Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Stadsfullmäktige12720.06.201627

6483-2014 (613, 627)

Förslag till detaljplan, detaljplaneändring och tomtindelning; "Port Aboa", Korpolaisbacken (adresserna Kölgatan, Båtvarvsstranden) (22/2014)

Sammandrag:

Ett förslag till detaljplaneändring har utarbetats för båthamnsområdet Port Aboa och dess närområden, vilket ger möjlighet att bygga en båthamn, en affärslokal och en rörlig bro för gång- och cykeltrafik i området. Med tanke på hela stadsregionens attraktionskraft är det viktigt att främja åtkomsten till stränderna och havet, serviceutbudet och byggandet av enhetliga friluftsleder längs stränderna.

Sfm § 127

Bilaga 1Beskrivning ”Port Aboa” (på finska)

Bilaga 2Statistikblankett ”Port Aboa” (på finska)

Bilaga 3Karta ”Port Aboa” (på finska)

Bilaga 4Rapport om växelverkan (på finska)

Stadsstyrelsens förslag                 

Stadsfullmäktige beslutar godkänna det 20.11.2015 daterade och 24.5.2016 på basis av utlåtanden ändrade förslaget till detaljplan och detaljplaneändring för ”Port Aboa”.  I samband med detaljplanen och detaljplaneändringen godkänns den bindande tomtindelningen KORPOLAISBACKEN 28.-1.

BeslutFörslaget godkändes.

Behandling av ärendet vid sammanträdet

Sandelin lämnade understödd av Oksanen följande ändringsförslag:

”Stadsfullmäktige beslutar att ändra förslaget till detaljplan och detaljplaneändring samt förslaget till tomtindelning för ”Port Aboa” så att man inför en beteckning i planen om en allmän sjösättningsplats, minskar antalet parkeringsplatser till en parkeringsplats per fyra båtplatser och konstaterar i detaljplanen att parkeringsplatsen inte får förses med staket”.

Efter avslutad diskussion framställde ordföranden följande omröstningsförslag: De fullmäktigeledamöter som understöder stadsstyrelsens förslag, röstar "ja", om "nej" vinner har Sandelins ändringsförslag blivit godkänt. Omröstningsförslaget godkändes.

I den maskinella omröstningen understödde 53 fullmäktigeledamöter stadsstyrelsens förslag och 10 fullmäktigeledamöter understödde Sandelins ändringsförslag, 4 fullmäktiegeledamöter var frånvarande, och således blev stadsstyrelsens förslag stadsfullmäktiges beslut.   

Bilaga 5Omröstningsförteckning (på finska)

§ 127


Bilagor:

Sfm § 127
Bilaga 1:Selostus "Port Aboa"
Bilaga 2:Tilastolomake "Port Aboa"
Bilaga 3:Kartta "Port Aboa"
Bilaga 4:Vuorovaikutusraportti
Bilaga 5:Äänestyslista