Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 30 24.03.2011

3444-2011 (642)

Naantalin ja Raision paloasematilat korvaavasta rakennushankkeesta päättäminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 30

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 23.3.2011:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksella on toimitilat mm. Naantalissa ja Raisiossa. Nykyiset tilat eivät kunnoltaan, sijainniltaan ja käyttötarkoitukseltaan vastaa alueellisen pelastustoimen tarvitsemia tiloja vaan on ollut tarkoituksenmukaista hakea alueelta korvaavia tiloja (Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 15.2.2007 § 23, päätös paloasemaverkosta). Varsinais-Suomen pelastuslaitos on valmistellut korvaavien tilojen hankkimista käyttöönsä yhdessä Turun kaupungin tilaliikelaitoksen, Raision kaupungin ja Naantalin kaupungin kanssa.

1.1.2010 voimaan astuneen Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen johtosäännön 3 §:n kohta 7:n mukaisesti aluepelastuslautakunta vahvistaa ne periaatteet, joiden perusteella pelastustoimen palvelutaso määritellään sekä määrittelee sen vähimmäistason, joka pelastustoimen osalta tulee toteutua toimialueella.  Johtosäännön 3 §:n kohta 9:n mukaan aluepelastuslautakunta hyväksyy tilahankkeiden tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen määräysten estämättä vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan tekemän päätöksen (paloasemaverkosta) jälkeen, pelastuslaitos on keskustellut Raision ja Naantalin kaupungin edustajien kanssa paloasemahankkeistaan. Keskusteluiden perusteella ja yhteisellä tahtotilalla on päädytty valmistelemaan yhteistä RaiNa paloasema –hanketta. Nyt Varsinais-Suomen pelastuslaitos on yhdessä asiantuntijoiden kanssa laatinut korvaavien paloasematilojen alustavat hankesuunnitelman, viitesuunnitelmat, kustannusarvion, rakennustapaselostuksen ja luonnospiirustukset. Lisäksi Naantalin kaupunki on varannut asemakaavassaan paloasematontin Naantalin kaupungin Luolalan alueelta. Kustannuslaskentaan voi tulla vielä muutoksia Naantalin kaupungin tarkemman suunnittelun ja kilpailutuksen yhteydessä ja on näin ollen suuntaa antava. Suunnitteluun ovat osallistuneet em. lisäksi Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen henkilöstön edustajat, pelastuslaitoksen työsuojeluvaltuutettu sekä sopimuspalokuntien edustajat. Päätöksenteon valmisteluun on osallistunut myös pelastuslaitoksen tilahanketyöryhmä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Naantalin kaupungin edustajat ovat neuvotelleet yhteisesti vuokrasopimuksesta ja sen periaatteista. Perusmallina on päädytty käyttämään rakennettavan Liedon paloaseman vuokrasopimusta. Poikkeavuuksina ovat rakentamisala (2815,4 h-m2) ja vuokran määrä (12,20 € / kk / h-m2). Vuokran määrä muuttuu, mikäli arvioidussa kokonaishinnassa tapahtuu muutoksia.

Liite 1Aiesopimusehdotus

 

Oheismateriaali 1Hankesuunnitelma

Oheismateriaali 2Viitesuunnitelmat ja kustannusarvio

Oheismateriaali 3Rakennustapaselostus

Luonnospiirrokset esitellään aluepelastuslautakunnan kokouksessa.

Hankkeen toteutuminen edellyttää Naantalin kaupungin vastaavaa päätöstä ja asia käsitellään erikseen Naantalin kaupungin päätöksentekoelimissä.

Pelastusjohtajan Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää hyväksyä RaiNa paloasematilojen alustavat hankesuunnitelman, viitesuunnitelmat ja rakennustapaselostuksen kustannusarvioineen sekä valtuuttaa pelastusjohtajan sopimaan Naantalin kaupungin kanssa vuokrasopimuksen ehdoista aiesopimusehdotuksen pohjalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esittelymateriaali jaettiin ja asia esiteltiin kokouksessa. Timo Lehden esitys, että asiaa ei oteta käsittelyyn, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Jakelu

ilmNaantalin kaupunginhallitus
tiedAlanko Kaarlo
tiedAlm Pekka, Naantalin kaupunki
tiedRaatikainen Kari
tiedVuola Hanna
tiedTilaliikelaitos
tiedKontio Mika
tiedLindell Pia
tiedSoininvaara Pertti
tiedTuominen Jani


Liitteet:

Vsaluelk § 30
Liite 1:Aiesopimusehdotus