Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio, nuorisopalvelupäälliköt Toni Ekroos, Minna Saarinen, Anna Salminen ja Taina Laaksonen:

Kohdennetussa nuorisotyössä erityisenä tavoitteena on nuorten sosiaalisten taitojen vahvistaminen, joka otetaan huomioon kaikessa toiminnassa. Tammikuussa sosiaalista vahvistamisen tavoitteenmukaisia toimintoja ovat olleet mm. lautapelikerho, kuvausretki kasvitieteelliseen puutarhaan, nuorten kahvit kesätyö -teemalla, starttipajan iltapaja sekä vertaisnuorikokeilu viestintäpajalla. Nuorten aktiivisuutta lisääviä työmuotoja ovat olleet erilaiset liikunnalliset/kulttuurilliset/kirjastolliset – yhteistoiminnot, joihin osallistui 50 nuorta.

Kulttuurisessa nuorisotyössä nuorten taide- ja toimintatalo Vimman kevään toimintakausi käynnistyi heti tammikuun alussa. Ohjattua toimintaa on Peliluolassa, Prääämössä, avoimissa taidepajoissa. Lisäksi kevään aikana on erilaisia kädentaitokursseja, tammikuun teemana oli dreijaus. Vimmassa käy myös koululaisryhmiä, mm. Valmo ja Elämyspolun valikoimissa on Elämyksellinen tutustuminen Vimmaan. Vimman II kerroksen aulassa oli Julia Avenin ja Eeri Ollilan taidenäyttely: maalauksia. Kafé Vimma toimii nuorten kohtaamispaikkana ja myös näyttelytilana.

Vimman tilat mahdollistivat  tammikuussa myös seuraavia toimintoja ja tapahtumia lapsille ja nuorille: Nuoren teatterin taiteen perusopetuksen ryhmien säännölliset harjoitukset ja kokoontumiset, Nuorisovaltuuston kokous (x2), Vertti-vertaisnuorten tapaaminen, Turun Lasten parlamentin kokous, Näkövammaisten lasten elokuvailta, Lasten Suomi-Kiina -kerho, Hyvinvointitoimialan Meistä tulee perhe -valmennusillat (x2), Vegaanihaaste -kiertue, WWF:n nuorten tapaaminen, koulunuorisotyön ryhmätapaamiset, Vapaa-aikatoimialan järjestämät teatteriesitykset ruotsinkielisille lapsiryhmille (x3), Varsinais-Suomen Etsivän nuorisotyön verkoston tapaaminen, hyvinvointitoimialan vertaistukiryhmän kokoontumiset, Nuoret-verkoston tapaaminen, konsernihallinnon mielenterveyden EA-koulutus, Lastenliiton lasten puuhakerhon kokoontumiset, Puolalan koulun konsertti jne.

Vimmassa toteutettiin tammikuussa kaksi Vimman ennakkovaikutusten arviointi eli EVA -työpajaa, jossa pohdittiin henkilökunnan kanssa eri vaihtoehtoja toiminnan jatkolle sopeuttamisohjelman edellyttämien toimenpiteiden mukaisesti.

Musiikkitoiminnan Turku Bandstandin ensimmäinen kierros järjestettiin Vimmassa 23,.24,29 ja 30.1. Viime vuonna uudistettu bändikatselmus järjestettiin nyt 24.kerran ja bändejä oli mukana kahdeksan. Kilpailemisen sijaan nykyinen tapahtuma keskittyy voimakkaasti palautteen antamiseen ja Bandstandin kautta on mahdollisuus päästä mukaan Turku Rock Academyyn. Bandstandin seuraava vaihe jatkuu toukokuussa.

Lisäksi Vimmassa järjestettiin Turku Band Festivaalin aikaan keikkoja alle 18-vuotiaille. Turku Rock Academy ja nuorisopalvelujen musiikkitoiminta oli15.-18.1 mukana toteuttamassa kuudetta kertaa järjestettyä Turku Band Festivalia. Maksuton kaupunkifestivaali keräsi yli 3200 osallistujaa eli enemmän kuin viime vuonna. Esiintymispaikkoja oli eri puolilla kaupunkia 11 ja bändejä mukana 64, joista Vimmassa esiintyi 24. 

Taidekeskus koulussasi -toiminnan kevään toimintakausi käynnistyi tammikuussa, uusina kouluina mukaan tulivat Hepokullan koulu ja Ypsilon

Myös Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston kevätkauden toiminta on alkanut vauhdikkaasti ja asiakkaita on ollut kiitettävästi. Avoimeen toimintaan osallistutaan ilman ennakkoilmoittautumista. Avoimessa toiminnassa on keväällä 2020 tarinamuskaritoimintaa useita ryhmiä lapsen ikävaiheen mukainen kehitys huomioiden ja avointa taidepajatoimintaa vaihtelevin teemoin. Lisäksi Seikkailupuiston ohjelmaan kuuluvat monenlaiset kerhot, joissa on ennakkoilmoittautuminen ja kurssimaksu Kevätkauden kerhoja ovat Värikylpyryhmät, Luovat kädet, Pelikerho, Sirkuskerho, Perhemuskari, Tähtisadetta ja kuperkeikkoja -luovan liikunnan ryhmä, Biittimiitti. Lisäksi järjestetään ryhmille tarkoitettuja taide- ja mediapajoja sekä teatteriesityksiä. Seikkailupuiston teatterissa oli tammikuussa sanaton sirkusesitys Duo Color Expressin Vortex Taidepajoissa, taiteen äärellä oleminen ja toimiminen antaa eväitä lasten sosiaaliseen kasvuun, oppimiseen, omien vahvuuksien tunnistamiseen. Toiminta tukee aikuisen ja lapsen tasa-arvoista vuorovaikutusta.

Alueellisessa nuorisotyössä toimintakausi käynnistyi joulutauon jälkeen tammikuussa. Tammikuussa avoimessa toiminnassa on keskitytty perus nuorisotalotyöhön sekä ryhmätoimintoihin. Toiminnan keskiössä on ollut kaveruuden lisääminen.

Nuorisotaloilta on tehty retkiä, vietetty erilaisia teemailtoja mm. kädentaitojen, luovan kirjoittamisen ja kokkaamisen merkeissä.

Hansan ja Hoodin nuorisotilat ovat aloittaneet toimintansa palveluntuottajien toimesta ja asiakkaat ovat löytäneet tilat hyvin. Erityisesti Hansan avautumista nuoret odottivat innokkaasti.

Jyrkkälän nuorisotilan muutto Aunelaan toteutui suunnitellusti ja tilan avajaiset ovat 1.3.2020.