Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta24801.09.201111

5856-2011 (642)

Lisätilan vuokraaminen Hövelin Palvelutalon käyttöön

Tiivistelmä: -

Perla § 248

Vanhuskeskuksen johtaja Marja-Liisa Wilenius ja Ympärivuorokautisen hoidon johtaja Kristiina Hellstén 11.5.2011:

Hövelin Palvelutalo on ympärivuorokautisen hoidon yksikkö, joka kuuluu vanhuskeskus 3:een ja sijaitsee Pernossa osoitteessa Hyrköistentie 26-28. Palvelutalossa asuu 30 tehostettua palveluasumisen palveluita tarvitsevaa vanhusta.

Ympärivuorokautisen hoidon organisaatiomuutoksen myötä Hövelin toimintaperiaatteita on kehitetty asukkaiden aktiivisuutta tukevaan suuntaan ja palvelutarjontaa on laajennettu. Palvelutalossa on käynnistynyt vilkas viriketoiminta ja ateriat tarjotaan yhteisestä aamiaisesta alkaen ruokasalissa. Lähes kaikki asukkaat ovat siirtyneet käyttämään tarjottuja palveluita.

Asukkaiden lisääntynyt yhteisten tilojen hyödyntäminen on johtanut tilanpuutteeseen. 85 % asukkaista käyttää pyörätuolia. Asukkaat ja apuvälineet eivät mahdu 2. kerroksen ruokasaliin, jota ei ole alun perin suunniteltu näin suuren asukasmäärän käyttöön. Henkilökunnan käytössä on nyt vain yksi erittäin pieni päivystyshuone, he ovat aiemmin käyttäneet asukkaiden ruokasalia raportointi- ja taukotilana. Asukkaiden lisääntyneen läsnäolon vuoksi tämä ei ole enää mahdollista. Henkilökunta tarvitsee erillisen kirjaamis- ja taukotilan.

Kiinteistöstä, jossa Hövelin Palvelutalo sijaitsee, on jäänyt muutamia liikehuoneistoja tyhjiksi liikkeenharjoittajien lopetettua toimintansa. Välittömästi Hövelin palvelutalon yhteydessä on tila, jossa on toiminut apteekki.

Entinen apteekki olisi toiminnallisesti luonteva lisätila Hövelin Palvelutalolle. Sen pinta-ala yhteensä 150 m2 (30 m2 + 120 m2 suuruiset, rinnakkain olevat tilat) ja vuokra tällä hetkellä13 €/ m2 /kk Apteekkitilan omistaja on valmis vuokraamaan tilat tai myymään liikehuoneistoon oikeuttavat osakkeet.

Liite 1Tilojen hyödyntämissuunnitelma

Esitämme, että Hyrköistentie 26-28 sijaitsevat liiketilat vuokrataan Tilaliikelaitoksen toimesta Hövelin Palvelutalon käyttöön ja että voimme jatkaa tilan muutostöihin liittyviä valmisteluja yhteistyössä Tilaliikelaitoksen kanssa. Vuositason kustannus lisätilojen vuokrauksesta on yht. 23.400 euroa.

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen puoltaa esitystä.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 18.8.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää esittää Tilaliikelaitokselle Hyrköistentie 26-28 sijaitsevien liiketilojen vuokraamista ja niiden luovuttamista edelleen Hövelin Palvelutalon käyttöön ja että muutostöihin liittyviä valmisteluja  jatketaan yhteistyössä Tilaliikelaitoksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilaliikelaitos
tiedAhonen Sari
tpvHellsten Kristiina
tpvPönkkä Yrjö
tpvWilenius Marja-Liisa


Liitteet:

Perla § 248
Liite 1:Tilojen hyödyntämissuunnitelma