Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Peruspalvelulautakunta2313.01.20105

12595-2009 (012, 065)

Kotihoidon mobiilijärjestelmän hankinta

Tiivistelmä:

Kotihoidossa palvelutoiminnan odotetaan tehostuvan merkittävästi perustietojärjestelmään integroidulla mobiiliratkaisulla. Järjestelmän yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on hoitotyön kirjaamisen ja tilastoinnin lisäksi työntekijöiden työpäivän sisällöllinen seuranta. Välittömän asiakastyöajan seurannalla varmistetaan, että jokaisen asiakkaan palvelu- ja hoitosuunnitelmaan sovittu aika ja sisältö toteutuu. Peruspalvelulautakunta päätti kokouksessaan 11.11.2009 järjestelmän kilpailuttamisesta yhteistyössä kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa. Hankintamenettelyssä käytettävä tarjouspyyntö liitteineen on valmisteltu lautakunnan hyväksyttäväksi.

Perla § 23

Tulosaluejohtaja Sari Ahonen, hallintojohtaja Antti Perälä, tp. lakimies Outi Kari-Granfors, kotihoidon johtaja Anne Rauhala ja palvelupäällikkö Taina Kaila ja it-suunnittelupäällikkö Mika Lempinen 30.12.2009:

Peruspalvelulautakunta päätti 11.11.2009 § 452 oikeuttaa sosiaali- ja terveystoimen käynnistämään kilpailuttamismenettelyn kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen Pegasos tietojärjestelmään integroidusta mobiiliratkaisusta yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

Lisäksi peruspalvelulautakunta päätti, että käyttöönottoprojekti alkaa 1.12.2009 ja projektiin saadaan palkata projektipäällikkö ja projektisihteeri, joiden palkkakustannuksiin on budjetissa varauduttu. Projektipäälliköksi on nimetty Pirkko Lampi.

Järjestelmän kilpailutukseen liittyviä asioita on valmisteltu yhteistyössä hankinta- ja logistiikkakeskuksen edustajien kanssa. Kilpailutuksessa käytettävistä hankintamenettelymalleista tarkoituksenmukaisemmaksi vaihtoehdoksi on arvioitu avoin tarjouspyyntö -menettely, joka on myöskin nopein tapa kilpailuttaa hankinta. Hankintamenettelyn minimiaikataulu on seuraava:

- tarjouspyyntöasiakirjat peruspalvelulautakunnassa 13.1.2010

- 22.1.2010 hankintailmoitus + tarjouspyyntö julkaistaan

- tarjouksen laatimis- ja jättöaika tarjoajilla 40 pv ( hankintalain minimiaika )

- 3.3.2010 tarjousten jättämisen määräaika

- 17.3.2010 tarjousvertailu tehty (10 työpäivää)

- arviolta 31.3 lautakuntaan, jossa asiasta tehdään päätös

- lainvoimaisuus 21+7pv

- sopimuksen teko järjestelmätoimittajan kanssa 5/2010

Tarjouspyyntöasiakirjat on valmisteltu 11.11.2009 § 452 linjausten mukaisesti ja työryhmä esittää niiden hyväksymistä.

Liite 1Asiakasvaatimusmäärittely

Liite 2Ehdottomat ja lisäarvolliset ominaisuudet

Liite 3Tarjouspyyntö

Liite 4Tarjouslomake

Liite 5Sopimusluonnos

Peruspalvelupalvelujohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusPeruspalvelulautakunta hyväksyy hankintamenettelyn aikataulusuunnitelman ja hankinnassa käytettävät tarjouspyyntöasiakirjat. Lautakunta oikeuttaa sosiaali- ja terveystoimen tekemään tarjouspyyntömateriaaliin mahdollisesti tarvittavat tarkennukset, sekä toimittamaan hankintamenettelyn aikana tarjoajien pyytämät lisätiedot sovitulla tavalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tpvKaila Taina
tiedKari-Granfors Outi
tpvLampi Pirkko
tpvLempinen Mika
tiedLindberg Merja
tpvMykrä Timo
tiedPerälä Antti
tiedRauhala Anne


Liitteet:

Perla § 23
Liite 1:Asiakasvaatimusmäärittely
Liite 2:Ehdottomat ja lisäarvolliset ominaisuudet
Liite 3:Tarjouspyyntö
Liite 4:Tarjouslomake
Liite 5:Sopimusluonnos