TIEDOTE 15.4.2011

 

 

 

 

 

 

Cygnaeuksen koulun oppilaiden huoltajille ja koulun henkilökunnalle

 

 

 

 

 

Cygnaeuksen koulukiinteistössä havaittiin vuodenvaihteessa 2010-2011 katon sulamisvesien aiheuttamia vesivuotoja. Näitä vuotoja oli muutamassa luokkatilassa ja ylimmän kerroksen aulassa.

 

Syiden kartoittaminen ja korjaustoimenpiteiden suunnittelu käynnistyivät välittömästi. Muutamia luokkatiloja on eristetty ja poistettu kosteita rakenteita, villoja ja akustiikkalevyjä.

 

Korjaustyöt jatkuvat keväällä ja kesällä 2011. Tavoitteena on, että tarvittavat työt on tehty siihen mennessä, kun koulutyö käynnistyy 16.8.2011.

 

Riittävästi aikaa on varattava mm. tilojen kuivatukseen. Kattorakennetyöt on perusteltua tehdä kesällä, kun koulu on suljettuna.

 

Tilaliikelaitos tilasi sisäilman mikrobitutkimuksen Sisäilmainsinöörit Oy:ltä. Tutkimusta koskevassa 11.4.2011 päivätyssä lausunnossa annetaan suositukset jatkotoimenpiteiksi. Suositukset koskevat tilojen siivousta kiinteistössä tehtävien korjausten jälkeen.

 

Lausunnossa ei esitetä minkään tilan poistamista opetuskäytöstä. Koulu on kuitenkin varmistustoimenpiteenä sulkemassa kolme luokkatilaa kiinteistön neljännessä kerroksessa. Tilat otetaan uudelleen käyttöön, kun tarvittavat korjaustyöt kiinteistössä on tehty.

 

Kiinteistössä tehdään sisäilmasto- ja kosteustekninen tutkimus loppukeväästä 2011. Tutkimuksen tekijä on Raksystems-Anticimex Insinööritoimisto Oy.

 

Tutkimusta koskeva tiedote on oheisena.

 

 

 

Tapio Alapaattikoski

Suunnittelupäällikkö

 

Turku2011_vasen_suomi_engl