Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan nuorisopalvelujen maksujen hinnoittelu

 

Nuorisotilojen ja nuorisoleirialueiden sekä muiden nuorisopalvelujen ensisijainen kohderyhmä on nuorisolain (1285/2016) mukaisesti alle 29 –vuotiaat lapset ja nuoret.

 

Maksuryhmät

 

Ryhmä 1. Turkulaisten nuoriso-, liikunta-, kulttuuri- ja muiden harrastusyhdistysten lapsi- ja nuorisoryhmät, vammaisjärjestöjen ryhmät, nuorten toimintaryhmät sekä muiden Turun kaupungin toimialojen lapsi- ja nuorisoryhmät

 

Ryhmä 2. Muut käyttäjät (aikuisryhmät, muut yhdistykset, yritykset, yksityiset henkilöt jne.)

 

Vapaa-aikatoimialan sisällä tilojen ja alueiden käytöstä ei peritä maksua.

 

Kumppaneilta perittävät maksut

 

Yhteistyökumppanien kanssa solmittavissa sopimuksissa tai erillisissä nuorisolautakunnan tai nuorisopalvelujohtajan päätöksissä määritellään tapauskohtaiset maksut tai maksuttomuus.

 

Maksujen määrittäminen

 

Maksujen määrittelyssä lähtökohtana on palvelun/toiminnan kustannukset. Maksuihin määritellään arvonlisävero arvonlisäverolain mukaisesti.

 

Nuorisoleirialueiden kustannusten jakajana käytetään 300 päivää/vuosikustannukset. Nuorisotilojen kustannusten jakajana käytetään 2000 tuntia (300 päivää x n. 6 tuntia). Ryhmä 1:n maksut ovat enintään 50 %:ia ja Ryhmä 2:n maksut ovat pääosin n. 100 %:ia kustannuksista.

 

Leirialueiden erikoismaksut

 

Joidenkin leirialueiden maksuissa voi nuorisopalvelujohtaja tai hänen määräämänsä viranhaltija määritellä määräaikaiset, alennetut maksut hiljaisiin jaksoihin esim. talvikuukausina tai muina aikoina, jolloin käyttövuoroja on jäänyt vapaaksi.

 

Maksuista päättäminen

 

Nuorisopalvelujohtaja päättää nuorisotilojen ja nuorisoleirialueiden käyttökorvauksista, työpajan tuntiveloituksesta, retkipajan välinelainausten sekä muiden palvelujen ja toimintaan osallistumisen maksuista nuorisolautakunnan hyväksymää hinnoittelua noudattaen.

 

Viranhaltijan päättäessä hinnastoista ja maksuista laaditaan päätöspöytäkirja.

 

Maksujen määräytymisperusteet

 

Käyttövuoroon sisältyvät sähkö, vesi sekä tilakohtaiset kalusteet ja välineet,

Käyttövuoron tulee kattaa sekä valmisteluun että loppusiivoukseen tarvittavat ajat,

Lisäpalveluista ja niistä perittävistä korvauksista sovitaan etukäteen varausta tehtäessä,

Mikäli käyttövuoron jälkeen tiloissa todetaan lisäsiivouksen tarve tai huolimattomuudesta aiheutunut vahinko, veloitetaan ylimääräisistä töistä käyttäjältä todellisia kustannuksia vastaava korvaus,

Turun kaupungin sisäiset käyttövuoromaksut laskutetaan ilman arvonlisäveroa.