Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta9525.10.20229

12424-2022 (10 03 01, 12 04 02)

Lauttarannan urheilupuiston päivitetyt liikuntapaikkatarpeet

Tiivistelmä: -

Liiklk § 95

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi sekä liikuntasuunnittelijat Nea Fagerlund ja Amanda Pulli:

Syvälahden monitoimitalon suunnittelun yhteydessä vuosina 2012–2014 tehtiin Lauttarannan urheilupuiston yleis- ja rakennussuunnitelmat, joissa suunniteltiin monipuolinen ulkoliikuntapaikkakeskittymä palvelemaan koulu- ja päiväkotiliikuntaa sekä muuta vapaa-ajan liikkumista. Lauttarannan vaikeat perustamisolosuhteet nostivat kustannusarvion 2,7 miljoonaan euroon, minkä takia oli lähdettävä etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja olosuhteiden toteuttamiseksi.  Merkittäviä kustannussäästöjä ei kuitenkaan löytynyt ja lopulta liikuntalautakunta hyväksyi lyhyen aikavälin järjestämistapaehdotuksena, että Syvälahden monitoimitalon tarvitsemat ulkoliikuntapaikat järjestään peruskorjaamalla ja laajentamalla Wäinö Aaltosen koulun kenttä ulkoliikuntapaikkojen tavanomaisten investointikohteiden joukossa (Liiklk. 25.4.2017 § 42).

Jo lyhyen aikavälin ratkaisua tehdessä todettiin, että pidemmällä aikajänteellä Hirvensalon asukasmäärän kasvaessa on välttämätöntä rakennuttaa myös Lauttarannan urheilupuisto ajanmukaisten liikuntaolosuhteiden järjestämiseksi niin koululiikuntaa kuin vapaa-ajan liikuntaakin varten. Ulkoliikuntaolosuhteiden tarvemäärittelyä on tehty yhdessä Syvälahden monitoimitalon käyttäjien kanssa ja päivitetyt ulkoliikuntaolosuhdetarpeet on esitetty liitteessä.

Liite 1Päivitetyt liikuntapaikkatarpeet

Vs. vapaa-aikajohtaja Outi Kari-Granfors:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee tiedoksi Lauttarannan urheilupuiston liitteen 1 mukaiset päivitetyt liikuntapaikkatarpeet ja esittää kaupunginhallitukselle hankkeen viemistä investointiohjelmiin ja siirtämistä hankesuunnitteluvaiheeseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus


Liitteet:

Liiklk § 95
Liite 1:Päivitetyt liikuntapaikkatarpeet