Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta3516.02.20162

10253-2015 (065)

Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut sekä sotainvalidien kuljetuspalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.9.2016 - 31.8.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa kahdella yhden vuoden pituisella jaksolla, ajalle 1.9.2018 - 31.8.2019 ja 1.9.2019 - 31.8.2020 (optiot). Palvelua ostetaan sopimuskaudella noin 9 000 000 eurolla.

Sosterla § 35

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski 2.2.2016:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 20.10.2015 § 190, että vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden seuraavan sopimuskauden kilpailutus käynnistetään avoimella menettelyllä yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Kilpailutuksen valmistelun aikana tehtiin markkinakartoitus. Hankinnasta julkaistiin tietopyyntö HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi sekä Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Tietopyynnössä esiteltiin sitoumuksetta suunnitellun hankinnan kuvaus ja pyydettiin potentiaalisia tarjoajia vastaamaan tietopyynnössä esitettyihin avoimiin kysymyksiin. Tietopyynnön tarkoituksena oli saada tietoa hankittavan kuljetuspalvelun saatavuudesta, toimivuudesta sekä potentiaalisista palveluntarjoajista, jotta kilpailutus voitaisiin toteuttaa mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla. Tietopyyntöön saatiin yhteensä kolme (3) vastausta, joita hyödynnettiin tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelussa. Lisäksi hankinnasta käytiin markkinavuoropuhelu mahdollisten tarjoajien kanssa. Hankinnan valmistelun aikana on pyydetty lausunto myös Vammaisneuvostolta, jotta valmistelussa on huomioitu myös asiakkaiden tarpeet mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla.

Liite 1Vammaisneuvoston lausunto

Sopimuskausi on 1.9.2016–31.8.2018, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin kahdella (2) yhden (1) vuoden pituisella jaksolla, ajalle 1.9.2018–31.8.2019 ja 1.9.2019 – 31.8.2020 (optiot). Palvelujen on oltava käytettävissä 1.9.2016.

Tarjouspyynnön kohteena ovat vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaan järjestettävät kuljetuspalvelut niihin liittyvine saattajapalveluineen perusvarusteisilla ja esteettömillä ajoneuvoilla sekä kuljetuspalveluihin liittyvät tilausvälityspalvelut.

Palveluita ostetaan vuosittain noin 4 500 000 eurolla ja arviolta noin 4 350 asiakkaalle. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Osatarjoukset otetaan huomioon siten, että tarjoaja voi tarjota pelkästään kuljetuspalvelun ryhmää A (esteettömät ajoneuvot) tai ryhmää B (perusvarusteiset ajoneuvot).

Tarjoat antavat tarjouksessaan alennusprosentit, jotka lasketaan kulloinkin

voimassa olevista liikenne- ja viestintäministeriön määrittelemistä taksitaksoista. Kuljetuspalveluryhmän A osalta annettava alennusprosentti koskee myös avustamislisää ja porrasvetoa. Alennusprosentit ovat kiinteät koko sopimuskauden ajan.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 2Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan osatarjouksittain halvin (suurin taksitaksasta annettu alennus). Hankinnasta solmitaan puitesopimus ryhmäkohtaisesti (ryhmä A ja B) yhden palveluntuottajan kanssa.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle toukokuussa 2016.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 4.2.2016:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalveluiden sekä sotainvalidien kuljetuspalveluiden kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmAhonen Sari
tpvHaarte Karolus
ilmKiiski Kaisa
ilmLindberg Merja
tiedLindström Fredrik


Liitteet:

Sosterla § 35
Liite 1:Vammaisneuvoston lausunto
Liite 2:VPL- ja SHL-kuljetusten yritysvaikutusten arviointi