Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta20206.09.20174

3695-2017 (041)

Toiminnan- ja talouden seuranta sekä osavuosikatsaus 2

Tiivistelmä: -

Sosterla § 202

Talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist 29.8.2017:

Kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle annetaan osavuosikatsaukset toiminnan ja talouden kehittymisestä kolme kertaa vuodessa tilikauden aikana. Neljäs toiminnan ja talouden toteutumisesta annettava raportti on tilinpäätös.

Kaupunginvaltuusto on vuoden 2017 talousarvion noudattamista koskevien määräysten yhteydessä päättänyt toiminnan ja talouden kehittymisen raportoinnista. Toinen osavuosikatsaus laaditaan raportointijaksolta 1.1.–30.6.2017. Osavuosikatsaus sisältää toiminnan ja talouden katsauksen sekä ennusteen toiminnallisten, taloudellisten ja henkilöstötavoitteiden toteutumisesta.

Toisen osavuosikatsauksen yhteydessä kaupunginhallitukselle raportoidaan strategisissa sopimuksissa vahvistettujen strategisten ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen ja taloudellisen tavoitteiden toteutuminen tiliryhmäkohtaisesti sekä annetaan selvitys sisäisten ja ulkoisten toimintamenojen poikkeamista (pl. liikelaitokset).

Liite 1Osavuosikatsaus 2

Liite 2Operatiivisten sopimusten 2017 osavuosikatsaus

Liite 3Palvelualuekohtainen ennuste

Liite 4Kustannuslajikohtainen ennuste

Oheismateriaali 1Heinäkuun toiminnan ja talouden seurantaraportti

Osavuosikatsauksen tavoitteiden toteutumista on kuvattu nk. liikennevaloilla ja mikäli väri on keltainen tai punainen niin asiasta on annettu erillinen selvitys.

Talouden toteutumisen osalta näyttää siltä, että edelliseen osavuosikatsaukseen nähden nettomenot ovat pienentyneet noin 0,7M€. Nettomääräinen ylitysuhka on koko toimialan tasolla noin 1,7M€. Tulot jäävät noin 6,8M€ alle budjetoidun mutta myös menot alittavat budjetin noin 5,1M€. Talouden kehitys on ollut pääosin suunnitelmien mukaista pari edellistä vuotta ja näyttää siltä, että menojen tasapainottaminen pitkällä aikavälillä on mahdollista. Vuoden 2017 poikkeaman kurominen on mahdollista, mikäli esim. erikoissairaanhoidon kustannukset pystytään pitämään kurissa. Alkuvuoden tietojen perusteella Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin maksuosuuden ennustetaan ylittävän budjetoidun noin 1,9M€ mutta toisaalta sairaanhoitopiiri on kokonaisuudessaan tekemässä ylijäämäisen tuloksen ja kunnille tulee palauttaa kuntaosuuksia alennettujen hintojen muodossa. Mahdollisen hinnanalennuspäätökset tehdään yleensä myöhään syksyllä. Edellä mainituista syistä talousarviomuutosten esittäminen valtuustolle ei ole vielä perusteltua.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää merkitä toiminnan- ja talouden seurannan sekä osavuosikatsauksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Sosterla § 202
Liite 1:Osavuosikatsaus 2
Liite 2:Operatiivisten sopimusten 2017 osavuosikatsaus
Liite 3:Palvelualuekohtainen ennuste
Liite 4:Kustannuslajikohtainen ennuste