Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Stadsfullmäktige23219.12.201113

13869-2011 (060, 034, 039)

Borgen för stadens nya dotterbolags användning av stadskoncernens ramavtal om leasingfinansiering

Tiivistelmä:

Föreslås för stadsfullmäktige att staden beviljar Kommunfinans Abp proprieborgen för finansieringen av det ramavtal om leasing som Åbo stadskoncern i maj 2011 ingick med Kommunfinans Abp beträffande Åboregionens Kommunalteknik Ab, Åboregionens Byggnadsteknik Ab och Åboregionens Fastighetsservice Ab så, att leasinglimiten per bolag i sin helhet högst kan uppgå till 5.000.000 euro för Åboregionens Kommunalteknik Ab, 1.000.000 euro för Åboregionens Byggnadsteknik Ab och 500.000 euro för Åboregionens Fastighetsservice Ab.

Sfm § 232

Föredragning och beslutsförslag (på finska) Sfm 19.12.2011

Stadsstyrelsens förslag

Stadsfullmäktige beslutar att staden beviljar Kommunfinans Abp proprieborgen för finansiering av det ramavtal om leasing som Åbo stadskoncern i maj 2011 ingick med Kommunfinans Abp beträffande följande dotterbolag: Åboregionens Kommunalteknik Oy, Åboregionens Byggnadsteknik Ab och Åboregionens Fastighetsservice Ab. Leasinglimiten kan per bolag uppgå till högst 5.000.000 euro för Åboregionens Kommunalteknik Ab, 1.000.000 euro för Åboregionens Byggnadsteknik Ab och 500.000 euro för Åboregionens Fastighetsservice Ab. Det sammanlagda vid respektive tidpunkt obetalda mervärdesskattefria kapitalvärdet för de hyresobjekt som hyrts inom ramen för limiten får inte överstiga det överenskomna limitbeloppet. Med kapitalvärde avses det kapital som vid respektive tidpunkt är bundet till finansieringen av hyresobjekten. Stadens borgensansvar per bolag är begränsat enligt den ovan angivna leasinglimiten.

Dessutom beslutar stadsfullmäktige att staden debiterar varje bolag för den limit som använts, dvs. en marginal på en procentenhet (p.a.) retroaktivt för leasingansvaret enligt situationen varje år vid årsskiftet.

Stadsfullmäktiges beslut

Stadsfullmäktige beslöt att staden beviljar Kommunfinans Abp proprieborgen för finansiering av det ramavtal om leasing som Åbo stadskoncern i maj 2011 ingick med Kommunfinans Abp beträffande följande dotterbolag: Åboregionens Kommunalteknik Oy, Åboregionens Byggnadsteknik Ab och Åboregionens Fastighetsservice Ab. Leasinglimiten kan per bolag uppgå till högst 5.000.000 euro för Åboregionens Kommunalteknik Ab, 1.000.000 euro för Åboregionens Byggnadsteknik Ab och 500.000 euro för Åboregionens Fastighetsservice Ab. Det sammanlagda vid respektive tidpunkt obetalda mervärdesskattefria kapitalvärdet för de hyresobjekt som hyrts inom ramen för limiten får inte överstiga det överenskomna limitbeloppet. Med kapitalvärde avses det kapital som vid respektive tidpunkt är bundet till finansieringen av hyresobjekten. Stadens borgensansvar per bolag är begränsat enligt den ovan angivna leasinglimiten.

Dessutom beslöt stadsfullmäktige att staden debiterar varje bolag för den limit som använts, dvs. en marginal på en procentenhet (p.a.) retroaktivt för leasingansvaret enligt situationen varje år vid årsskiftet.