Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupungin vanhusneuvosto6612.06.201911

1906-2019 (07 02 01)

Muut asiat

Tiivistelmä: -

Vanhusne § 66

Sihteeri Tiina Mäkinen 12.6.2019:

EhdotusVanhusneuvosto keskustelee jäsenten esiin nostamista asioista.

PäätösMarjut Aalto tiedotti Ikäneuvola- hankkeen etenemisestä. Vastaanottotoiminta on Aallon mukaan suunniteltu käynnistyvän vuoden 2020 alussa ja Aalto on mukana hankkeen suunnitteluryhmässä.

Pankkiasiointiin liittyen Matti Rantanen kertoi Auranmaan Osuuspankin toimivan ainoana pankkina Paattisilla ja sen kanssa voisi keskustella miten huomioivat palveluissaan ikäihmiset.

Sari Lähteenmäen mielestä sosiaali-ja terveyslautakunnan tulisi paremmin tiedottaa, kenelle ja millä perustein myönnetään vapautus terveyskeskusmaksuista. Lähteenmäen mukaan moni ei tiedä maksuvapautuskäytännöistä. Vanhusneuvosto valtuutti sosiaali- ja terveyslautakunnassa kaupunginhallituksen edustajana toimivan Ulla-Maija Vierimaan kertomaan lautakunnalle Lähteenmäen terveiset sosiaali- ja terveyslautakunnan 12.6.2019 kokouksessa. Vierimaa ilmoitti ottavansa ko. kokouksessa esille myös sen, että vapaaehtoistoimintaa koordinoimaan tarvitaan hyvinvointikoordinaattori.

Vierimaan ehdotuksesta vanhusneuvosto lisäksi päätti, että se hakee kaupunginhallitukselta jatkoa toimikaudelleen siihen asti kunnes uusi vanhusneuvosto on nimetty.

Vierimaa esitti, että Hansatorilla järjestettäisiin vanhustenviikolla Virtaa eläkeikään -tapahtuma, jonka valmisteluun tulisi nimetä työryhmä. Päätettiin, että asiaa käsitellään 17.6.2019 vanhusneuvoston työvaliokunnan kokouksessa. Samoin työvaliokunnassa päätettiin käsitellä Vierimaan ehdotusta Vimman kahvilan Kafé Vimman käytöstä aamupäivisin ikäihmisten kohtauspaikkana.

Vanhusneuvosto arvioi ennen 12.6.2019 kokoustaan kuluneen toimikauden toimintaansa erillisessä seminaarissa. Päätettiin merkitä tiedoksi seminaarissa keskustelun pohjalta laadittu keskustelumuistio.

Liite 1Vanhusneuvoston 12.6.2019 arviointiseminaarin yhteenveto


Liitteet:

Vanhusne § 66
Liite 1:Vanhusneuvoston 12.6.2019 arviointiseminaarin yhteenveto