Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta614.01.2010

15532-2009 (101)

Työvoiman käytön tavoitetasot, henkilöstömitoitussuunnitelmat ja työvoiman käytön seuranta vuonna 2010-2012

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 6

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 4.1.2010:

Työvoiman käytön tavoitetasot

Kaupunginhallituksen hallintojaosto on kokouksessaan 15.12.2009 § 329 käsitellyt valtuustoryhmien välisessä sopimuksessa asetetun tavoitteen mukaista kaupungin teettämien henkilötyövuosien vähentämistavoitetta 200 henkilötyövuodella vuosittain vuosina 2010 - 2012. Vähennykset tehdään tasapainotustoimenpiteiden ja muun tuottavuuden kasvun seurauksena sekä eläköitymisen kautta.

Kaupunginhallitus on 7.12.2009 § 649 tekemänsä talousarvion täytäntöönpanopäätöksen yhteydessä päättänyt, että hallintokuntakohtainen henkilöstömitoitussuunnitelma tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn 28.2.2010 mennessä. Henkilöstömitoitussuunnitelma on osa työvoiman käytölle asetettavien tavoitetasojen määrittelyä. Työvoiman käytön tavoitetasojen määrittelemiseksi hallintokunnilta pyydetään 5.2.2010 mennessä henkilömitoitussuunnitelmat kaupunginhallituksen hallintojaostossa käsiteltäväksi ja valmisteltavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn 28.2.2010 mennessä. Henkilöstömitoitussuunnitelman tarkastelun helpottamiseksi henkilöstön vastuualue on laatinut lomakkeen, johon merkitään kaikki palvelujen / toiminnan tehostamisen suunnitelmat, palvelujen / toiminnan suunnitellut lisäykset ja vähennykset ja palvelujen tuotantotavassa tapahtuvat muutokset.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelma (henkilöstömitoitussuunnitelma) perustuu aluepelastuslautakunnan valtuustokaudeksi kerrallaan päättämään pelastustoimen palvelutasoon. Nykyinen palvelutasopäätös on voimassa vv. 2009 – 2012. Palvelutasopäätöksessä päätetään pelastustoimen osa-alueiden (operatiivinen pelastustoiminta, onnettomuuksien ehkäisy ja väestönsuojelu) pelastuslain edellyttämien toimintojen järjestely pelastustoimen 28 kunnan toimialueella. Lisäksi palvelutasopäätöksessä linjataan terveydenhuoltoviranomaisten järjestämisvastuulla olevan, alueen kuntien terveystoimille sopimuspohjaisesti myytävän ja näiden täysin maksaman sairaankuljetuksen ja ensivastetoiminnan järjestelyt.

Aluepelastustoimelle on vahvistettu uusi johtosääntö, joka tuli voimaan 1.1.2010 alkaen. Uuden johtosäännön mukaan aluepelastuslautakunta päättää mm. pelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelmasta. Aluepelastustoimen toimintasuunnitelmaan vuodelle 2010 on merkitty sekä palvelutasopäätöksen tarkastelu (puolivälitarkastelu) että johtosäännön muutoksesta johtuva henkilöstösuunnitelman päivittäminen, joiden jälkeen voidaan antaa henkilöstömitoitussuunnitelmatiedot lomakkeella. Vuodenvaihteen 2009 / 2010 tilanteen mukaan pelastustoimella ei ole tulevien vuosien osalta toiminnan tehostamisella tai eläköitymisen kautta saatavia htv-vähennyksiä, ei myöskään toiminnan lisäyksiä. Aluepelastustoimen osalta voidaan kuitenkin todeta, että vuoden 2009 aikana toteutetuilla asemasiirroilla ja työvuorovahvuuksien tasapainotuksilla yhdessä työvuorosuunnittelun kanssa on jo saatu vähennettyä sijais- ja ylityötarvetta.

Työvoiman käytön seuranta

Työvoiman käyttöä seurataan kaupunginhallituksen hallintojaoston aikaisempien päätösten mukaisesti. Virastot raportoivat kuukausittain työvoiman käytöstä kaupunginjohtajalle / apulaiskaupunginjohtajalle, lautakunnalle ja henkilöstöasioiden vastuualueelle.

Liite 1Työvoiman käytön seuranta vv. 2010 - 2012

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta

- esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle pelastustoimen toiminnan ja palvelujen muutoksista ja niiden vaikutuksista työvoimaan edellä esitetyn arvion ja

- merkitsee työvoiman käytön seurantamenettelyn tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Vsaluelk § 6
Liite 1:Työvoiman käytön seuranta vv. 2010 - 2012