Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5718.03.20158

2791-2015 (633)

Turun seudun joukkoliikenteen matkakortin käyttäminen Kliento Oy:n kanta-asiakaspalvelussa

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Kliento Oy:n kanssa tehdään yhteistyösopimus, joka koskee joukkoliikenteen matkakortin käyttämistä Kliento Oy:n kanta-asiakaspalvelussa.

Tksjlk § 57

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 13.3.2015

Kliento Oy on ehdottanut Turun seudun joukkoliikenteelle yhteistyösopimusta, joka koskee joukkoliikenteen matkakortin käyttämistä yrityksen kanta-asiakaspalvelussa. Yhteistyösopimuksen perusajatus on tiivistetysti se, että kun matkakortin haltija asioi Kliento Oy:n sopimusyrityksessä, pääsee hän matkakorttiaan näyttämällä kiinni kyseisen sopimusyrityksen kanta-asiakasetuihin.

Kliento Oy:n sopimusasiakkaat ovat pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joilla ei ole mahdollisuuksia samanlaisiin kanta-asiakasratkaisuihin kuin isoilla kauppaketjuilla. Yritys ilmoittaa, että sillä on Helsingin seudulla tällä hetkellä noin 100 sopimusasiakasta, joissa asiakas voi tunnistautua Helsingin seudun liikenteen HSL:n matkakortilla. Yhteistyösopimus Turun seudun joukkoliikenteen kanssa mahdollistaa toiminnan laajentamisen Turun seudulle. Yritys neuvottelee samanaikaisesti myös toiminnan laajentamisesta Tampereelle.

Joukkoliikenteen matkakortti luetaan Kliento Oy:n sopimusyrityksessä tabletin tai älypuhelimen NFC-lukijalla. Sovellus lukee kortilta vain korttisirun ID:n. Kortille ei kirjoiteta mitään eikä kortille kirjoitettuja  asiakastunnisteita tai muita tietoja lueta lainkaan. Palvelun käyttöönotto ei edellytä teknisiä muutoksia Föli-kortteihin.

Föli-kortin käyttäminen Kliento Oy:n esittämällä tavalla ei aiheuta kustannuksia Turun seudun joukkoliikenteelle. Ehdotus lisää Fölin näkyvyyttä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä ja se laajentaa matkakortin käyttöä mielenkiintoisella tavalla. Yhteistyön laajemmasta markkinoimisesta päätetään tapauskohtaisesti erikseen, jolloin päätetään myös markkinointitoimenpiteiden aiheuttamien kustannusten jakamisesta.

Liite 1Yhteistyösopimusluonnos Föli - Kliento 13.3.2015

Oheismateriaali 1Kliento Oy:n esittely

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy Kliento Oy:n kanssa neuvotellun sopimusluonnoksen allekirjoitettavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKliento Oy
tpvKemppainen Seppo
tiedMartinez Sinikka


Liitteet:

Tksjlk § 57
Liite 1:Yhteistyösopimusluonnos Föli - Kliento 13.3.2015