Nuorisotilojen ja nuorisoleirialueiden käytön periaatteet ja ohjeet

 

 

Käyttövuoroista päättäminen

 

Nuorisotilojen vakiovuoroista päättää näiden periaatteiden mukaisesti nuorisopalvelujohtaja tai hänen nimeämänsä viranhaltija. Vakiovuoropäätösten jälkeen vapaiksi jäävistä vuoroista päättää tehtävään määrätty viranhaltija tai työntekijä.

 

Nuorisoleirialueiden käyttövuoroja johtaa ja koordinoi tehtävään määrätty viranhaltija. Käyttövuorojen varausvahvistukset ja muut järjestelyt hoitavat asiakaspalvelusta vastaavat työntekijät.

 

Käyttövuorojen hakeminen

 

Vuoroja haetaan timmi.turku.fi – osoitteen kautta. Ensimmäisellä kerralla rekisteröidytään omilla pankkitunnuksilla ja käydään lisäämässä osoitetiedot. Seuraavalla kerralla kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Tässä kohtaa voidaan anoa laajennusta käyttöoikeuksiin esim. yhdistyksen tai yhteisön edustajaksi. Kalenterinäkymästä voidaan anoa käyttövuoroa nuorisotilaan klikkaamalla kalenteria kyseisestä kohdasta. Leirialueille voi hakea vuoroja klikkaamalla kalenterista kakkospainikkeella ja valitsemalla yön yli varaus.

 

Käyttövuoroja voi vielä hakea myös lomakkeilla, joita saa mm. nuorisopalvelujen asiakaspalvelupisteestä, os. Aurakatu 16 ja nuorisopalvelujen internetsivuilta (www.turku.fi). Hakemuksessa tulee olla käyttövuoron täysi-ikäisen vastuuhenkilön yhteystiedot.

 

Käyttövuoro tulee hakea niin, että se sisältää myös tilaisuuksien ja tapahtumien valmisteluun ja jälkisiivoukseen tarvittavat ajat.

 

Huom!

 

Yksityinen leirintä (camping) on nuorisoleirialueilla kielletty. Nuorisotilojen ja nuorisoleirialueiden edelleenvuokraus on kielletty.

 

Vakiovuorot

 

Nuorisotilojen vakiokäyttövuoroja myönnetään alueellisiin nuorisotaloihin.

Vakiovuorot anotaan timmi.turku.fi-osoitteen kautta kirjautumalla ohjelmaan. Ensimmäisellä kerralla rekisteröidytään omilla pankkitunnuksilla ja seuraavilla kerroilla kirjaudutaan pankkitunnuksilla ohjelmaan. Vakiovuoroja voi vielä hakea kirjallisesti tai sähköisesti nuorisotilavarauksen hakulomakkeella

nuoriso.varaukset@turku.fi – sähköpostiin.

ajalle 1.9. – 31.5. (talvi) 30.4. mennessä

ajalle 1.6. – 31.8. (kesä) 31.3. mennessä

 

Muut vuorot

 

Vakiovuoropäätöksen jälkeen vapaiksi jääneitä nuorisotilojen vuoroja kuluvalle vuodelle anotaan kirjallisesti nuorisopalvelujen asiakaspalvelusta tai sähköisesti nuoriso.varaukset@turku.fi – sähköpostiin.

 

Nuorisoleirialueiden käyttövuorot kuluvalle ja kahdelle seuraavalle vuodelle anotaan timmi.turku.fi – osoitteen kautta tai toistaiseksi vielä hakulomakkeella kirjallisesti tai sähköisesti nuoriso.varaukset@turku.fi – sähköpostiin.

 

Käyttövuoron vahvistaminen

 

Anomukset käsitellään saapumisjärjestyksessä mahdollisimman nopeasti. Anojalle lähetetään kirjallisesti tai sähköpostina varausvahvistus. Mikäli vuoroa on haettu Timmi -ohjelman kautta, varausvahvistus on asiakkaalle tiedoksi varauksista.

 

Mikäli asiakas on hakenut vuoroa lomakkeella, käyttäjä (anoja) varmistaa käyttövuoronsa palauttamalla varausvahvistuksen, jossa on täysi-ikäisen vastuuhenkilön allekirjoitus nuorisotoimen asiakaspalvelupisteeseen os. Aurakatu 16 tai skannattuna sähköpostin liitteeksi nuoriso.varaukset@turku.fi – sähköpostiin.

 

Käyttövuoron peruuttaminen tai muuttaminen

 

Käyttäjä voi peruuttaa Timmin kautta tekemänsä vuoron suoraan ohjelmasta, viimeistään kaksi viikkoa ennen varatun vuoron alkamista. Tämän jälkeen perumisilmoituksen voi tehdä kirjallisesti tai lähettämällä viestin nuoriso.varaukset@turku.fi – sähköpostiin.

 

Maksullisten käyttövuorojen peruutuksista, jotka tehdään hyvissä ajoin, ei aiheudu varaajalle kustannuksia. Mikäli peruutus tulee myöhemmin (alle 2 vk varauksesta), laskutetaan 30 %:ia peruuttamatta jääneen vuoron maksusta.

 

Vapaa-aikatoimialalla/nuorisopalveluilla on oikeus perustellusta syystä ottaa käyttövuoro omaan käyttöönsä tai muuhun käyttöön.

 

Nuorisopalvelut voi peruuttaa nuorisotilojen ja leirialueiden vuoron seuraavista syistä:

 

* käyttäjä jättää käyttämättä syytä ilmoittamatta kolme peräkkäistä vuoroa tai laiminlyö toistuvasti merkinnät päiväkirjaan,

* käyttäjä aiheuttaa häiriötä ja haittaa muille nuorisotilan tai leirialueen käyttäjille tai ympäristön asukkaille,

* käyttäjä ei ole noudattanut nuorisolautakunnan päättämiä ohjeita tai nuorisopalvelujen antamia lisäohjeita.

 

Nuorisopalvelujohtaja voi ilkivallan, ohjeiden laiminlyönnin tai muun vastaavan syyn perusteella asettaa käyttäjän tilapäiseen, enintään kahden vuoden, käyttökieltoon.

 

Käyttövuoron päätyttyä

 

Käyttövuoron jälkeen nuorisotilan ja leirialueen henkilökunta tarkastavat, että käytössä olleet alueet, tilat, välineet ja laitteet ovat samassa kunnossa kuin ennen käyttövuoron alkua.

 

Käyttövuoron laskuttaminen

 

Nuorisotilojen maksulliset käyttövuorot laskutetaan vuoron jälkeen.

 

Leirialueiden käyttövuorojen päivä- ja vuorokausimaksut sekä mahdolliset käyttöön ja kulutukseen perustuvat (henkilömaksut, telttapaikat, sähkö, monistaminen, atk, vesi, jätehuolto, pöytäliinat yms.) kustannukset laskutetaan jälkikäteen.

 

Huolimattomuudesta tai ilkivallasta aiheutuneet vahingot sekä jälkisiivouksen laiminlyönti laskutetaan korjaus- tai siivouskulujen mukaisina käyttäjältä.

 

Käyttäjien vastuu

 

Käyttäjät vastaavat siitä, että käyttövuoron aikana vallitsee järjestys sekä siitä, että tiloja, alueita ja välineitä käytetään asianmukaisesti.

 

Käyttövuoron varausvahvistuksessa ilmoitetun vastuuhenkilön tehtävänä on:

 

1.Tutustua tilan turvallisuus- ja käyttöohjeisiin ja vastata siitä, että niitä noudatetaan,

2.Noutaa nuorisopalvelujen tarkempien ohjeiden mukaisesti tarvittaessa avaimen ennakkoon tai käyttövuoron alkaessa

3.Pitää leirialueilla käyttövuoron aikana kirjaa saapuvista ja poistuvista henkilöistä.

4.Toimia yhteistyössä asiakaspalvelun sekä tilan tai leirialueen henkilökunnan kanssa

5.Huolehtia, että järjestys säilyy käyttövuoron aikana

6.Huolehtia, että myönnettyjä käyttöaikoja noudatetaan

7.Huolehtia, ettei varatuissa nuorisotiloissa tai leirialueilla oleskele ulkopuolisia henkilöitä

8.Tehdä täydelliset merkinnät nuorisotilan päiväkirjaan sekä leirialueen lomakkeisiin

9.Ilmoittaa tilassa tai alueella mahdollisesti sattuneesta vahingosta nuorisotoimen henkilökunnalle

10.Tarkastaa ennen poistumistaan, että tila, alue, välineet ja laitteet siistitään ja jätetään vastaavaan kuntoon kuin ne olivat käyttövuoron alkaessa.

 

Päihdyttävät aineet ja lemmikkieläimet

 

Päihdyttävien aineiden tuominen nuorisotilaan, sen alueelle tai nuorisoleirialueelle sekä käyttäminen on ehdottomasti kielletty silloin, kun kyseessä on julkinen tai alle 18-vuotiaille suunnattu tilaisuus tai tila, jonka välittömässä läheisyydessä on samanaikaisesti alle 18-vuotiaita nuoria. (Alkoholilaki 1143/1994, Tupakkalaki 549/2016).

 

Mikäli nuorisotilassa tai leirialueella järjestetään suljettu tilaisuus, jossa nautitaan alkoholijuomia eikä rakennuksessa tai alueella ole samanaikaisesti alle 18-vuotiaille suunnattua toimintaa, tulee käyttäjän vastuuhenkilön huolehtia, että asiasta tehdään Alkoholilain 59 §:n mukaisesti ilmoitus poliisille.

 

Lemmikkieläinten tuominen nuorisotiloihin ja leirialueille on kielletty.