Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta14812.12.20237

7971-2023 (01 04 00)

Tempore Henkilöstöpalvelut Oy:n käytön laajentaminen Luolavuoren koulun ohjaajiin, aamu- ja iltapäivätoimintaan sekä loma-aikojen toimintaan

Tiivistelmä:

Luolavuoren koulussa sekä koulussa järjestetyssä aamu- ja iltapäivätoiminnassa on syksyn 2023 aikana ollut erittäin ongelmallinen tilanne henkilöstöresurssien suhteen. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään, että Tempore Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluiden käyttöä laajennetaan Luolavuoren koulun osalta koulunkäynnin ohjaajiin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajiin.

Kasopelk § 148

Varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 21.11.2023:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 16.12.2020 § 191 hyväksyä sopimuksen lyhytaikaisiin sijaisuuksiin tarvittavien sijaisten hankinnasta Sarastia Rekry Oy:stä (nykyisin Tempore Henkilöstöpalvelut Oy) sekä valtuutti toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen 31.12.2022 päättyvälle sopimuskaudelle, jonka jälkeen sopimus jatkui toistaiseksi voimassa olevana kuuden (6) kuukauden molemminpuolisin irtisanoutumisehdoin. Sopimus koskee varhaiskasvatuksen laitoshuoltoa, ja kyseessä on Turun kaupungin ja Sarastia Rekry Oy:n välinen sopimus, joka siinä yhteydessä otettiin käyttöön silloisella sivistystoimialalla.

 

Edelleen kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 6.4.2022 § 54 hyväksyä sopimuksen varhaiskasvatuksen lyhytaikaisiin sijaisuuksiin tarvittavien sijaisten hankinnasta Sarastia Rekry Oy:stä sekä valtuutti kasvatus- ja opetusjohtajan allekirjoittamaan sopimuksen 31.12.2022 päättyvälle sopimuskaudelle, jonka jälkeen sopimus jatkui toistaiseksi voimassa olevana kuuden (6) kuukauden molemminpuolisin irtisanoutumisehdoin.

 

Luolavuoren koulussa sekä koulussa järjestetyssä aamu- ja iltapäivätoiminnassa on syksyn 2023 aikana ollut erittäin ongelmallinen tilanne henkilöstöresurssien suhteen. Tilannetta on käsitelty 1.11.2023 kasvatus- ja opetusjohtajan, apulaisrehtorin sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan edustajien kanssa. Turun kaupunki on rekrytoinut lisää henkilökuntaa toiminnan turvaamiseksi, mutta henkilöstötilanteen helpottamiseksi on syytä laajentaa Tempore Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluiden käyttöä Luolavuoren koulun osalta koulunkäynnin ohjaajiin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajiin. Palvelua voidaan käyttää myös koulujen loma-aikana tuotettuun hoitoon, jota järjestää Varha. Hyvinvointialue hankkinee palvelut jatkossakin Turun kaupungilta. Muita kouluja tai muiden koulujen aamu- ja iltapäivätoimintaa asia ei koske. Vuokratyövoimaa voidaan käyttää siinä laajuudessa, että jokaisen lapsen turvallinen ja laadukas palvelu voidaan taata.

 

Palvelun käytöllä ei ole vaikutusta vakinaisen henkilöstön asemaan, vaan henkilöstöpalvelun käytöllä pyritään myös tukemaan vakinaisen henkilöstön työssäjaksamista. Mahdollista vuokratyövoiman käyttöä voidaan raportoida palvelualueiden yhteistyöryhmissä, kuten jo nyt on tehty varhaiskasvatuksen yhteistyöryhmässä.

 

Asia on käsitelty kasvatuksen ja opetuksen yhteistyöryhmän kokouksessa 21.11.2023 ja Turun kaupungin yhteistyötoimikunnassa 28.11.2023. Työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetun lain 10 §:ssä on määritelty, että yhteistoimintamenettelyssä on käsiteltävä vuokratyövoiman käyttöä koskevat periaatteet.

 

Kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää laajentaa sopimusta Tempore Henkilöstöpalvelut Oy:n kanssa siten, että palvelua voidaan käyttää Luolavuoren koulun osalta koulunkäynnin ohjaajiin ja kyseisen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajiin. Palvelua voidaan käyttää myös koulujen loma-aikana tuotettuun hoitoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTempore Henkilöstöpalvelut Oy
tiedKasvatus ja opetus, perusopetus
tiedKasvatus ja opetus, varhaiskasvatus
tiedKonsernihallinto, hankinnat
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKulmala Vesa
tiedMerta Pentti
tpvTuominen Tommi