Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta10630.11.20173

12690-2017 (032)

Vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelujen maksujen hinnoittelu sekä nuorisotilojen ja leirialueiden käytön periaatteet ja ohjeet

Tiivistelmä: -

Nlk § 106

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja osastopäällikkö Kerstin Paananen:

Kuntalain (410/2015) mukaan valtuuston tehtäviin kuuluu päättää kunnan palveluista ja muista suoritteista perittävien maksujen yleisistä perusteista. Voimassa olevan hallintosäännön (kv 29.5.2017 § 105) 37 §:n 6 kohdan mukaisesti lautakunta päättää asiakasmaksujen, palveluiden ja tuotteiden hinnoittelusta valtuuston hyväksymien perusteiden mukaisesti.

Nuorisolautakunta päivitti nuorisotoimen tilojen ja leirialueiden käytön sekä maksujen periaatteet 10.10.2013 § 90.  Sen jälkeen on organisaatio ja säännöksiä uudistettu. Vapaa-aikatoimialan palvelualueilla käytännöt jonkin verran vaihtelevat.

Nuorisolain (1285/2016) mukaan nuorisotyö ja -politiikka kuuluvat kunnan tehtäviin. Toteuttaessaan nuorisolain 2 §: ssä määriteltyjä tavoitteita ja lähtökohtia kunnan tulee paikalliset olosuhteet huomioon ottaen luoda edellytyksiä nuorisotyölle ja -toiminnalle järjestämällä nuorille suunnattuja palveluja ja tiloja sekä tukemalla nuorten kansalaistoimintaa.

Hallintosäännön 17 § mukaan nuorisolautakunnan tehtäväalueena on nuorisolaissa säädetyllä sekä hallintosäännössä määrätyllä tavalla paikalliset olosuhteet huomioon ottaen luoda edellytyksiä nuorisotyölle ja -toiminnalle järjestämällä nuorille suunnattuja palveluja ja tiloja sekä tukemalla nuorten kansalaistoimintaa. Suunnittelua ja toimeenpanon kehittämistä varten kunnassa on oltava yhteistyöryhmä, jonka kohderyhmänä ovat kaikki kunnassa asuvat nuoret. Lisäksi nuorisolautakunnan tehtäväalueena on toteuttaa lastensuojelulaissa tarkoitettua tukea ja erityistä tukea.

Liite 1Nuorisopalvelujen ja maksujen hinnoittelu

Liite 2Nuorisotilojen ja leirialueiden käytön periaatteet

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä nuorisopalveluiden hinnoittelun vuodelle 2018 liitteiden 1 ja 2 mukaisesti sekä nuorisotilojen ja leirialueiden käytön periaatteet ja ohjeet, jotka astuvat voimaan 1.1.2018 alkaen. Lisäksi nuorisolautakunta oikeuttaa nuorisopalvelujohtajan päättämään nuorisotilojen ja nuorisoleirialueiden käyttökorvauksista, työpajan tuntiveloituksesta, retkipajan välinelainausten sekä muiden palvelujen ja toimintaan osallistumisen maksuista hinnoittelun mukaisesti

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 106
Liite 1:Nuorisopalvelujen ja maksujen hinnoittelu
Liite 2:Nuorisotilojen ja leirialueiden käytön periaatteet