Eriävän mielipiteen peruste 7.12.2015 asia 5 kohtaan Turun kaupungin työllisyystoimikunnan kokous

 

Turun Seudun TST ry:n poistotekstiilikierrätyksen työllistämistoiminnan rahoittaminen

 

"Turun kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 16.11.2015, että Työllisyyspalvelukeskuksen

ensi vuoden talousarviosta otetaan työmarkkinatuesta pois 500.000 euroa, joka siirretään kj:n varaukseen erityistoimiin työttömyyden hoitamiseksi. Em. varaukseen on osoitettu työmarkkinatuesta otetun 500.000 euron lisäksi toinen 500.000 euroa, joten kokonaissumma ko. varaukseen on yhteensä 1 miljoona euroa."

 

Työllisyystoimikunta linjasi asia 7.12.2015 kokouksessa kohdassa 4, "Työllisyyspalvelukeskuksen talousarvio ja strateginen sopimus 2016", että toimikunta päättää tammikuun 18.1.2016 kokouksessa miten kyseisellä määrärahalla saataisiin mahdollisimman suuri vaikuttavuus työttömyyden pienentämiseksi.

 

Turun kaupunki ja sen yhteistyökumppanit ovat tärkeässä roolissa työllisyyspalveluiden tuottajina sekä 3-sektorilla (välityömarkkinat), että yksityiset palveluntuottajat. Mielestäni kyseisen varauksen

tehokkaampi toteutustapa olisi ollut avoin menettely kaikille toimijoille, jossa oltaisiin pystytty arvioimaan millä toimintamallilla saataisiin yksi tai useampi tehokas toimintamuoto aikaiseksi.

Tällä päätöksellä ohitetaan muut toimijat, ja yhdenvertaisuus ei tässä kohtaa toteudu. Lisäksi hankkeen henkilöstöresurssit ovat alimitoitettuja, mutta riskit ovat Turun kaupungilla. Myös jatkotyöllistyminen puuttuu kokonaan hankkeelta. Kohtuullista olisi ollut edes tiedottaa muita toimijoita mihin kyseinen varaus on käytettävissä. Nyt kyseistä rahoitusmallia oltiin tarjottu vain yhdelle toimijalle.

 

 

Kunnioittaen 8.12.2015

 

 

Mika Stepanoff