Hövelin palvelukeskuksen lisätilojen vuokraus

 

 

Lisätilojen hyödyntämissuunnitelma

 

Tilat tarjoaisivat ratkaisun sekä asukkaiden ruokasalitilan laajentamiseen että henkilökunnan kirjaamis- ja taukotilan järjestämiseen.

 

·Pienempi liiketila (n.30 m2 huone, minikeittiö ja wc) soveltuisi henkilökunnan tilaksi.

·Suurempi tila (120 m2) soveltuisi Hövelin 1.kerroksen asukkaiden ruokasaliksi.

·Suurempaan huoneistoon kuuluu myös toimiva keittiötila ja wc-tila (ei invamitoitettu).

·Huoneistossa on myös kaksi pientä toimistohuonetta jotka soveltuisivat Hövelin yksikön esimiehen ja sairaanhoitajan työhuoneiksi. Tällä hetkellä heidän työhuoneensa sijaitseva sosiaaliasemalla, melko kaukana palvelutalon tiloista. Sosiaaliasema on ilmoittanut, että he tarvitsisivat tilat omaan käyttöönsä.

·Suuremmassa huoneistossa on myös vähän varastotilaa josta on nyt kova puute.

·Tilat ovat maan tasalla. Turvallisuusnäkökohdat on huomioitu ja kauppakeskukseen rajoittumattomat, takapihalle päin olevat ikkunat on vahvistettu takorautaristikoilla.

 

Suhteellisen pienen lisätilan vuokrauksella voitaisiin oleellisesti vaikuttaa palveluiden ja toiminnan sujuvuuteen:

 

·Vuokrajärjestelyllä Hövelin 1.kerroksen asukkaille saataisiin oma ruokasali ja hankalat hissimatkat jäisivät pois. 2. kerroksen asukkaat käyttäisivät edelleen nykyistä ruokasalia, joka sijaitsee toisessa kerroksessa. Asukkaiden omaehtoinen liikkuminen helpottuisi ja kaikki voisivat aterioida samanaikaisesti.

·Ratkaisu selkeyttäisi tiimityöskentelyä, kun kummallakin hoitotiimillä olisi oma kerros ja omat yhteiset tilat

·Yksikön esimies ja sairaanhoitajat olisivat paremmin asukkaitten, henkilökunnan ja omaisten tavoitettavissa toimiessaan palvelutalon omissa tiloissa (heidän työhuoneensa ovat nyt sosiaali- ja terveysaseman puolella).

·Sosiaaliasemalla olevasta kahdesta toimistosta ja varastosta voitaisiin luopua

·Henkilökunta saisi oman kirjaamis- ja taukotilan ja asukkaiden ruokasali vapautuisi kokonaan heidän käyttöönsä.

·Yläkerrasta voitaisiin purkaa pieni päivystyshuone jossa nyt tapahtuu kirjaaminen ja tällöin yläkerran asukkaat pääsisivät suoraan palvelutalon käytävältä ruokasaliin ilman, että heidän ja avustajan tarvitsee kiertää liikekeskuksen ylätasanteen ja kahden palo-oven kautta.

·Ns. kirjastohuone voitaisiin edelleen pitää virkistystoiminta- ja askarteluhuoneena

 

Tilat ovat silmämääräisesti arvioituna siistissä kunnossa mutta tarvitsevat kevyen pintaremontin ja verkkoyhteyden.

 

·Lattiapinnat ovat hyvät niiltä osin kuin ovat näkyvissä. Kalusteet ovat irtokalusteita, jotka omistaja vie pois.

·Kahdessa toimistohuoneessa on vain liukuovet, jotka on vaihdettava normaaleiksi oviksi kuuluvuusongelman poistamiseksi.

·Molemmat tilat rajoittuvat kauppakeskuksen ”keskustoriin” ja kummassakin tämä seinä on lasia koko matkaltaan, samoin ovet. Selvitettävä millainen lämmönpito niillä on, koska vastapäätä on kauppakeskuksen ulko-ovi.

·Tilojen väliseinä on lasia, joten siihen ja kauppakeskuksen keskustorille oleviin ikkunoihin tulisi asentaa lamellit tai muu vastaava näkösuoja.