Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Työllisyystoimikunta10907.12.20155
Kaupunginhallitus56617.12.20157

12161-2015 (002, 042)

Turun Seudun TST ry:n poistotekstiilikierrätyksen työllistämistoiminnan rahoittaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään hyväksyttäväksi mallia, jossa se antaa Turun Seudun TST ry:lle avustusta valtuuston talousarvion yhteydessä työllistämiseen osoittamasta erillismäärärahasta poistotekstiilikierrätyksen työllistämistoimintaan. Toiminnassa on tarkoitus aktivoida yhteensä 150 Turun kaupungin työmarkkinatuen kuntaosuudella olevaa pitkäaikaistyötöntä siten, että heistä vähintään puolet on 1000 päivää työmarkkinatuella olleita. Aktivoinnilla tässä tarkoitetaan työkokeilua, kuntouttavaa työtoimintaa tai tukityösuhdetta. Tämä aktivointi tuottaa jo saman vuoden aikana maksettavaa avustusta suurempaan kelamaksuosuuteen. Samalla edistetään pitkäaikaistyöttömien sosiaalista asemaa ja tekstiilijätekierrätystä, joka liittyy yhteen Turun kaupungin kärkihankkeista. Samassa yhteydessä mahdollistetaan vuokrattavien tilojen kautta EU:n vähävaraisille tarkoitetun ruoka-avun varastoiminen ja jakelu.

Tytmk § 109

Palvelujohtaja Mika Helva

Turun Seudun TST ry on aloittanut pienimuotoisen poistotekstiilikierrätyksen. Yhdistyksellä on valmius ja halu laajentaa tätä toimintaa Kanslerintie 19 osoitteessa olevaan kaupungin omistuksessa olevaan n. 1.200 m² rakennukseen (tilassa on aiemmin ollut Kestävän kehityksen yhdistys ry:n Turun Ekotori) siten, että poistotekstiilin käsittelytoimintaa voidaan laajentaa huomattavasti. Turun Seudun TST ry on hankkinut tekstiilikierrätystä varten Tex-Vex tuotemerkin käyttöoikeuden ja käyttää toiminnasta nimikettä TST-texvex.

Tilasta noin 250 m² on tarkoitus käyttää EU:n vähävaraisille tarkoitetun ruoka-avun varastointiin ja jakelutoimintaan (Turkulaisille vähävaraisille jaettavan ruoka-avun määrä on 90.000 kg v. 2016; n. 800 hlölle/viikossa. Erän ostoarvo on 267.000 euroa). Tämän jakelun hoitaminen onnistuu vain, jos siihen on riittävät tilat käytössä eikä niistä tule kustannuksia jakelua suorittavalle Turun Seudun TST ry:lle.

Tekstiilinkierrätykseen liittyen Turku on mukana Sitran rahoittamassa Turun ammattikorkeakoulun vetämässä Tekstiilikierrätyksen innovaatiokeskittymä Varsinais-Suomeen 2015 - 2016 –hankkeessa osana Turun strategian mukaista hiilineutraalius tavoitetta. Tässä yritetään luoda uutta yrittäjyyttä esilajiteltujen tekstiilijakeiden hyödyntämiseen. Tästä esilajittelusta vastaa TST-texvex ja Ekokaarina, jotka tarjoavat lajittelussa työtehtäviä pitkäaikaistyöttömille. Esilajittelussa jakeet saatetaan hyödyntämiskelpoiseen muotoon muun muassa poistamalla napit, vetoketjut ja muut jatkojalostusta häiritsevät partikkelit. Tekstiilijätteen keräilystä vastaa Lounais-Suomen jätehuolto, joka toimittaa ne lajitteluun ja edelleen hyötykäyttöjakeet eteenpäin. Turun Seudun TST ry voi lahjoittaa tai myydä lajittelusta löytyviä hyväkuntoisia vaatteita omassa Rieskalähteentiellä olevassa pienessä myymälässä, jonka kulut myynnin on tarkoitus kattaa. Lisäksi yhtenä jakeena varataan käsityöläisten, koulujen ja päiväkotien käyttöön askartelumateriaalia, joka on kouluille ja päiväkodeille ilmaista.

Turun Seudun TST ry ottaa lajittelijat työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai työllistämistuella rahoitettaviin työsuhteisiin. Tähän toimintaan Turun Seudun TST ry sitoutuu ottamaan vuositasolla 150 Turun kaupungin Kela-maksuosuuksilla olevaa työtöntä siten, että heidät otetaan kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun tai työllistetään vähintään kuuden kuukauden ajaksi. Kuntouttava työtoiminta ja työkokeilu poistavat työttömän kaupungin Kela-maksuosuuksilta aktivoinnin ajaksi ja kuuden kuukauden työllistäminen noin kolmeksi vuodeksi. TST ry on sitoutunut partnerina Turun Party-yhteistyöhön tarjoamalla toimintaympäristöään ja jäsenpalveluitaan Turun Partyn asiakkaille yhteisen tavoitteen mukaisesti. Turun Party-hanke voi puolestaan ohjata asiakkaitaan tekstiilikierrätyksen työtehtäviin. Turun Party on Raumaan kaupungin koordinoiman Party-hankkeen Turun osahanke. Turun osahankkeessa kohderyhmänä ovat pisimpään työttöminä eli yli 1.000 päivää työmarkkinatuella olleet. Heidän työmarkkinatuesta Turku maksaa 70 %. Heidän työllistäminen suoraan avoimille työmarkkinoille on erittäin haastavaa ja siksi tekstiilikierrätyksen lajittelutyö tarjoaa hyvän lähtöpisteen työllistymisuralle.

Tämän toiminnan talousarvioesityksen mukaiset kustannukset ovat 288.600 euroa. Kaupungille säästö Kela-maksuosuuksista on vähintään 380.808 euroa (75 on vähintään 300-päiväisiä ja toiset 75 on vähintään 1.000-päiväisiä). Jos kaupunki rahoittaa tämän toiminnan, se säästää samana toimintavuonna pelkästään Kela-maksuosuuksista 92.208 euroa. Koska ensimmäisenä toimintavuonna Turun Seudun TST ry:llä on kertaluonteisia kustannuksia, ovat kustannukset tulevina vuosina 17.000 euroa pienemmät eli kaupungin laskennallinen säästösumma nousee 109.208 euroon vuodessa.

Kaupunki hyötyy lisäksi siitä, että toiminta aktivoi pitkäaikaistyöttömiä, mikä osaltaan tulee vähentämään heistä aiheutuvia muita kustannuksia ja tulee parantamaan heidän elämänlaatua. Turun Seudun TST ry tarjoaa heille työkykyä vahvistavia palveluja. Jos toimintaan löytyy valtion työllistämistukea, kaupunki säästää lisäksi yli 750.000 euroa näiden ihmisten aktivoinnin ansiosta kolmena seuraavana vuonna Kela-maksuosuuksista. Valtion työllistämistuki kattaa 65 % työajalla tehtävän työn palkkakustannukset. Haasteena tämän tuen kannalta on kuitenkin valtion rahojen riittävyys, kun rahat loppuivat tänä vuonna kesken jo juhannuksen aikoihin ja ensi vuodelle valtio on budjetoinut vielä tätäkin vuotta vähemmän työllisyyden hoitamiseen.

Turun Seudun TST ry tarjoaa tekstiililajitteluun osallistuville mahdollisuuksien mukaan jatkopolusta kohti työelämää. Työ sopii myös rajallisen suomenkielentaidon omaaville pitkäaikaistyöttömille. Tällöin heidän suomenkieli kehittyy työn ohessa ja heidän mahdollisuutensa päästä avoimille työmarkkinoille tai opiskelemaan paranevat. Osana suomenkielistä työyhteisöä heidän kotoutumisensa edistyy muiltakin osin. Toisaalta maahanmuuttajat osana työyhteisöä muokkaavat suomenkielisten asenteita suvaitsevaisempaan suuntaan.

Kaupunginvaltuusto päätti varata 16.11.2015 §197 päättäessään vuoden 2016 talousarvioehdotuksesta ja vuosien 2016 - 2019 taloussuunnitelmaehdotuksesta 1 miljoonaa euroa eri päätöksillä erityistoimiin työttömyyden hoitamiseksi siten, että tästä summasta katetaan 0,5 miljoonaa euroa vähentämällä työmarkkinatuen kuntaosuuksiin maksettavaa korvausta. Esitämme, että tästä summasta osoitetaan Turun Seudun TST ry:lle kokeiluna 288.600 euroa liitteenä oleviin kustannuksiin ensi vuoden osalta siten, että Turun Seudun TST ry sitoutuu tarjoamaan työtehtäviä kahden kuukauden kuluessa ensi vuoden aikana tässä kokeilussa 150 Turun kela-maksuosuuksilla olevalle työttömälle, joista vähintään 75 tulee olla 1.000-päiväisiä. Jos Turun Seudun TST ry ei pysty täyttämään viimeksi mainittua velvoitetta, Turun kaupungilla on oikeus irtisanoa sopimus kesken kokeiluvuoden. Jos kokeilu onnistuu aiotulla tavalla ja Turun kaupunki varaa talousarvioon tähän rahoituksen, sopimusta jatketaan erillisellä päätöksellä vuosi kerrallaan.

Samalla sovitaan siitä, että Turun Seudun TST ry ei tähän toimintaan hae ja saa muita kaupungin maksamia tukia kuten Turku-lisää, vuokratukea tai työllisyyspoliittisia avustuksia. Turun Seudun TST ry:llä on kuitenkin mahdollista hakea ulkoista rahoitusta esimerkiksi työn opinnollistamiseen tai maahanmuuttaja-asiakkaiden kielikoulutuksen järjestämiseen tai vastaavaan kokeiluun, jota tämä rahoitus ei sellaisenaan jo kata. Turun Seudun TST ry:llä on erillinen sopimus kuntouttavan työtoiminnan 30 yksilöasiakkaasta. Heitä voidaan ohjata myös tekstiilijätekierrätykseen, mutta tällöin heitä ei lasketa tässä sovittavaan 150 asiakkaan kiintiöön.

Liite 1 Tekstiilikierrätyshankkeen esittelydiat

Liite 2 Talousarvio on liitteessä

Liite 3 Sopimusluonnos (lähetetään erikseen vielä lakiosastolle tarkistettavaksi)

Asiaa on pyydetty esittelemään Turun Seudun TST ry:n projektipäällikkö Teija Leppämäki ja puheenjohtaja Joe Majanen.

Esitän että työllisyystoimikunta esittää kaupunginhallitukselle, että

1.    Turun Seudun TST ry:lle voidaan myöntää kaupunginvaltuuston varaamasta yhden miljoonan euron pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen tarkoitetusta määrärahasta 288.600 euroa, jolla katetaan liitteenä olevan budjetin mukaiset kustannukset.

2.    Tämän vastineeksi Turun Seudun TST ry sitoutuu aktivoimaan työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai työllistämään vähintään 150 Turun työmarkkinatuen kuntaosuuksilla olevaa kuudeksi kuukaudeksi siten, että heistä ainakin puolet on ollut vähintään 1.000 päivää työmarkkinatuella edellä mainituin ehdoin, joiden pohjalta tehdään sitova sopimus, jonka allekirjoittaa Turun kaupungin puolesta johtaja Pekka Sundman.

3.    Projektin etenemisestä raportoidaan työllisyystoimikunnalle kahden kuukauden välein. Avustuksesta maksetaan kerralla etukäteen tämä kahden kuukauden osuus. Mikäli työllisyystoimikunta katsoo tarpeelliseksi, se voi tehdä kaupunginhallitukselle esityksen sopimuksen purkamisesta.

4.    Elokuun lopun tilanteen pohjalta tehdään työllisyystoimikunnassa arvio siitä suosittaako se kaupunginhallitukselle erillismäärärahan esittämistä vuoden 2017 talousarvioon edellä mainitun toiminnan jatkamiseen.

5.    Työllisyystoimikunta hyväksyy samalla, että asia voidaan viedä eteenpäin kaupunginhallitukseen välittömästi siten, että päätös asiasta saadaan vielä tämän vuoden aikana ja kaupunki voi maksaa avustuksen ensimmäisen osuuden sekä tehdä tämän talousarvion mukaisen vuokrasopimuksen tilasta Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välille.

Johtaja Pekka Sundman

EhdotusTyöllisyystoimikunta esittää kaupunginhallitukselle, että

1      Turun Seudun TST ry:lle voidaan myöntää kaupunginvaltuuston varaamasta yhden miljoonan euron pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen tarkoitetusta määrärahasta 288.600 euroa, jolla katetaan liitteenä olevan budjetin mukaiset kustannukset.

2      Tämän vastineeksi Turun Seudun TST ry sitoutuu aktivoimaan työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai työllistämään vähintään 150 Turun työmarkkinatuen kuntaosuuksilla olevaa kuudeksi kuukaudeksi siten, että heistä ainakin puolet on ollut vähintään 1.000 päivää työmarkkinatuella edellä mainituin ehdoin, joiden pohjalta tehdään sitova sopimus, jonka allekirjoittaa Turun kaupungin puolesta johtaja Pekka Sundman.

3      Projektin etenemisestä raportoidaan työllisyystoimikunnalle kahden kuukauden välein. Avustuksesta maksetaan kerralla etukäteen tämä kahden kuukauden osuus. Mikäli työllisyystoimikunta katsoo tarpeelliseksi, se voi tehdä kaupunginhallitukselle esityksen sopimuksen purkamisesta.

4      Elokuun lopun tilanteen pohjalta tehdään työllisyystoimikunnassa arvio siitä suosittaako se kaupunginhallitukselle erillismäärärahan esittämistä vuoden 2017 talousarvioon edellä mainitun toiminnan jatkamiseen.

5      Työllisyystoimikunta hyväksyy samalla, että asia voidaan viedä eteenpäin kaupunginhallitukseen välittömästi siten, että päätös asiasta saadaan vielä tämän vuoden aikana ja kaupunki voi maksaa avustuksen ensimmäisen osuuden sekä tehdä tämän talousarvion mukaisen vuokrasopimuksen tilasta Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välille.

PäätösTyöllisyystoimikunta päätti puheenjohtaja Eklundin esityksestä yksimielisesti esittää kaupunginhallitukselle, että

1.    Turun Seudun TST ry:lle voidaan myöntää kaupunginvaltuuston varaamasta yhden miljoonan euron pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen tarkoitetusta määrärahasta enintään 288 600 euroa, jolla katetaan liitteenä olevan budjetin mukaiset kustannukset siten, että kaupunginjohtaja velvoitetaan hakemaan tilalle kohtuullisempi vuokra esitetyn 140 000 euron vuokran sijaan. Mikäli löydetään kohtuullisempi vuokra, tältä osin pienennetään edellä mainittua avustussummaa.

2.    Tämän vastineeksi Turun Seudun TST ry sitoutuu aktivoimaan työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai työllistämään vähintään 150 Turun työmarkkinatuen kuntaosuuksilla olevaa kuudeksi kuukaudeksi siten, että heistä ainakin puolet on ollut vähintään 1000 päivää työmarkkinatuella edellä mainituin ehdoin, joiden pohjalta tehdään sitova sopimus, jonka allekirjoittaa Turun kaupungin puolesta johtaja Pekka Sundman.

3.    Projektin etenemisestä raportoidaan työllisyystoimikunnalle kahden kuukauden välein. Avustuksesta maksetaan kerralla etukäteen tämä kahden kuukauden osuus. Mikäli työllisyystoimikunta katsoo tarpeelliseksi, se voi tehdä kaupunginhallitukselle esityksen sopimuksen purkamisesta.

4.    Elokuun lopun tilanteen pohjalta tehdään työllisyystoimikunnassa arvio siitä suosittaako se kaupunginhallitukselle erillismäärärahan esittämistä vuoden 2017 talousarvioon edellä mainitun toiminnan jatkamiseen.

5.    Työllisyystoimikunta hyväksyy samalla, että asia voidaan viedä eteenpäin kaupunginhallitukseen välittömästi siten, että päätös asiasta saadaan vielä tämän vuoden aikana ja kaupunki voi maksaa avustuksen ensimmäisen osuuden sekä tehdä tämän talousarvion mukaisen vuokrasopimuksen tilasta Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välille.

6.    Turun Seudun TST ry:tä pyydetään tekemään toimintaan liittyvä liiketoimintasuunnitelma yhdessä sovittavaan määräaikaan mennessä.

Ennen varsinaista päätöksentekoa äänestettiin asian palauttamisesta.

Asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 5-2.

Käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Alanen, Eeva, Manni, Saarinen ja Eklund.

Stepanoffin tekemän palautusehdotuksen puolesta äänesti häntä kannattanut Vornanen.

Stepanoffin ehdotus, että asia hylätään raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jäsen Stepanoff jätti asiaan eriävän mielipiteen.

Liite 1Eriävä mielipide

Kh § 566

Palvelujohtaja Mika Helva 11.12.2015:

Olemme laatineet johtavan lakimiehen Laura Klamin kanssa asiasta tehtävän sopimuksen. Sopimus on käyty läpi Turun Seudun TST ry:n edustajien Joe Majalahden ja Teija Leppämäen kanssa. Sopimus on liitteenä.

Edellä mainittu Turun Party osahanke pyrkii parantamaan 1000 päivää työmarkkinatuella olevien asemaa edistämällä heidän työllistymismahdollisuuksiaan tai saattamalla heidät oikean etuisuuden pariin. Turun Seudun TST ry on tämän hankkeen partneri. Tämä ehdotuksen mukainen tekstiilijätteen kierrätystoiminta tukee hankkeen tavoitteita monin tavoin. Toisaalta hankkeen kautta löytyy potentiaalisia tästä palvelusta hyötyviä asiakkaita ja toisaalta Turun Seudun TST ry:n kautta tekstiilikierrätysjätetoimintaan löytyvät muut 1000-päiväiset saadaan Partyn työkykyä arvioivien ja edistävien palvelujen pariin. Työkokeilu tai kuntouttava työtoiminta on pitkään työttömänä olleille usein ensimmäisiä askelia työllistämispolulla. Tässä työssä työtehtävät voidaan sopeuttaa heidän työkykynsä mukaan. Aktivoinnista maksetaan aktivoitavalle työmarkkinatuen lisäksi yhdeksän euroa päivässä. Työkokeilu tai kuntouttava työtoiminta ei vie heiltä mahdollisuutta työllistämistukeen. Tukityöpaikka on pitkään työttömänä olleille usein seuraava askel työllistymisen polulla. Varsinais-Suomen TE-toimisto on luvannut varata 30 tukityöllistämispaikkaa tähän tekstiilijätekierrätystoimintaan sen kautta aktivoiduille henkilöille. Näitä tukityöpaikkoja on tarkoitus hyödyntää siten, että työllistettävät toimivat tässä työssä eräänlaisina ”kymppeinä” kahden avustusrahalla palkattavan ohjaajan tukena. Nämä työllistyvät henkilöt työllistetään kuuden kuukauden työsuhteeseen. Jos he jäävät sen jälkeen uudestaan työttömiksi, he jäävät ansiosidonnaiselle työttömyyskorvaukselle. Turun maksuosuuksilta he ovat edelleen työttömyyden alkamisesta alkaen pois noin kolme vuotta. Jos heistä on puolet 1000-päiväisiä ja puolet 300-päiväisiä, he säästävät vielä näiden kolmen vuoden aikana Turun kelamaksuosuuksia yli 450 000 euroa eli yli 150 000 euroa joka vuosi.

Turun Seudun TST ry on pyörittänyt jo useamman vuoden työllisyyspoliittista Välityö-hanketta. Tämän hankkeen osalta Varsinais-Suomen TE-toimisto on sitoutunut jatkamaan sen rahoitusta vuoden 2016 aikana. Turku on tukenut hanketta maksamalla 15 % sen kustannuksista työllisyyspalvelukeskuksen hankeavustuksena. Hankkeessa työllistetään 140 henkeä. Se toimii Turun Seudun TST ry:n nykyisissä tiloissa eikä tee päällekkäistä toimintaa tekstiilijätteen kierrätystoiminnan kanssa. Tekstiilijätteenkierrätystoimintaan osallistuville tämä tarjoaa yhden mahdollisen jatkopolun, kun heidän työkyky on todettu tekstiilijätekierrätyksen työkokeilun kautta riittäväksi. Monet pitkäaikaistyöttömät ovat olleet jo nyt yhteydessä Turun Seudun TST.hen saadakseen minkä tahansa työkokeilupaikan päästäkseen osaksi sosiaalista yhteisöä ja saadakseen rytmin ja mielekkyyden elämäänsä. Jokaiseen heillä aukeavaan työllistämis- ja jopa työkokeilupaikkaan on ollut kymmeniä hakijoita. Tekstiilijätteenkierrätystoimintaan on tarkoitus valita motivoituneimmat hakijat ja sellaiset, joiden työllistämispolkua tällainen toiminta edistää. Turun kannalta tämä tukee uuden sosiaalihuoltolain mukaista kunnan velvoitteena olevaa sosiaalista osallisuutta.

Tekstiilikierrätyksen osalta kierrätettävä tekstiilijäte on Lounas-Suomen jätehuollon omaisuutta. Se toimittaa jätteen lajiteltavaksi ja vie jatkokäsiteltäväksi siten, että omistusoikeus näihin jakeisiin säilyy sillä. Turun Seudun TST ry:llä on oikeus hyödyntää käyttökelpoisia vaatteita lahjoittamalla niitä vähävaraisille tai myymällä niitä myymälässään. Tämän pienimuotoisen myyntitoiminnan on tarkoitus kattaa omat kulunsa. Lisäksi Turun ja muidenkin koulujen ja päiväkotien on lupa hakea lajitelluista tekstiilijakeista askartelumateriaalia ilmaiseksi ja sitä voidaan myydä pientä korvausta vastaan käsityöläisille. Jätetekstiilien lajittelu, nappien, vetoketjujen ja muiden jatkojalostusta häiritsevien jakeiden poistaminen on välttämätöntä jatkohyödyntämisen kannalta. Varsinaista kiertotalouteen liittyvää liiketoimintaa on tarkoitus syntyä Topinpuistoon tai muualle näitä jakeita hyödyntämään. Lajittelun osalta ei ole löydettävissä mallia, jolla se olisi liiketoiminnallisin perustein kannattavaa. Näin ollen liiketoimintasuunnitelman laatiminen tähän toimintaan on haastavaa. Tämän uuden liiketoiminnan etsiminen on Turun ammattikorkeakoulun hankkeen tehtävänä. Sitä ei ole tarkoituksenmukaista vastuuttaa Turun Seudun TST ry:lle, jonka ydinosaamista on työttömien työllistäminen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen. Kokemuksen karttumisen myötä Turun Seudun TST ry on valmis tekemään liiketoimintasuunnitelman edellä mainitusta vähäisestä myyntitoiminnasta, jonka on arvioitu kattavan myyntitoiminnasta aiheutuvat kustannukset. Rikastumaan tällä nappikaupalla ei kukaan pääse. Kolmannen sektorin työllistämistoiminta on yleishyödyllistä toimintaa eikä liiketoimintaa. Vastaavanlaista toimintaa harjoittava UFF toimittaa omat tekstiilijätteet lajiteltavaksi ulkomaille. Tällöin tästä työstä saatava työllistävä hyöty ja mahdollisuus liiketoimintaan lajiteltujen jakeiden jatkojalostamisen osalta jäävät Suomelta ja Suomen Turulta saamatta.

Turun Seudun TST ry ei voi aloittaa edellä mainittua EU:n vähävaraisille tarkoitettua ruokajakelua turkulaisille, jos kaupunki ei rahoita tähän toimintaan tarvittavia tiloja. EU rahoittaa vain lahjoitettavat ruoat. Tästä syystä tähän avustukseen on kytketty myös tämä toiminta ja sen tarvitsemat tilat. Ilman tätä projektia tulee selvittää erikseen, kuinka tämän toiminnan tarvitsema tila-asia saadaan ratkaistua.

Liite 1Sopimus Turun Seudun TST ry.

Kaupunginjohtaja Aleksi Randell

EhdotusKaupunginhallitus päättää maksaa Turun Seudun TST ry:lle liitteenä 1 olevan sopimuksen mukaisin ehdoin avustusta, valtuuston erityistoimiin työttömyyden hoitamiseen määrätystä määrärahasta, 288 600 euroa, josta kaupungin omistaman kiinteistön vuokran osuus on 140 000 euroa.

Samalla kaupunginhallitus valtuuttaa kaupunginjohtajan sopimaan kiinteistöliikelaitoksen kanssa em. vuokran kohtuullistamisesta, mikä samassa määrin alentaa maksettavaa avustusta.

Lisäksi kaupunginhallitus valtuuttaa kaupunginjohtajan tekemään sopimukseen vähäisiä muutoksia ja allekirjoittamaan sen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Yrttiahon seuraavansisältöinen palautusehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa:

”Asia palautetaan valmisteluun:

Jakelu

tiedTurun Seudun TST ry
tiedKiinteistötoimiala
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedTyöllisyystoimikunta
tpvRandell Aleksi


Liitteet:

Tytmk § 109
Liite 1:Eriävä mielipide
Liite 1:Liite 1 Tekstiilikierrätyshankkeen esittelydiat
Liite 2:Liite 2 Talousarvio
Liite 3:Liite 3 Sopimusluonnos

Kh § 566
Liite 1:Sopimus Turun Seudun TST ry.