Åbo stad § Sammanträdets datum Ärende nr 1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning 13 02.05.2011 4

4969-2011 (510)

Fuktskador i Cygnaeus skola

Sammandrag: -

Ssnfu § 13

I Cygnaeus skolas skolfastighet märktes vid årsskiftet 2010-2011 fuktskador orsakade av smältvatten från taket. Fuktskadorna upptäcktes i några klassrum samt i aulan i översta våningen.

 

Orsaken till skadorna och planeringen av de nödvändiga reparationerna igångsattes omedelbart. Några klassrum har tagits ur bruk och saneringen av utrymmena har påbörjats.

 

Reparationsarbetena fortsätter under våren och sommaren 2011. Målsättningen är att reparationerna är klara då skolarbetet börjar 16.8. 2011.

 

Tillräckligt med tid behövs för att torka de fuktiga utrymmen. Arbetet med taket och takkonstruktionen görs under sommaren då skolan är stängd.

 

Lokalitetsaffärsverket beställde en mikrobundersökning av inomhusluften i skolan av Sisäilmainsinöörit Ab. I utlåtandet daterat den 11.4.2011 ges rekommendationer för vidare åtgärder. Rekommendationerna gäller städningen av fastigheten efter att reparationerna i fastigheten är klara.

 

I utlåtandet rekommenderas inte att några utrymmen skall tas ur bruk. Cygnaeus skola har ändå i förebyggande syfte beslutat att stänga 4 klassrum i översta våningen. Utrymmena tas i bruk då de nödvändiga reparationerna är genomförda.

 

En undersökning av inomhusluften och eventuella fuktskador (fi. sisäilmasto- ja kosteustekninen tutkimus) kommer att genomföras i skolfastigheten under våren/försommaren 2011. Ingenjörsbyrån Raksystems-Anticimex Ab.

 

Bilaga 1         Tapio Alapaattikoskis informationsbrev till vårdnadshavare och personal

 

Bilaga 2        Ingenjörsbyrån Raksystems-Anticimex information

 

Direktör för den svenskspråkiga servicen Liliane Kjellman:

 

Förslag         Antecknas för kännedom.

BeslutBeslutsförslaget godkändes.

Sändlista

förkAlapaattikoski Tapio
förkGrandell Mari-Susann


Bilagor:

Ssnfu § 13
Bilaga 1:Tapio Alapaattikoskis informationsbrev till vårdnadshavare och personal
Bilaga 2:Ingenjörsbyrå Raksystems-Anticimex inforamtion