoineen kuitenkin viimeistään 9 vuoden kuluttua tämän sopimuksen voimaantulosta.

4.    

Vakuus

Sopimuksen mukaisten velvoitteiden täyttämiseksi kiinteistönomistaja luovuttaa kaupungille 960.000 euron suuruisen vakuuden. Kaupungin hyväksymä vakuus kuitataan vastaanotetuksi tämän sopimuksen allekirjoituksin.

 

5.    

Luiskat

 

Mikäli katujen rakentaminen vahvistettujen suunnitelmien mukaan vaatii kadun ja kiinteistön pihatason korkeuseroista johtuen joko penger- tai leikkausluiskan ulottamista kiinteistölle, kiinteistönomistajan on sallittava tämä korvauksetta.

 

6.   

Pintavedet

 

Kiinteistönomistajan tulee huolehtia kustannuksellaan tonttiviemäröintinsä yhteydessä kiinteistöön rajoittuvilta puistoalueilta sekä jalankulkupoluilta, joilla ei ole yleistä viemäriverkkoa, kiinteistölle mahdollisesti valuvien pintavesien poisjohtamisesta.

 

7.   

Kunnallistekniikka ja liittymismaksut

 

Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä ostajalta voimassaolevan taksansa mukaisen, runkolinjasta mahdollisesti rajalle tuodun, ns. tonttijohdon rakentamiskustannuksen välittömästi tämän kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen. Lisäksi Turun Vesiliikelaitoksella on oikeus periä vesihuollon liittymismaksu sen jälkeen, kun liittymissopimus on allekirjoitettu.

 

Kaupunki rakentaa kustannuksellaan määräämänään aikana kiinteistön kohdalla sijaitsevat kadut katupiirustusten mukaisesti, yleiset sähkö-, vesi-, viemäri- ja kaukolämpöjohdot sekä katuvalaistuksen.

 

Kiinteistönomistaja vastaa, kiinteistön kohdalla olevan kadun yleiseen käyttöön luovuttamisesta riippumatta, kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta siten, kuin laissa kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta on säädetty. Lisäksi kiinteistön katuosuudella mahdollisesti olevien istutusten ja nurmikon hoito kuuluu em. laista poiketen kiinteistönomistajalle.

 

8.   

Muuntamot

 

Kiinteistönomistaja on velvollinen luovut­tamaan Oy Turku Energia Ab:n käyttöön ylei­seen sähkönjake­luun tar­vit­tavat maan ja raken­nustilojen käyttöoi­keudet jakel­umuun­ta­moi­ta, kaapelikaappeja yms. laitteita ja johto­ja var­ten. Muuntamon tarvitseman maan ja ra­kennustilo­jen käytöstä Oy Turku Ener­gia Ab maksaa las­kel­mien­sa mu­kaisen yhte­näisen korvauksen.

 

9.   

Edelleen luovutus

 

Jos kiinteistönomistaja luovuttaa maansa tai osan siitä kolmannelle, hän vastaa velvoit­teiden suorittamisesta ja muista sopimus­ehdoista niin kau­an, kunnes hän on toimittanut kaupungin kiinteistöliikelaitokselle tämän sopimuksen perään tehdyn mer­kinnän siitä, että saaja vastaa tämän sopimuksen mukaisten ehtojen ja velvoitteiden suorittamisesta.

 

10.   

Artukainen YO-1 korttelinosan kauppa

 

Kiinteistönomistajalla on etuosto-oikeus YO-1 korttelinosan ostamiseen 6 kuukauden ajan siitä kun kaupunki ilmoittaa kiinteistönomistajalle korttelinosan mahdollisesta kaupasta.

 

11.   

Erimielisyydet

 

Mahdolliset ehtojen tulkinnasta ja korvauk­sista sekä sopimus­sakkoasioista johtuvat erimielisyydet ratkai­see Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

12.   

Sopimuksen voimaantulo

 

Tämä sopimus tulee voimaan sopimusaluetta koskevan edellä mainitun asemakaavaehdotuksen tai sitä tältä osin vas­taa­van poikkeusluvan saa­dessa lain­voi­man.