Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Nuorisolautakunta1727.02.20207

2382-2020 (00 01 02, 02 02 02, 01 00 02)

Toiminnan-, talouden- ja työvoiman käytön seuranta

Tiivistelmä: -

Nlk § 17

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen, Anna Salminen ja Taina Laaksonen:

Kohdennetussa nuorisotyössä tammikuun toiminta painottui sosiaalisen vahvistamiseen ja nuorten aktiivisuuden lisäämiseen.

Sosiaalisen vahvistamisen tavoitteiden mukaisia toimintoja oli (perustyön lisäksi) mm. kuvausretki kasvitieteelliseen puutarhaan, vertaispajanuoritoiminta jne. Aktiivisuuden lisäämiseksi järjestettiin liikunta/kulttuuri/kirjasto –”retkiä”, joihin osallistui 47 nuorta.

Vuoteen 2019 verrattuna asiakasmäärän nousua on seinättömässä pajatoiminnassa ja etsivän nuorisotyön tavoitetuissa nuorissa. Etsivä nuorisotyö on tehnyt erilaisia palveluohjauksia tammikuussa 2020 yhteensä 691 kpl:tta

Kulttuurinen nuorisotyö tukee lasten ja nuorten kasvua ja vahvistaa elämäntaitoja elämysten, kulttuuriharrastusten ja taidetoiminnan avulla. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa ja Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa käynnistyi kevään ohjattu toiminta ja avoimet pajat eri teemoin. Lisäksi kevätkauden harrasteryhmät ja -kerhot täyttyivät nopeasti. Tammikuun musiikkitoiminnassa oli runsaasti keikkatarjontaa Turku Band festivaalin aikaan. Tammikuussa oli myös uusien bändien katselmus Turku Bandstand joka toteutui jo 24. kerran.

Alueellisessa nuorisotyössä tammikuun toiminta painottui perus talo- ja aluetoimintaan. Harrasteryhmät ja kerhot käynnistyivät ja uudet toimijat aloittivat toimintansa Hansan ja Halisten nuorisotaloissa onnistuneesti. Alueellisen nuorisotyön toiminnassa korostui mielekäs vapaa-ajan tekeminen, kaveruuden lisääminen ja nuorten osallisuus.

Liite 1Toiminta tammikuussa 2020

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusNuorisolautakunta merkitsee Nuorisopalvelujen toiminnan tammikuussa 2020 tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 17
Liite 1:Toiminta tammikuu 2020