Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 12 19.01.2011 12

14568-2010 (044, 444)

Sopimus alaikäisten ilman huoltajaa saapuvien pakolaislasten sijoituksesta

Tiivistelmä: -

Perla § 12

Ulkomaalaistoimiston johtava sosiaalityöntekijä Jyri Mikkola 18.11.2010:

Uusi lastensuojelulaki (417/2007) ja sen 31.12.2010 päättyvä siirtymäaika edellyttävät tarkentamaan Turun kaupungin sosiaalilautakunnan päätöksellä 1.3.2006 § 298 hyväksyttyä ostopalvelusopimusta Turun ensi- ja turvakoti ry:n kanssa alaikäisten ilman huoltajaa Suomeen tulevien pakolaisten perheryhmäkotihoidosta.

Oheismateriaali 1Voimassa oleva sopimus sosiaalilautakunnan ja Turun ensi- ja turvakoti ry:n välillä

Ostopalvelusopimuksen taustalla on Turun kaupunginhallituksen päätöksellä 3.4.2006 § 271 hyväksytty Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen kanssa tehty sopimus pakolaisten vastaanoton järjestämisestä ja siitä aiheutuvien kustannusten korvaamisesta.

Oheismateriaali 2Sopimus pakolaisten vastaanoton järjestämisestä ja siitä aiheutuvien kustannusten korvaamisesta kaupungin ja Varsinais-Suomen TE -keskuksen (Varsinais-Suomen ELY -keskuksen) välillä

Voimassa olevan sopimuksen mukaan perheryhmäkotipaikkoja on kahdeksan. Uuden lastensuojelulain mukaisesti, siirtymäajan päättyessä, asuinyksikkökohtainen paikkaluku laskee seitsemään 1.1.2011 alkaen. Lisäksi uusi laki edellyttää muutoksia henkilökuntamäärään, siten että asuinyksikössä on oltava vähintään seitsemän hoito- ja kasvatustehtävissä toimivaa työntekijää.

Vuonna 2010 hoidossa olevien nuorten määrästä riippuvat hoitopäivämaksut ovat olleet:

Uuden lastensuojelulain edellyttämään henkilökunnan lisäykseen perustuen Turun ensi- ja turvakoti ry on ilmoittanut hoidossa olevien nuorten määrästä riippumattomaksi hoitopäivämaksuksi vuodelle 2011 197 €/kk.

Valtio korvaa alaikäisenä ilman huoltajaa tulevien pakolaisten hoidosta aiheutuneet kustannukset 18 ikävuoteen asti täysimääräisesti valtioneuvoston päätöksen 512/1999 § 5 mukaan.

Sosiaalityön tulosalue ja Turun ensi- ja turvakoti ry ovat neuvotelleet oheisen sopimusluonnoksen. Varsinais-Suomen ELY -keskus on osallistunut neuvotteluihin. Sopimuksessa on edelleen voimassa yhdistyksen nettotappion korvaaminen sillä edellytyksellä, että peruspalvelulautakunta saa siitä täyden korvauksen valtiolta.

Liite 1Luonnos uudeksi sopimukseksi peruspalvelulautakunnan ja Turun ensi- ja turvakoti ry:n välille alaikäisten ilman huoltajaa saapuneiden pakolaisten sijoituksesta

Muut sopimukseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.

Peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa 11.1.2011:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää hyväksyä liitteen mukaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi Turun ensi- ja turvakoti ry:n kanssa edellyttäen, että Varsinais-Suomen ELY -keskus sen omalta osaltaan hyväksyy.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurun ensi- ja turvakoti ry
tpvMikkola Jyri
tpvSalonius Tarja


Liitteet:

Perla § 12
Liite 1:Luonnos uudeksi sopimukseksi peruspalvelulautakunnan ja Turun ensi- ja turvakoti ry:n välille alaikäisten ilman huoltajaa saapuneiden pakolaisten sijoituksesta