Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta910.01.20189

12492-2017 (002, 316)

Suun terveydenhuollon ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistoiminta ja tilavuokraus Medisiina D -rakennuksessa

Tiivistelmä:

Hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon ja Turun ammattikorkeakoulun välisessä yhteistoimintasopimuksessa sovitaan yhteistoiminnasta alan opiskelijoiden kliinisen harjoittelun järjestämiseksi sekä vuokratilojen yhteiskäytöstä suun terveyspalvelujen tuottamiseksi.

Sosterla § 9

Terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas, suun terveydenhuolto, vs. johtava ylihammaslääkäri Marina Merne-Grafström, palvelupäällikkö Suvi Perälä 2.1.2018:

Turun ammattikorkeakoulun Studental-yksikössä Ruiskadulla on tarjottu opiskelijatyönä suun terveydenhuoltoa Turun kaupungin asukkaille. Toiminta on pienimuotoista ja sitä on toteutettu erillään hammaslääketieteen koulutuksesta. Turun ammattikorkeakoulu ja hyvinvointitoimialan suun terveydenhuolto jatkavat Ruiskadulla toteutettua yhteistoimintaa keväällä 2018 valmistuvassa Medisiina D – lääketieteen uudisrakennuksessa uudistetulla mallilla ja asianmukaisemmissa tiloissa. Hyvinvointitoimialan ja ammattikorkeakoulun välisellä yhteistoimintasopimuksella sovitaan osapuolten välisen, Medisiina D:ssä tapahtuvan yhteistoiminnan periaatteista ja vastuunjaosta, yhteistoimintatilojen varustehankinnoista ja vastuunjaosta, suuhygienistiopiskelijoiden Turun kaupungin suun terveydenhuollon asiakkaille tuottamien suun terveydenhuollon palveluiden kustannuksista ja niiden korvaamisesta.

Yhteistoiminnan ja tilojen yhteiskäytön keskeisenä tarkoituksena on mahdollistaa eri alojen opiskelijoiden kliininen harjoittelu moniammatillisissa tiimeissä opintojen alkuvaiheesta lähtien, kun käytännön toiminta sekä hammaslääketieteen ja suuhygienistien kliininen hoitoharjoittelu yhdistetään asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi. Opiskelijat suorittavat kliinisen harjoittelun hoitamalla pääosin Turun kaupungin hyvinvointitoimialan suun terveydenhuollon asiakkaita. Tavoitteena on edistää Turun kaupungin väestön terveyttä ja hyvinvointia tarjoamalla suun terveydenhuollon palveluja yksilöille, ryhmille ja yhteisöille. Lisäksi uudistetussa toimintamallissa ja uusissa tiloissa on mahdollista toteuttaa myös suun terveydenhuollon oman henkilökunnan täydennyskoulutustilaisuuksia. 

Yhteistoiminta tuo eri toimijoiden välille synergiaetua ja parantaa entisestään Turun imagoa korkeakoulukaupunkina. Lisäksi yhteistoimintana tuotetun palvelun piirissä on mahdollista hoitaa aiempaa enemmän turkulaisia suun terveydenhuollon potilaita, mikä kompensoi yhteistoimintasopimuksen kustannuksia. Medisiina D:ssä toteutuvan yhteistoimintasopimuksen vuosikustannus on 114 828 €. Vastaavan toiminnan nykyinen vuosikustannus Ruiskadun Studental-yksikössä on 65 016 €.

Yhteistoiminnan lisäksi tiloista vuokrataan kaksi hoitohuonetta suun terveydenhuollon palvelutuotantoa varten. Huoneiden koko on yhteensä 31 m2, ja niiden vuosittainen vuokra on 27.216,84 €. Tilavuokraan sisältyvät yhteistilojen käyttö, vesi, lämmitys ja paineilma sekä huoneissa olevien hoitoyksikköjen vuokra ja hoitoyksiköiden huolto. Hyvinvointitoimialan suun terveydenhuolto vastaa tietoliikennepalvelusopimuksista sekä tekee oman välinehuoltosopimuksen näiden tilojen osalta, minkä lisäksi tulee käyttökustannuksia siivouksen osalta tarpeen mukaisesti ja sähkön osalta kulutuksen mukaan laskutettuna. Näiden kahden huoneen lisäksi Turun suun terveydenhuollolla on mahdollisuus vuokrata kolmea lisähuonetta mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy liitteenä 1 olevan yhteistoimintasopimuksen ja liitteenä 2 olevan vuokrasopimuksen.

Liite 1Yhteistoimintasopimus

Liite 2Vuokrasopimus

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 3.1.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKiinteistöliikelaitos, tilapalvelujen vuokrauspalvelut
tiedKauniskangas Katariina
tpvMerne-Grafström Marina
tpvPerälä Suvi
tiedSaarinen Kari
tiedSoini Taina


Liitteet:

Sosterla § 9
Liite 1:Yhteistyösopimus
Liite 2:Vuokrasopimus