Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta2812.04.20184

833-2018 (00 04 01, 11 03 02)

Sopimus eräistä jätelain mukaisista tehtävistä

Tiivistelmä:

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n välinen sopimus jätelain mukaisten tehtävien tarkemmasta työnjaosta on alun perin allekirjoitettu 22.3.2016. Lautakuntaa koskevan yhteistoimintasopimuksen päivitykseen liittyen on myös lautakunnan ja yhtiön välistä sopimusta tarpeen päivittää.

Lsjhlk § 28

Kaupunginsihteeri Satu Lehto 22.2.2018:

Kunnan jätehuoltoviranomaisesta on sovittu kuntien kesken sopimuksessa yhteisestä jätehuoltolautakunnasta (21.8.2015) ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan johtosäännössä. Yhteistoimintasopimuksen päivittäminen on tullut ajankohtaiseksi Turun kaupungin organisaatiomuutoksen myötä, kun ympäristötoimiala ja kiinteistötoimiala yhdistyivät 1.1.2018 kaupunkiympäristötoimialaksi. Myös kuntalain 1.6.2017 voimaan tulleet muutokset aiheuttivat muutoksia säännöstöön, minkä vuoksi myös lautakunnan johtosääntö tuli kumottavaksi. Myös kunnan ja lautakunnan välisen työnjaon tarkentamista jätelaissa kunnalle osoitettujen tehtävien osalta on pidetty tarpeellisena. Muutoksista on sovittu syyskuussa 2017 osakaskuntien jätehuollon suunnittelu- ja kehittämistilaisuudessa. 

Turun kaupunginvaltuusto on 29.1.2018 hyväksynyt seudullista jätehuoltolautakuntaa koskevan yhteistoimintasopimuksen päivittämisen (§ 9) sekä hallintosäännön muutokset (§ 8). Päivitetty yhteistoimintasopimus on lähetetty 19.1.2018 sopimuskuntiin hyväksyttäväksi. Yhteistoimintasopimus tulee voimaa vasta kun se on hyväksytty kaikkien osakaskuntien valtuustoissa.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n ja Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan välinen sopimus eräistä jätelain mukaisista tehtävistä on alun perin allekirjoitettu 22.3.2016. Edellä mainitun lautakuntaa koskevan yhteistoimintasopimuksen ja Turun kaupungin hallintosäännön päivitysten vuoksi on myös yhtiön ja lautakunnan välistä sopimusta tarpeen päivittää. Sopimuksella määritellään jätelain mukaisten tehtävien tarkemmasta työnjaosta osapuolten kesken. Muutokset ovat luonteeltaan teknisiä tarkennuksia ja niistä on sovittu yhtiön kanssa. Yhtiön hallitus on hyväksynyt sopimuksen 5.3.2018.

Kunnan jätehuollon palvelutehtävien siirtämisestä on sovittu Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n osakassopimuksessa (21.8.2015) osakaskuntien ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy:n kesken. Osakassopimuksen päivittäminen ei ole ajankohtaista.

Liite 1Sopimus eräistä jätelain mukaisista tehtävistä, muutokset näkyvillä

Liite 2Sopimus eräistä jätelain mukaisista tehtävistä

Oheismateriaali 1Turun kaupunginvaltuuston päätös 29.1.2018 § 9

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

EhdotusLounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää hyväksyä liitteen 1 mukaiset muutokset Lounais-Suomen jätehuolto Oy:n ja lautakunnan väliseen sopimukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAuran kunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedKemiönsaaren kunta
tiedLiedon kunta
tiedLounais-Suomen Jätehuolto Oy
tiedMarttilan kunta
tiedMaskun kunta
tiedMynämäen kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunta
tiedPaimion kaupunki
tiedParaisten kaupunki
tiedPöytyän kunta
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSalon kaupunki
tiedSauvon kunta
tiedKaupunginhallitus
tpvOjala Satu
tpvSalmelainen Leena
tpvSuomela Sari


Liitteet:

Lsjhlk § 28
Liite 1:Sopimus eräistä jätelain mukaisista tehtävistä, muutokset näkyvillä
Liite 2:Sopimus eräistä jätelain mukaisista tehtävistä