Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus48106.11.201717

11769-2017 (002)

Turku Future Technologies Yhteistyösopimuksen ja Rahoitussopimuksen muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 481

Kaupunginsihteeri Merja Jokela ja johtava asiantuntija Esa Tuomisto:

Turun kaupunginhallitus päätti 21.9.2015 § 394 hyväksyä osaltaan Turku Future Technologies (TFT) –yhteistyötä koskevan yhteistyösopimuksen ja rahoitussopimuksen. Sopimusten pohjalta yhteistyön käytännön toteutus käynnistyi tammikuussa 2016. TFT:n operatiivisena vastuutahona on Turku Science Park Oy.

Salon kaupunki on syyskuussa 2017 ilmaissut kiinnostuksensa liittyä osapuoleksi TFT:n sopimuksiin. Käsitellessään Salon esittämää aloitetta TFT:n ohjausryhmä valtuutti 29.9.2017 Turun kaupungin tarkistamaan mahdollisen kiinnostuksen liittymiseen myös Uudenkaupungin ja Forssan kaupungeilta, jotka olivat esittäneet vastaavaa kiinnostusta aikaisemmin alustavasti ja epävirallisissa yhteyksissä.

Salon, Uudenkaupungin ja Forssan liittyminen sopimusosapuoliksi vakiinnuttaisi TFT:n toiminnan näillä kaupunkiseuduilla, joissa on jo tähän mennessä ollut TFT:n pistemäisiä yritysasiakkuuksia. Liittymiset lisäisivät TFT:n perusrahoitusta yhteensä 60.000 euroa/v. Liittyvien kaupunkien rahoitusosuudet on määritetty verraten Rauman kaupungin vuotuiseen TFT-maksuosuuteen. Laskentaperusteena on ollut sekä väestömäärä että teknologiateollisuuden yritystoimipaikkojen määrä kaupunkiseudulla.

Nyt hyväksyttäviksi esitettäviin sopimuksiin on tehty liittymisten edellyttämät tekstimuutokset sekä eräitä teknisiä, mm. henkilövaihdoksiin liittyviä tarkistuksia. Sopimuksiin on päivitetty myös muutokset, jotka ovat aiheutuneet Turun Seudun Kehittämiskeskuksen liikkeenluovutuksesta Turku Science Park Oy:lle heinäkuussa 2016.

Liite 1Ehdotus muutetuksi TFT Yhteistyösopimukseksi

Liite 2Ehdotus muutetuksi TFT Rahoitussopimukseksi

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell:

EhdotusKaupunginhallitus päättää,

että liitteinä 1 ja 2 olevat muutetut Turku Future Techologies Yhteistyösopimus ja Rahoitussopimus hyväksytään ja että kaupunginjohtaja oikeutetaan allekirjoittamaan sopimukset sekä tekemään niihin tarvittaessa vähäisiä tai teknisiä muutoksia.

Päätös voidaan panna täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoAalto-yliopisto
aoAB Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi/Yrkeshögskolan Novia
aoForssan kaupunki
aoLappeenrannan teknillinen yliopisto
aoOulun yliopisto
aoRauman kaupunki
aoSalon kaupunki
aoTTY-säätiö
aoTurku Science Park Oy Ab
aoTurun ammattikorkeakoulu Oy
aoTurun yliopisto
aoUudenkaupungin kaupunki
aoÅbo Akademi
tpvKonsernihallinto, lakiasiat


Liitteet:

Kh § 481
Liite 1:Ehdotus muutetuksi TFT Yhteistyösopimukseksi
Liite 2:Ehdotus muutetuksi TFT Rahoitussopimukseksi