Rahoitussopimus

 

 

 

1. Sopijapuolet

 

Turun kaupunki (y-tunnus 0204819-8), PL 355, 20101 Turku (jäljempänä ”Turku”)

 

Turku Science Park Oy (y-tunnus 2322323-1), Joukahaisenkatu 3 – 5 A, 20520 Turku (jäljempänä ”TScP”)

 

Rauman kaupunki (y-tunnus 0138780-9), Kanalinranta 3, 21600 Rauma (jäljempänä ”Rauma”)

 

Forssan kaupunki (y-tunnus 0145626-1), PL 62, 30101 Forssa (jäljempänä ”Forssa”)

 

Salon kaupunki (y-tunnus 0139533-1), PL 77, 24101 Salo (jäljempänä ”Salo”)

 

Uudenkaupungin kaupunki (y-tunnus 0144036-6), PL 20, 23501 Uusikaupunki (jäljempänä ”Uki”)

 

Viitattaessa kaikkiin sopijapuoliin samanaikaisesti käytetään termiä ”Sopijapuolet”.

 

Kukin sopijapuoli nimeää yhden yhteyshenkilön, jonka tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa sopimuksen toteutumiseen liittyvistä asioista. Kukin sopijapuoli ilmoittaa viipymättä kirjallisesti muille sopijapuolille asioista, joilla on sopimuksen täyttämisen kannalta oleellista merkitystä.

 

Yhteyshenkilön vaihtumisesta on ilman aiheetonta viivytystä ilmoitettava kirjallisesti muiden sopijapuolien yhteyshenkilöille.

 

Turun sopimusyhteyshenkilö:

johtava asiantuntija Esa Tuomisto

TScP:n sopimusyhteyshenkilö:

toimitusjohtaja Niko Kyynäräinen

Rauman sopimusyhteyshenkilö:

kaupunkikehitysjohtaja Rikumatti Levomäki

Forssan sopimusyhteyshenkilö:   

kehitysjohtaja Hannu-Heikki Saarinen

Salon sopimusyhteyshenkilö

ohjelmapäällikkö Anita Silanterä

Ukin sopimusyhteyshenkilö:

elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen

 

2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

 

”Turku Future Technologies” (jäljempänä ”TFT”) on valmistavan teknologiateollisuuden monialaisia teknologia- ja osaamistarpeita palveleva yhteistoimintarakenne, joka on luotu 27.10.2015 – 12.11.2015 allekirjoitetulla Turku Future Technologies Yhteistyösopimuksella yhdessä kahdeksan korkeakoulun kanssa. Alkuperäinen Yhteistyösopimus korvataan tämän sopimuksen kanssa samanaikaisesti allekirjoitettavalla sopimuksella (jäljempänä ”TFT-sopimus”). TFT:n tarkoituksena on tehostaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimia alueen elinkeinoelämän ja mukana olevien korkeakoulujen rajapinnassa alueen kilpailukyvyn kehittämiseksi. Korkeakoulujen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan osaamista ja palveluja myydään ja markkinoidaan ensisijaisesti Turun ja Lounais-Suomen yrityksille, toiminnallisena painopisteenä Turun, Rauman, Forssan, Salon ja Ukin talousalueet, mutta myös muualle.

TFT-sopimuksessa tämän rahoitussopimuksen (jäljempänä ”Rahoitussopimus”) sopijapuolet sitoutuvat tarjoamaan TFT:ssä mukana oleville korkeakouluille toiminnan mahdollistavat tilat ja teknisen tuen. Rahoitussopimuksella Sopijapuolet sopivat rahoitusvastuustaan TFT-sopimuksen toteuttamiseksi.

 

3. Rahoitusvastuun jakaminen

 

Toiminnan vuosibudjetti on 1.1.2018 alkaen 360.000 €. Sopijapuolet sitoutuvat rahoittamaan vuosibudjetin seuraavasti:

 

Turku

200.000 €

TScP

70.000€

Rauma

30.000 €

Forssa

15.000 €

Salo

30.000 €

Uki

15.000 €

 

TFT:n vuosibudjettia tarkastellaan osana Sopijapuolten talousarviota ja taloussuunnitelmaa. Sopijapuolten on ilmoitettava muille sopijapuolille mahdollisista rahoitusvastuun muutostarpeista välittömästi tarpeen tultua ilmi, kuitenkin viimeistään talousarviovuotta edeltävän vuoden elokuun loppuun mennessä.

 

TFT:n toiminnassa Sopijapuolet sitoutuvat siihen, että toiminta suuntautuu rahoitusosuuksien suhteessa kaikkien rahoittajien talousalueille.

 

Sopijapuolten rahoituksella katetaan palkkakustannukset, toimitilavuokrat ja muut TFT:n toiminnasta aiheutuvat kustannukset.

 

TFT-sopimuksen mukaisesti sopimuskauden loppupuolella TFT:n tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta tehdään ulkopuolinen arviointi, ja samalla arvioidaan, onko yhteistoiminnan vakinaistamiselle edellytyksiä. Ulkopuolisen arvioinnin kustannuksista vastaavat Rahoitussopimuksen Sopijapuolet. Arvioinnin rahoitus ei sisälly TFT:n vuosibudjettiin vaan siihen varataan erillinen rahoitus siten, että Sopijapuolet vastaavat arvioinnin kustannuksista samassa suhteessa kuin he vastaavat TFT:n vuosibudjetista kyseisenä ajankohtana.

 

TFT:n rahoitus edellyttää, että Turun, Rauman, Forssan, Salon ja Ukin kaupunginvaltuustot vuosittain myöntävät tarkoitukseen määrärahan talousarvion hyväksymisen yhteydessä.

 

4. Rahoitussopimuksen hallinnointi ja rahoituksen maksaminen

 

TFT-sopimuksen toteutuksesta vastaa TScP, joka vastaa myös Rahoitussopimuksessa sovittavan TFT-rahoituksen hallinnoinnista ja rahojen käytön vuosittaisesta raportoinnista Sopijapuolille.

 

TScP laskuttaa Rahoitussopimuksessa sovittavan TFT-rahoituksen Sopijapuolilta yhdessä erässä vuosittain tammikuussa.

 

5. Voimassaolo

 

Tämä sopimus astuu voimaan, kun kaikki Sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet, ja se on voimassa 31.12.2019 asti, ellei sitä pureta tai irtisanota päättymään aiemmin kaikkien sopijapuolten osalta.

 

Sopijapuolella on oikeus irtisanoa osaltaan tämä sopimus päättymään kuuden kuukauden (6) kuluttua irtisanomisesta.

 

Mikäli sopijapuoli rikkoo olennaisesti tämän sopimuksen ehtoja eikä rikkomusta korjata kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa vähintään yhden (1) muun sopijapuolen kirjallisesta huomautuksesta, muilla sopijapuolilla on oikeus yhdessä purkaa tämä sopimus päättymään sopimusta rikkoneen sopijapuolen osalta välittömästi tai asettamansa enintään kuuden (6) kuukauden määräajan kuluttua.

 

Ilmoitus sopimuksen irtisanomisesta ja purkamisesta on toimitettava kirjallisesti Sopijapuolten sopimusyhteyshenkilöille.

 

6. Sopimuksen muuttaminen

 

Muutokset tähän sopimukseen tehdään kirjallisesti, ja ne tulevat voimaan, kun Sopijapuolet ovat ne allekirjoituksellaan vahvistaneet.

 

7. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Sopimusta koskevista erimielisyyksistä neuvotellaan ensisijaisesti ko. sopijapuolten kesken. Ellei neuvotteluissa päästä sopimukseen yhdeksänkymmenen (90) päivän kuluessa, ko. sopijapuolet voivat saattaa asian laissa säädetyn tuomioistuimen ratkaistavaksi.

 

Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on laadittu kuusi (6) samansisältöistä kappaletta, yksi kullekin sopijapuolelle.

 

 

Turun kaupunki

 

Päiväys   _____ . _____ . 2017    

 

 

 

kaupunginjohtaja

 

 

Turku Science Park Oy

 

Päiväys   _____ . _____ . 2017

 

 

 

Niko Kyynäräinen

toimitusjohtaja

 

 

Rauman kaupunki

 

Päiväys   _____ . _____ . 2017

 

 

 

Kari Koski

kaupunginjohtaja

 

 

Forssan kaupunki

 

Päiväys   _____ . _____ . 2017

 

 

 

Jari Kesäniemi

kaupunginjohtaja

 

 

Salon kaupunki

 

Päiväys   _____ . _____ . 2017

 

 

 

Lauri Inna

kaupunginjohtaja

 

 

Uudenkaupungin kaupunki

 

Päiväys   _____ . _____ . 2017

 

 

 

Atso Vainio

kaupunginjohtaja