VUOKRASOPIMUS

 

Vuokranantaja   Turun ammattikorkeakoulu Oy (jäljempänä AMK)   

      y-tunnus: 258160-3

      Joukahaisenkatu 3 A

      20520 TURKU

      

Yhteyshenkilö: koulutusjohtaja Marjut Putkinen

puhelin: 050 5985 484

sähköpostiosoite: marjut.putkinen@turkuamk.fi

 

Vuokralaiset      Turun kaupunki /Kiinteistöliikelaitos, tilapalvelut

      

      PL 670, 20101 Turku

      puhelin: 02 330 000

sähköpostiosoite: tiina.aaltonen@turku.fi

Yhteyshenkilö: vuokrauspäällikkö Tiina Aaltonen

 

1.Vuokrakohde   

 

1.1AMK:n Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä vuokraamat, Medisiina D -lääketieteen uudisrakennukseen valmistuvat suun terveyspalveluiden toimitilat, kaksi hammaslääkärin vastaanoton hoitohuonetta, jotka on yksilöity kohdassa 3 ja merkitty liitteenä (Liite1) olevaan pohjapiirustukseen.

 

1.2AMK vuokraa edelleen em. vuokrakohteen tilat Turun kaupungille Hyvinvointitoimialan käyttöön jäljempänä sovitulla tavalla ja ehdoin.

 

2.Sopimuksen tausta

   

2.1Turun kaupungin Hyvinvointitoimiala, Turun kaupungin Sivistystoimiala, Turun yliopiston Hammaslääketieteen laitos ja Turun AMK ovat 13.11.2015 solmineet aiesopimuksen suun terveyspalveluiden yhteistoiminnasta.

 

2.2Aiesopimuksen mukaisesti on Medisiina D:ssä tapahtuvan toiminnan tarkoituksena edistää toiminta-alueen eli Turun kaupungin väestön terveyttä ja hyvinvointia tarjoamalla suun terveydenhuollon palveluja yksilöille, ryhmille ja yhteisöille. Tavoitteena on tilojen ja välineiden käytön tehostaminen sekä toiminnan kehittäminen moniammatillisen toiminnan suuntaan. Yhteistoiminnalla on mahdollista kehittää toimijoiden tuottamia palveluprosesseja sekä toteuttaa ja kehittää niihin liittyvää opetusta. Turun kaupungin suun terveydenhuolto on ilmaissut halun olla mukana aktiivisena toimijana tässä kehitysyhteistyössä.

 

2.3Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ja AMK ovat aiesopimukseen liittyen valmistelleet ehdotuksen vuonna 2018 valmistuvaan Medisiina D:hen toteutettavien suun terveydenhoidon tilojen yhteiskäytöstä. Medisiina D:n tilat mahdollistavat valmistelijoiden nykyisen, vuonna 2011 Ruiskatu 8:n Ruisklinikka Studentalissa alkaneen laajan yhteistoiminnan jatkamisen sekä sen laajentamisen huomioon ottaen, että samalla kampusalueella toteutetaan lääkärikoulutuksen ja hammasteknikkokoulutuksen lisäksi myös hammaslääkäreiden perus- ja erikoistumiskoulutus.

 

2.4Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on 29.3.2016, § 3 päättänyt osaltaan hyväksyä Turun kaupungin suun terveydenhuollon tilatarveselvityksen ja esittää kaupunginhallitukselle, että tilatarveselvityksessä esitetyt yliopisto- ja ammattikorkeakouluyhteistyötä tukevat tilaratkaisusuunnitelmat hyväksytään.

 

3.Vuokrattavat tilat

Erilliset hoitohuoneet nrot D2054 ja D2053-1 (2kpl) sekä niiden välinen tukitila nro D2053-2 yhteensä 31m2.

4.Vuokra ja sen määräytymisperusteet

4.1 Vuokra on 2262,49 €/kk, joka muodostuu pinta-alaperusteisesta tilavuokrasta ja hoitoyksikkövuokrasta jäljempänä kohdissa 4.2 ja 4.3 todetun mukaisesti.

4.2 Tilavuokra on 32,97€/m2, johon sisältyy yhteistilojen käyttö, vesi, lämmitys ja paineilma. 31m2 = 1016,49 €/kk.

4.3 Hoitoyksikkövuokra on 623 €/ hoitoyksikkö/kk x 2 = 1 246 €/kk. Hoitoyksikkövuokra sisältää hoitoyksikön, siihen liittyvät kaapistot ja pesualtaat, tietokonetasot, (märkäimujärjestelmän, kolmitoimiliitännän), turbiiniliitännän, mikromoottoriliitännän, valokovettajan, intraoraaliröntgenkuvauslaitteen (kahdessa erillisessä hoitoyksikössä), konehuoneen laitteiston, lääkejääkaapin. Tila on varusteltu hammaslääkärin toimintaa varten.

4.4 Hoitoyksikkövuokraan sisältyy myös hoitoyksikön huolto.

5. Yhteisten tilojen käyttöoikeus ja erikseen laskutettavat erät

 

5.1 Vuokraan sisältyy alla lueteltujen yhteisten tilojen käyttöoikeus vuokralaisen toiminnan edellyttämässä laajuudessa.

-Sosiaaliset tilat (henk.kunta ja opiskelijat) taukohuone, pukukaapit

-Asiakkaan ohjaustila

-Tukitilat: varasto, instr.-keräilypiste, toimisto, odotustilat

 

5.2 Vuokratilojen siivous laskutetaan sopimuksen mukaan riippuen tilan käyttäjän tarpeesta.

 

5.3 Käyttösähkö laskutetaan toteutuneen kulutuksen ja neliöiden suhteen.

 

5.4 Vuokralainen vastaa tietoliikenneverkon palvelusopimuksista, tarvittavista kytkennöistä sekä ylläpidosta.

6. Vuokra-aika ja vuokran maksu

6.1 Vuokra-aika alkaa, kun Medisiina D -uudisrakennus valmistuu. Arvioitu valmistumisajankohta on 1.5.2018.

6.2 Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on 6 kuukautta ja sopimus on irtisanottavissa päättymään aikaisintaan 5 vuoden kuluttua vuokra-ajan alkamisesta.

6.3 Vuokra maksetaan etukäteen kunkin kuukauden 5. päivään mennessä. Mikäli vuokranmaksu viivästyy, peritään saatavalle korkolain 4§:n mukaista viivästyskorkoa.

7. Muut ehdot

7.1 Suomen Yliopistokiinteistöt Oy on 30.3.2017 antanut Turun ammattikorkeakoulu Oy:lle suostumuksen Medisiina D rakennuksen hammashoitotilojen alivuokraamiseen Turun kaupungille. (Liite 2)

7.2 Vuokralaisella ei ole oikeutta edelleen vuokrata tämän vuokrasopimuksen mukaisia vuokratiloja.

7.3 Vuokralaisella ei ole oikeutta siirtää tätä vuokrasopimusta kolmannelle ilman Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n ennakkoon antamaa kirjallista suostumusta.

8. Riidanratkaisu

Tästä sopimuksesta aiheutuvat riitaisuudet pyritään ratkaisemaan neuvotteluteitse. Mikäli neuvottelut eivät johda tulokseen, ratkaistaan riidat Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ensisijaisesti tuomioistuinsovittelussa.

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta yksi kummallekin sopijapuolelle.

Turku 5.5.2017

Turun ammattikorkeakoulu Oy   Turun kaupunki / Kiinteistöliikelaitos   

 

   ______________________   __________________________

Vesa Taatila         Tiina Aaltonen
rehtori-toimitusjohtaja
      vuokrauspäällikkö