Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 97 17.12.2009

7065-2008 (014)

Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosääntö

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 97

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 7.12.2009:

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 16.11.2009 § 250 Varsinais-Suomen aluepelastustoimen uuden johtosäännön. Johtosääntö tulee voimaan 1.1.2010. Samalla kumotaan 14.4.2003 § 79 hyväksytty aluepelastustoimen johtosääntö.

Liite 1Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosääntö 1.1.2010 alkaen

Johtosäännön muutoksen tavoitteena on lisätä aluepelastuslautakunnan itsenäisyyttä kaupunginhallitukseen nähden. Lautakunnalle ja pelastuslaitokselle tulee suurempi toimivalta mm. henkilöstöasioissa, joiden osalta

- lautakunta päättää aluepelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelman, virkojen ja työsopimussuhteiden perustamisesta (sisältää mm. tehtäväkohtaista palkoista päättämisen) ja lakkauttamisesta sekä muista palvelussuhteiden ehdoista (mm. tulospalkkion käyttöönottamisesta), ja

- pelastusjohtaja päättää palkka-asioista ja palkitsemisista.

Tilahankkeiden osalta aluepelastuslautakunta hyväksyy vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava tila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella.

Aluepelastuslautakunta vahvistaa pelastusjohtajan hankintavaltuudet (aikaisemmin kaupunginhallitus vahvisti lautakunnan esityksestä).

Uuden johtosäännön mukaan aluepelastuslautakunta voi siirtää päätösvaltaansa alaiselleen viranhaltijalle, samoin pelastusjohtaja voi siirtää päätösvaltaansa. Lautakunnan toimivaltaa ei tässä vaiheessa ole tarpeen miltään osin siirtää viranhaltijoille. Pelastusjohtajan toimivaltaa on jo aiemmin siirretty alaisille viranhaltijoille ja nämä toimivallan siirtopäätökset päivitetään niiltä osin kuin johtosääntömuutoksen mukaan on tarkoituksenmukaista.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta merkitsee kaupunginvaltuuston päätöksen Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosäännön hyväksymisestä tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Vsaluelk § 97
Liite 1:Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosääntö 1.1.2010