Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Rakennuslautakunta 42 28.01.2010 18

846-2010 (010, 240, 249)

Rakennusvalvontatoimiston toimintasäännön muuttaminen

Tiivistelmä: -

Raklk § 42

Rakennuslakimies Harri Lehtinen 15.1.2010:

 

Rakennusvalvonnan johtosäännön 4 §:n 1 momentin 2. kohdan mukaan rakennuslautakunnan tehtävänä on hyväksyä toimintasääntö, jolla lautakunta voi siirtää toimivaltaansa ympäristö- ja kaavoitusviraston viranhaltijoille.

 

Rakennuslautakunta on 31.5.2007 § 291 hyväksynyt nyt voimassa olevan rakennusvalvontatoimiston toimintasäännön.

 

Rakennusvalvontatoimisto on valmistellut ehdotuksen toimintasäännön muuttamiseksi. Muutoksen olennaisin sisältö on se, että kaupunkikuva-arkkitehdin ja lupa-arkkitehtien päätösvallan yksilöinti poistetaan toimintasäännöstä (6 §) ja samalla annetaan rakennustarkastajalle oikeus päätöksellään delegoida omaa päätösvaltaansa alaiselleen virkamiehelle (3 §).

 

Lisäksi 7 §:ään on lisätty virkamiehille mahdollisuus antaa kehotuksia maankäyttö- ja rakennuslain 165 §:n sekä eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain 15 §:n tarkoittamissa tapauksissa. MRL 165 § koskee luonnollisen vedenjuoksun muuttamista rakennuspaikalla. Eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain 15 § koskee katualueiden kunnossa- ja puhtaanapidon valvontaa.

 

Lautakunnan hyväksyttyä toimintasäännön muutoksen, rakennustarkastaja tekee erillisen delegointipäätöksen, jossa kaupunkikuva-arkkitehdin päätösvalta palautetaan sellaiseksi kuin se nyt voimassa olevassa toimintasäännössä on todettu, lukuun ottamatta LVI-insinööreille siirrettävää kiinteistökohtaisen jätevesijärjestelmän rakentamista tai muuttamista koskevien lupahakemusten ratkaisemistoimivaltaa. LVI-insinööreille siirretään myös ns. linjasaneerauksia koskevien rakennuslupahakemusten ratkaiseminen. Lupa-arkkitehtien toimivaltaa harkitaan erikseen.

 

Oheismateriaali 1              Voimassa oleva toimintasääntö

Oheismateriaali 2              Ehdotus uudeksi toimintasäännöksi (muutoksin)

Oheismateriaali 3              Luonnos rakennustarkastajan delegointipäätökseksi

Liite 1                                 Rakennusvalvontatoimiston uusi toimintasääntö

 

Rakennustarkastaja Reima Ojala:

 

Ehdotus       Rakennuslautakunta päättää kumota voimassa olevan 31.5.2007 § 291 hyväksytyn rakennusvalvontatoimiston toimintasäännön sekä hyväksyä oheisen liitteen mukaisen rakennusvalvontatoimiston uuden toimintasäännön siten, että uusi toimintasääntö tulee voimaan 1.3.2010 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedRakennusvalvontatoimisto
tiedYmpäristö- ja kaavoituslautakunta
tiedPursiainen Sari


Liitteet:

Raklk § 42
Liite 1:Rakennusvalvontatoimiston uusi toimintasääntö