Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välinen sopimus tekstiilikierrätystoiminnan aloittamisesta kaupungin omistamassa kiinteistössä osoitteessa Kanslerintie 19 LUONNOS 4.12.2015

 

 

1.Sopimuksen osapuolet

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

Yhteyshenkilö: Mika Helva

 

Turun Seudun TST ry

Y-tunnus xxx

Yhteyshenkilö: Joe Majanen

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle osapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen osapuolen yhteyshenkilölle kirjallisesti.

 

Sopimukseen liittyvät ilmoitukset on tehtävä kirjallisesti toisen osapuolen yhteyshenkilölle.

 

 

2.Sopimuksen kohde, tausta ja tarkoitus

 

Tällä sopimuksella sovitaan pitkäaikaistyöttömiä työllistävän tekstiilijätteen kierrätystoiminnan aloittamisesta kaupungin omistamassa kiinteistössä osoitteessa Kanslerintie 19. Tilojen osalta tehdään erillinen vuokrasopimus.

 

 

3.Avustus

 

Turun kaupunki antaa Turun Seudun TST ry:lle Turun kaupunginvaltuuston talousarviopäätökseen yhteydessä (16.11.2015 §197) erityistoimiin työttömyyden hoitamiseen varaamasta määrärahasta avustusta 288 600 euroa tässä sopimuksessa asetetuin ehdoin. Avustusta myönnetään tällä sopimuksella ajalle 1.1.-31.12.2016

 

Avustuksesta maksetaan etukäteen kahden kuukauden osuus siten, että ensimmäinen osuus maksetaan vasta tammikuun 2016 alussa.

 

 

4.Osapuolten velvollisuudet ja oikeudet

   

Turun kaupunki

 

Turun kaupunki vuokraa Turun Seudun TST ry Kanslerintie 19:ssä sijaitsevat tilat n. 1200 neliötä erillisellä vuokrasopimuksella siten, että vuosivuokran suuruus on 140 000 euroa.

 

Turun kaupunki maksaa Turun Seudun TST ry:lle tässä sopimuksessa tarkoitettuun toimintaan vuoden 2016 aikana liitteenä olevan budjetin mukaisiin kustannuksiin 288 600 euroa edellyttäen, että Turun Seudun TST ry tarjoaa tämän sopimuksen mukaiset 150 aktivointipaikkaa Turun työmarkkinatuen kuntaosuuksilla oleville pitkäaikaistyöttömille. Aktivoinnilla tässä tarkoitetaan tekstiilikierrätykseen työllistämistä, työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa.

 

Turun kaupungilla on oikeus tarkastaa yhdistyksen Turun Seudun TST ry:n kirjanpitoa siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen soveltamisen osalta.

 

 

Turun Seudun TST ry.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu käyttämään määrärahat sopimuksen liitteenä olevan budjetin mukaisiin kustannuksiin.

 

Turun Seudun TST ry. raportoi projektin etenemisestä Turun kaupungin työllisyystoimikunnalle kahden kuukauden välein.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu aktivoimaan texvex-toimintaan työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai työllistämään vähintään 150 Turun työmarkkinatuen kuntaosuuksilla olevaa kuudeksi kuukaudeksi siten, että heistä ainakin puolet on ollut vähintään 1000 päivää työmarkkinatuella.

 

Turun Seudun TST ry:llä on oikeus käyttää vuokrattavasta tilasta 250 neliötä EU:n vähävaraisille tarkoitetun ruoka-avun varastointiin ja jakeluun. Muu osa tilasta käytetään pääasiassa TST-texvex tekstiilikierrätykseen. Pääasiassa tarkoittaa tässä, että Turun Seudun TST voi tuossa tilassa harjoittaa lisäksi jotakin muutakin yhdistyksen tarkoitusta tukevaa toimintaa kuin tässä sopimuksessa mainittua, kun tuo toiminta ei häiritse tässä sopimuksessa tarkoitettua toimintaa.

 

Jos joku edellä mainituista aktivoiduista työllistyy tai aloittaa päätoimisen opiskelun kesken kuuden kuukauden jakson siten, että hän ei pala työmarkkinatuelle, lasketaan hänen aktivointijaksonsa tässä sopimuksessa tarkoitetuksi kuuden kuukauden jaksoksi.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu siihen, että se ei hae tähän toimintaan Turun kaupungilta muita avustuksia eikä sille makseta tähän toimintaan liittyen erikseen Turun työllisyyden kuntalisää tai kuntouttavan työtoiminnan korvauksia. Sen sijaan Turun Seudun TST ry voi hakea ulkoista rahoitusta toimintaa sivuavaan erilliseen hankkeeseen kuten kotouttamishankkeeseen. Turun Seudun TST ry voi hakea toimintaan työllistämistukea siinäkin tapauksessa, että tämän maksaminen siirtyisi sopimuskauden aikana kunnan maksettavaksi vaikeimmin työllistettävien osalta. Turun Seudun TST ry:llä on erillinen sopimus kuntouttavan työtoiminnan 30 yksilöasiakkaasta. Heitä voidaan ohjata myös tekstiilijätekierrätykseen, mutta tällöin heitä ei lasketa tässä sovittavaan 150 asiakkaan kiintiöön.

 

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu tukemaan tämän sopimuksen mukaan aktivoitavien pitkäaikaistyöttömien jatkopolutusta sekä kehittämään heidän työkykyään.

 

Elokuun lopun tilanteen pohjalta tehdään työllisyystoimikunnassa arvio siitä suosittaako se kaupunginhallitukselle erillismäärärahan esittämistä vuoden 2017 talousarvioon tämän toiminnan jatkamiseen. Tässä yhteydessä tehdään ensi vuoden osalta mahdollinen uusi sopimus.

 

Turun Seudun TST ry sitoutuu toimittamaan Turun kaupungille toiminta- ja taloussuunnitelmansa, noudattamaan toiminta- ja taloussuunnitelmaa ja on velvollinen oma-aloitteellisesti ilmoittamaan kaikista sellaisista sen tiedoissa olevista toimintaansa koskevista asioista, jotka voivat vaikeuttaa toiminta- ja taloussuunnitelman toteutumista.

Turun Seudun TST ry on velvollinen toimittamaan Turun kaupungille edellisen vuoden tilinpäätöksen liitteineen huhtikuun loppuun mennessä.

 

5.Ilmoitusvelvollisuus

 

Turun Seudun TST ry:n tulee ilmoittaa viipymättä kirjallisesti Turun kaupungille asioista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä.

 

 

6.Vahingonkorvausvelvollisuus

 

Sopimusrikkomukseen syyllistynyt osapuoli on velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutuvat välittömät vahingot. Välittömiä vahinkoja ovat sopimusrikkomuksen selvittelystä ja reklamaatiosta aiheutuneet kulut, virheen korjaamisen aiheuttamat kustannukset sekä hinnanero, kun on hankittu korvaava suoritus.

 

Osapuolet eivät vastaa sellaisesta vahingosta, joka aiheutuu osapuolen suorituksen estymisestä, kun estymisen tai viivästymisen syynä on ylivoimainen este, kuten sota tai sitä vastaava levottomuus, luonnonkatastrofi, lakko, työsulku, yleisen liikenteen pysähtyminen tai muu näihin verrattava ylivoimainen tapahtuma.

 

Vahingonkorvausvelvollisuuden rajoitukset eivät koske tapausta, jossa on kyse osapuolen, tämän henkilökunnan tai osapuolen lukuun toimivan tahon työssään tai sovitun mukaisia tehtäviä suorittaessaan tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttamasta vahingosta.

 

 

7.Sopimuksen irtisanominen

 

Jos Turun Seudun TST ry laiminlyö tämän sopimuksen tai sen liitteiden mukaisia velvoitteita, Turun kaupungilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus. Kaupungilla on sopimuksen irtisanomisoikeus myös siinä tapauksessa, että se saamansa informaation perusteella toteaa, että Turun Seudun TST ry ei pysty toteuttamaan esittämäänsä toiminta- ja taloussuunnitelmaa.

 

Turun Seudun TST ry:llä on vastaava irtisanomisoikeus, jos Turun kaupungin avustus ei toteudu siten kuin edellä kohdassa x on määritelty.

 

   Irtisanominen tulee tehdä kirjallisesti ja irtisanomisaika on neljä (4) kuukautta. Irtisanomisaika alkaa sen kalenterikuukauden viimeisenä päivänä, jonka aikana irtisanomisilmoitus on annettu tiedoksi toiselle osapuolelle.

 

   Mikäli sopimus irtisanotaan, Turun kaupungilla on oikeus saada Turun Seudun TST ry:ltä takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta avustuksesta, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

Turun kaupunki voi päättää, että tässä sopimuksessa tarkoitettu avustus lopetetaan ennen sopimuskauden päättymistä sekä vaatia jo maksettu avustus tai sen osa takaisin maksettavaksi, jos:

-Turun Seudun TST ry on antanut toiminnastaan virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai on salannut tietoja taikka on kieltäytynyt antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-Turun Seudun TST ry on käyttänyt avustusta tämän sopimuksen vastaiseen tarkoitukseen;

-Turun Seudun TST ry on lopettanut avustuksen kohteena olevan toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-lainsäädäntö edellyttää avustuksen takaisin perimistä; taikka

-Turun Seudun TST ry menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla.

 

 

8.Sopimuksen purkaminen

 

Osapuolella on oikeus purkaa sopimus, jos toinen osapuoli olennaisesti rikkoo sopimusehtoja. Mikäli sopimusrikkomus on korjattavissa, sopimuksen purkaminen edellyttää kuitenkin, ettei sopimusrikkomukseen syyllistynyt osapuoli ole korjannut sopimusrikkomustaan tästä toiselta osapuolelta kirjallisen huomautuksen saatuaan.

 

Turun kaupungilla on oikeus purkaa sopimus, jos Turun Seudun TST ry on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi.

 

Sopimuksen purkaminen on tehtävä kirjallisesti.

 

 

9.Sopimuksen siirto

 

Osapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman toisen osapuolen etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

 

10.Sopimuksen muutokset

 

Sopimusosapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat osapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet.

 

 

11.Sopimuksen kesto

Sopimus tulee voimaan kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. Sopimus päättyy ilman eri irtisanomista viimeistään xx.

 

 

12.Oikeuspaikka

 

Tässä sopimuksessa ilmenevät erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Turun kaupungin ja Turun Seudun TST ry:n välisillä neuvotteluilla. Ne sopimusta koskevat erimielisyydet, joita ei pystytä neuvottelemalla sopimaan ratkaistaan Varsinais-Suomen Käräjäoikeudessa.

 

Sopimuksessa sovellettava lainsäädäntö:

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

 

 

13.Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta tehdään kaksi kappaletta siten, että toinen jää Turun kaupungin ja toinen Turun Seudun TST ry:n haltuun.

 

 

Turussa