Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 97 23.03.2011 12

15023-2009 (002, 33, 46)

Päihdepalvelujen kokonaissuunnitelma

Tiivistelmä: -

Perla § 97

Palvelujohtaja Maisa Kuusela ja suunnittelija Mika Heikkinen 8.3.2011:

Turun kaupungin yhdistetty mielenterveys- ja päihdeohjelma on valmistunut ja hyväksytty lautakunnassa 19.1.2011. Ohjelman strategiset linjaukset ohjaavat sekä ehkäisevää että korjaavaa päihdetyötä.

Sosiaali- ja terveystoimen ehkäisevistä ja korjaavista päihdepalveluista huolehtivat käytännössä kaikki tulosalueet. Oman toiminnan lisäksi ostetaan mm. katkaisu- ja poliklinikkapalveluita A-klinikalta ja asumispalveluita usealta eri palveluntuottajalta.

Päihdepalveluiden ongelmana on ollut mm. hoitoketjujen puute, omien päivätoiminta- ja asumispalveluiden rakennusten huono kunto ja vajavainen yhteistyö eri toimijoiden välillä.

Päihdepalvelujen kokonaissuunnitelmasta keskusteltiin 15.2.2011 ja sitä käsiteltiin 1.3.2011 sosiaali- ja terveystoimen johtoryhmässä.

Liite 1Johdanto ja kokonaissuunnitelma (nykytilan kuvaus ja kehittämisehdotukset)

Suunnitelman tarkoituksena on selkeyttää hoitoketjuja ja yhteistyötä toimijoiden välillä ja lisätä palvelujen laatua. Omaa toimintaa selkeytetään toimintojen keskittämisellä. Valtakunnallisen päihtyneiden kiinniottamista, kuljettamista, kohtelua ja hoitoa selvittäneen työryhmän suositukset ja ja yhteispäivystykseen siirtyminen lisäävät selviämisasemapaikkojen tarvetta.

Päihdepalveluiden rakennushankkeista päätetään erikseen rakennusinvestointien yhteydessä ja niiden kustannukset selviävät hankesuunnitelmien valmistuttua. Selviämisasematoiminnan laajentamista selvitellään ja suunnitelmat ja mahdolliset lisäkustannukset tuodaan erikseen lautakunnan käsittelyyn.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta hyväksyy päihdepalvelujen kokonaissuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedArve Seija
tpvHeikkinen Mika
tiedJuvonen Jukka
tiedKuronen Sirpa
tiedKuusela Maisa
tiedLiuksa Riitta
tiedLuukkainen Karoliina
tiedLönnqvist Max
tpvNiinimäki Merja
tiedPakkala Lassi
tiedPalmu Liisa
tiedPerälä Antti
tiedSalo Arto
tiedSalonius Tarja
tiedSannola Päivi
tiedSantalahti Anne
tiedVirtanen Hilkka


Liitteet:

Perla § 97
Liite 1:Johdanto ja kokonaissuunnitelma (nykytilan kuvaus ja kehittämisehdotukset)