Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Peruspalvelulautakunta 486 18.11.2009 7

12355-2009 (652)

Hirvensalo II - koulun yhteishankkeen sosiaali- ja terveystoimen tilatarveselvitys

Tiivistelmä:

Hirvensalon, Kakskerran ja Satavan saarten alueen kasvuennuste edellyttää toimintojen uudelleen järjestelyä lähipalveluna. Hirvensalo II- koulun yhteishankkeeseen osallistuvat sosiaali- ja terveystoimen lisäksi nuoriso-, opetus-, kirjasto- ja liikuntatoimi. Sosiaali- ja terveystoimesta mukana ovat perusterveydenhuollon suun- ja kouluterveydenhuolto ja neuvola sekä varhaiskasvatuspalvelujen päivähoito. Kotihoidon Vähä-heikkilä - Hirvensalon lähipalvelualueen tilatarve on mantereen puolella, joten tämä hanke ei vastaa heidän tarpeisiinsa. Tarveselvityksessä esitetään neuvolan, suun- ja kouluterveydenhuollon tilojen toiminnallista yhdistämistä koulun yhteyteen rakennettaviin tiloihin. Päivähoidon kiireellisen tilatarpeen osalta esitetään Moikoisten liikekeskuksen tilojen vuokrajärjestelyjä ja ns. väliaikaisen viipalepäiväkodin rakentamista alueelle siksi aikaa kunnes koulurakennus valmistuu ja päivähoito saa sieltä tilat.

Perla § 486

Sosiaali- ja terveystoimi, resurssijohtaja Max Lönnqvist, suunnittelijat Tuula Matikka ja Päivi Syrjänen 5.10.2009:

Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti 3.10.2007 Hirvensalo II-koulun alustavan hankesuunnittelun käynnistämisestä tilaliikelaitoksen kanssa. Samalla päätettiin etsiä ympäristö- ja kaavoitusviraston kanssa osana Hirvensalon osayleiskaavan tarkistusta koululle sopiva tontti. Em. hallintokuntien edustajat ovat valmistelleet asiaa ja laativat tilatarpeitaan kuvaavat tarveselvitykset lokakuun 2009 loppuun mennessä, jonka jälkeen varsinainen hankesuunnittelu voidaan käynnistää tilaliikelaitoksen kanssa. 

Liite 1Hirvensalo II -yhteishankkeen tarveselvitys 6.10.2009

Sosiaali- ja terveystoimen tilatarveselvitykseen liitetään myös Hirvensalon kirjaston tarveselvitys ja Hirvensalon nuorisotilan tarveselvitys.

Liite 2Hirvensalon kirjaston tarveselvitys

Liite 3Hirvensalon nuorisotilan tarveselvitys

Alueen väestömäärä kasvaa, jolloin neuvolaikäisten lasten määrä kasvaa. Alueen perusterveydenhuollon neuvolan, suun- ja kouluterveydenhuollon tilat on hyvä yhdistää toiminnallisesti koulun yhteyteen rakennettaviin tiloihin. Hoitohenkilökunnan resurssia voidaan tarvittaessa jakaa neuvolan ja koulun tarpeita vastaavasti. Lasten alueellinen suun terveydenhuolto helpottaa vanhempien kuljetusvastuuta keskustan toimipisteisiin. Alueen vanhusväestö pystyy myös käyttämään ao. toimipistettä. Mikäli uudet toimivat tilat saadaan Hirvensalon koulun yhteyteen nykyisistä vuokratiloista voidaan luopua.

Alueen päivähoidolla on tilatarpeita noin 100-paikkaisen päiväkodin rakentamiseen Hirvensalon alueelle. Ensisijaisena ratkaisuna päivähoidon kiireelliseen tarpeeseen esitetään Hirvensalon koulu II hankkeen yhteyteen rakennettavaa päiväkotia 100 lapselle. Siihen saakka tarve voidaan täyttää Moikoisten liikekeskuksen tilojen vuokrajärjestelyillä ja siirrettävällä viipalepäiväkodilla ko.  alueelle. Jos koulun yhteyteen rakennetaan päiväkoti, osasta vuokratiloista saaren muissa osissa voidaan luopua. Asia on ollut käsittelyssä palvelutoimen johtoryhmässä.

Sosiaali- ja terveystoimi, vs. palvelutuotantojohtaja Anne Santalahti 12.11.2009:

EhdotusPeruspalvelulautakunta päättää

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiTilaliikelaitos


Liitteet:

Perla § 486
Liite 1:Hirvensalo II -yhteishankkeen tarveselvitys 6.10.2009
Liite 2:Hirvensalon kirjaston tarveselvitys
Liite 3:Hirvensalon nuorisotilan tarveselvitys