Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Nuorisolautakunta 5 25.01.2011 5

623-2011 (539)

Pointti.info nuorten verkkopalvelun yhteistoiminta- ja ylläpitosopimus

Tiivistelmä: -

Nlk § 5

Nuorisosihteeri Leena Aho:

Nuorisotiedotus- ja -neuvontatyön keskeinen arvo on nuoren oikeus tietoon. Kaikilla nuorilla tulee olla tasapuoliset mahdollisuudet saada luotettavaa tietoa ja neuvontaa. Nuorisolaki velvoittaa kunnat tarjoamaan muiden nuorisopalveluiden ohella myös tieto- ja neuvontapalveluja sekä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia nuorille. Suomessa on avattu viime vuosina kymmeniä alueellisia nuorten tieto- ja neuvontapalvelusivustoja. Turun seutukuntaan saatiin tällainen palvelu syksyllä 2008. Palvelu toimii internetissä osoitteessa www.pointti.info. Opetusministeriön avustuksella palvelu laajeni vuoden 2010 aikana koko Varsinais-Suomen 28 kuntaan. Turku on vastannut verkkopalvelun kehittämisestä. Kaikki kulut on maksettu vuoden 2010 loppuun avustuksesta.

Turun kaupungin nuorisotoimi tulee olemaan palveluntuottaja ja muut kunnat ostavat palvelua yhteistyökumppaneina.  Turun nuorisotoimessa NuortenTurku tulee vastaamaan sivujen ylläpidosta sopimuksessa esitettyjen vastuiden mukaan. Turun kaupunki pitää yllä Pointti – verkkopalvelua, jota muut halukkaat kunnat voivat hyödyntää korvausta vastaa. Kunkin kunnan kanssa erikseen Turun kaupunki sopii palvelun käytöstä, vastuista ja palvelun hinnasta.

Koska tehtävät sopimukset on tarkoitettu olemaan voimassa toistaiseksi, tulee asia nuorisolautakunnan 17.12.2009 § 190 tekemän päätöksen mukaan tuoda lautakunnan päätettäväksi.

Nuorisoasiainkeskus on valmistellut Pointti.info nuorten verkkopalvelun yhteistoiminta- ja ylläpitosopimuksen.

 

Liite1Verkkopalvelun yhteistoiminta- ja ylläpitosopimus

 

Kaupunginlakimies Jukka Jyrkinen on avustanut nuorisotoimea sopimuksen laatimisessa.

Muilta kunnilta tullaan perimään verkkopalvelun toimittajan perimät käyttömaksut, mitkä yhdeltä kunnalta tulevat olemaan 70–90 €/vuosi. Verkkopalvelussa on mukana 28 kuntaa, joiden kesken käyttömaksut jaetaan.

Nuorisolautakunnan päätökseen perustuvat sopimukset allekirjoittaa lautakunnan puheenjohtaja tai nuorisotoimenjohtaja ja varmentaa sihteeri, jollei lautakunta ole toisin päättänyt (nuorisotoimen johtosääntö 5 §). Nuorisoasiainkeskus esittää, että sopimusten allekirjoittajaksi Turun kaupungin puolelta valtuutetaan nuorisotoimenjohtaja yksin allekirjoittamaan ko. sopimukset.

 

Nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio:

 

EhdotusNuorisolautakunta päättää hyväksyä Pointti.info nuorten verkkopalvelun yhteistoiminta- ja ylläpitosopimuksen sekä valtuuttaa nuorisotoimenjohtajan yksin allekirjoittamaan ko. sopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Nlk § 5
Liite 1:Pointti.info nuorten verkkopalvelun yhteistoiminta- ja ylläpitosopimus