Suun terveydenhuollon toimijoiden yhteistyösopimus Medisiina D:ssä

 

                        

Osapuolet

 

Turun ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä AMK)

Rehtorin toimisto

Joukahaisenkatu 3 A

20520 Turku

puh. 02 263 350

ammattikorkeakoulu@turkuamk.fi

Yhteyshenkilö:

koulutusjohtaja Marjut Putkinen (marjut.putkinen@turkuamk.fi, puh. 050 5985 484)

 

 

Turun kaupunki/ Hyvinvointitoimiala (jäljempänä Kaupunki)

Hyvinvointitoimialan hallinto

PL 670, 20101 Turku

puh. 02 330 000

faksi 02 262 6899

hyvinvointitoimiala@turku.fi

Yhteyshenkilö:

 

 

 

1.Sopimuksen tarkoitus ja tausta:

1.1 Tällä sopimuksella sovitaan osapuolten yhteistoiminnasta ja vuokratilojen yhteiskäytöstä suun terveyspalvelujen tuottamiseksi ja alan opiskelijoiden kliinisen harjoittelun järjestämiseksi Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n rakennuttamassa, keväällä 2018 valmistuvassa Medisiina D –lääketieteen uudisrakennuksessa (Medisiina D). Osapuolet sitoutuvat huolehtimaan tämän sopimuksen edellyttämistä valmistelutoimenpiteistä siten, että yhteistyö on mahdollista käynnistää viivytyksettä Medisiina D:n valmistumisen jälkeen.

1.2 AMK on vuokrannut rakennuttajalta erillisellä vuokrasopimuksella yllä mainittuun tarkoitukseen ja pääasiassa suuhygienistiopiskelijoiden kliinisen harjoittelun toteuttamiseksi liitteenä 1. olevaan pohjapiirustukseen huonenumeroin merkityt tilat Medisiina D:stä, joista tiloista osan (hammaslääkärin hoitohuoneet D2054 ja D2053-1 sekä niiden välisen tukitilan nro D2053-2) AMK vuokraa erikseen laaditulla vuokrasopimuksella edelleen Kaupungille käytettäväksi hammaslääkärien ja -hoitajien työpisteinä potilastyöhön.

1.3 Yhteistoiminnan ja tilojen yhteiskäytön keskeisenä tarkoituksena on mahdollistaa opiskelijoiden kliininen harjoittelu moniammatillisissa tiimeissä, joihin voivat osallistua hammaslääkäri-, suuhygienisti- ja suun terveydenhoidon osaamisalan lähihoitajaopiskelijat opetussuunnitelmiensa mukaisesti ja erikseen tarkemmin sovittavalla tavalla. Opiskelijat suorittavat kliinisen harjoittelun hoitamalla pääosin Turun kaupungin, Hyvinvointitoimialan, terveyspalveluiden suun terveydenhuollon asiakkaita. Yhteistoiminnan taustaa on kuvattu liitteessä 2.

 

 

2.Sopimuksen kohde

 

Tämän sopimuksen kohteena on:

Medisiina D:ssä tapahtuvan osapuolten välisen yhteistoiminnan periaatteet ja vastuunjako

Yhteistoimintatilojen varustehankinnat ja vastuunjako

Suuhygienistiopiskelijoiden Kaupungin suun terveydenhuollon asiakkaille tuottamien suun terveydenhuollon palveluiden kustannukset ja niiden korvaaminen

Yhteistoimintakokonaisuuden edellyttämät osapuolten sopimukset sidosryhmien kanssa ja muut osapuolten jatkotoimet

 

3.Yhteistyön toimintaperiaatteet ja vastuunjako:

3.1 Suuhygienistiopiskelijoiden kliininen harjoittelu tapahtuu Turun kaupungin Hyvinvointitoimialan, kohdassa 1.2 tarkoitetuissa tiloissa hammaslääkärin valvonnassa. Asiakasmaksut hoitotoimenpiteistä ohjataan suoraan palvelun vastuuyksikölle, Turun kaupungin hyvinvointitoimialalle.

3.2 AMK vastaa suuhygienistiopiskelijoiden tekemän työn laadunvarmistuksesta ja opiskelijoiden ohjauksesta sekä siitä että harjoittelussa toimivilla opiskelijoilla on riittävät tiedot ja taidot suun terveydenhoitotyön toteuttamiseen ohjauksessa. Opiskelijat toteuttavat asiakaspalvelun ja hoidon dokumentoinnin Turun kaupungin tietokantaan opettajan ohjauksessa.

3.3 AMK tekee erillisen yhteistyösopimuksen Turun ammatti-instituutin kanssa lähihoitajaopiskelijoiden työssäoppimisjaksojen toteuttamisesta AMK:n vuokraamissa Medisiina D:n tiloissa ja moniammatillisissa tiimeissä. Kaupunki hyväksyy yhteistyösopimuksen siltä osin kuin sen sopimusvaikutukset ulottuvat Kaupunkiin.

3.4 Turun kaupunki, Hyvinvointitoimiala/ Opetushammashoitola vastaa hammaslääkäriopiskelijoiden ohjauksesta sekä hammaslääkäriopiskelijoiden tekemän työn laadunvarmistuksesta samoin kuin hammaslääkäriopiskelijoiden työstä mahdollisesti potilaille aiheutuneista vahingoista siltä osin kuin niitä ei korvata potilasvahinkolain tai mahdollisten vakuutusten nojalla.

4.Hankintojen vastuunjako

4.1 Turun ammattikorkeakoulu kilpailuttaa ja hankkii kohdassa 1.2. kuvattuihin tiloihin suunnitellut hoitoyksiköt sekä vastaa hoitoyksiköiden huollosta. Turun kaupunki, hyvinvointitoimiala, suun terveydenhuolto osallistuu tiloihin D2051-1, D2051-2, D2052, D2053-1, D2052-2 ja D2054 hankittavien hoitoyksikköjen kilpailutukseen hoitoyksiköiden kriteerien määrittelyn ja tarjousten arvioinnin osalta.

4.2 Turun AMK hankkii kustannuksellaan instrumentit, tarveaineet ja kuluvat tarvikkeet tilaan D2050

4.3 Turun kaupunki vastaa potilaan hoidon kirjaamisen edellyttämistä tietoverkko-, päätelaite- ja ohjelmistohankinnoista sekä niiden edellyttämistä asennuksista Medisiina D:n tiloihin, samoin kuin em. järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, toimivuudesta sekä tietoturvasta.

4.4 Turun kaupunki, Hyvinvointitoimiala, suun terveydenhuolto hankkii kustannuksellaan suun terveyspalvelujen tuottamiseksi kahdessa (2) hammaslääkärin hoitohuoneessa: D2053-1,D2053-2, D2054 asiakkaiden hoitotoiminnassa tarvittavat instrumentit, tarveaineet ja kuluvat tarvikkeet sekä välinehuollon palvelut hankkimiinsa, kaupungin henkilökunnan käytettäväksi tarkoitettuihin hoitoinstrumentteihin.

4.5 Turun kaupunki, Hyvinvointitoimiala, terveyspalvelut, opetushammashoitola/perusopetus hankkii kustannuksellaan hammaslääkäriopiskelijoiden käyttöön kolmessa (3) esteettömässä hoitohuoneessa: D2051-1, D2051-2, D2052 tarkoitetut, asiakkaiden hoitotoiminnassa tarvittavat instrumentit, tarveaineet ja kuluvat tarvikkeet sekä välinehuollon palvelut edellä mainittuihin hoitoinstrumentteihin.

 

5.Suuhygienistiopiskelijoiden tuottamien suun terveydenhuollon palvelujen kustannukset

 

5.1 Suuhygienistiopiskelijat tuottavat ohjatussa harjoittelutoiminnassa Kaupungin suun terveydenhuollon asiakkaille suun terveydenhuollon palveluja (palvelutoiminta). Tätä toimintaa varten Kaupunki vuokraa AMK:lta, sen vuokrasopimuksen nojalla Medisiina D:ssä hallinnoimat, suun terveydenhuollon Studentalian tilat (D2050,168m2) ja hoitoyksiköt (11 kpl) osa-aikaisesti kaksikymmentä tuntia viikossa (20h/viikko) suuhygienistiopiskelijoiden kahdeksan (8) kuukauden vuosittaisen harjoittelun toimintakauden ajan; 1.9.-15.12. (3,5kk) ja 15.1.-31.5 (4,5 kk).

 

5.2 Kohdassa 4.1 tarkoitetusta palvelutoiminnasta ja osa-aikaisesta tilavuokrauksesta Kaupungille aiheutuvat kokonaiskustannukset määräytyvät tämän sopimuksen liitteenä 3 olevan Palvelun hinnoittelu -liitteen mukaisesti ja ovat kahdeksalta kuukaudelta laskettuna, tasaerinä 12 kuukaudelle jaettuna yhteensä 9 569 €/kk (+ALV).

 

Palvelutoiminta ja Studentalian tilojen osa-aikainen vuokraus alkaa 1.8.2018.

AMK laskuttaa osa-aikaisen tilavuokran kustannukset Kaupungilta jälkikäteen neljännesvuosittain kuitenkin siten, että ensimmäinen erä laskutetaan 31.12.2018.

Kustannukset tarkistetaan muuttuvien kustannuserien osalta toteutumaa vastaaviksi 1.9.2019.

 

 

6.Osapuolten sopimukset sidosryhmien kanssa ja muut jatkotoimet

 

6.1 Yhteistoiminnan tavoitteena olevan opiskelijoiden moniammatillisen tiimityöskentelyn mahdollistaminen edellyttää myös hammaslääkäriopiskelijoiden harjoittelun toteuttamista yhteiskäyttötiloissa. Osapuolet neuvottelevat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun yliopiston kanssa hammaslääkäriopiskelijoiden kliiniseen harjoitteluun käytettäväksi suunniteltujen, esteettömien hoitohuoneiden (D2051-1, D2051-2, D2052) tilajärjestelyistä osa-aikaisen, (20) tunnin viikoittaisen käyttöoikeuden tarkoittaman vuokrasopimuksen aikaansaamiseksi kahdeksan (8) kuukauden vuosittaisen kliinisen harjoittelun toimintakauden ajaksi.

 

6.2 Osapuolet neuvottelevat Simulaatiosalin D2043 (22 harjoituspistettä) ja Demonstraatiotilan D2044-D2045 (2 hoitoyksikköä) käyttömahdollisuuksista. Kaupunki laatii alustavan tilojen käyttötarvekartoituksen kyseisitä tiloista, joita AMK tarjoaa vuokrattavaksi päivävuokraa vastaan.

 

 

 

 

 

 

7. Sopimuksen voimassaolo ja siirtäminen kolmannelle osapuolelle.

7.1 Tämä yhteistyösopimus astuu voimaan kun kumpikin osapuoli on sen allekirjoittanut ja on voimassa toistaiseksi. Sopimus on irtisanottavissa kuuden (6) irtisanomisaikaa noudattaen. Sopimus on irtisanomisaikaa noudattaen irtisanottavissa päättymään aikaisintaan 1.5.2023.

7.2 Osapuolella on oikeus siirtää tämä sopimus kolmannelle, jolle tämän sopimuksen mukaiset osapuolen tehtävät siirtyvät. Sopimuksen siirrosta on kuitenkin ilmoitettava viivytyksettä toiselle osapuolelle.

 

8.Sopimuksen muuttaminen ja tarkistaminen

Muutokset tähän sopimukseen on tehtävä kirjallisesti ja kummankin osapuolen nimikirjoituksen omaavan henkilön on ne allekirjoitettava.

 

9.Erimielisyyksien ratkaisu

Tästä sopimuksesta johtuvat riitaisuudet ja erimielisyydet pyritään ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli neuvottelut eivät johda tulokseen ratkaistaan erimielisyydet Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ensisijaisesti tuomioistuinsovittelussa.

 

10.Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on laadittu kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

 

Turussa    . . 2017

   

 

Turun ammattikorkeakoulu Oy             

 

_____________________   

Vesa Taatila

rehtori-toimitusjohtaja   

 

 

 

Turun kaupunki/ Hyvinvointitoimiala