Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta2922.03.20226

379-2021 (02 05 01, 02 02 00, 00 01 05, 02 08 00)

Käyttöoikeussopimus Hirvensalon hiihtokeskuksen alueella

Tiivistelmä: -

Liiklk § 29

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Turun seudun ainoa laskettelurinne on toiminut useita vuosikymmeniä Hirvensalossa. Toimintaa on järjestänyt erillinen operaattori, joka on vastannut toiminnan järjestämisestä ja siitä syntyvistä kuluista. Kaupunki on sopimuksin mahdollistanut toiminnan järjestämisen, mutta kaikki operoinnin kulut ja laitteet ovat kokonaisuudessaan kuulunut palvelunjärjestäjän vastuulle.

Turun seudulla talvet ovat olleet hyvin erilaisia ja talviliikuntaan liittyviä palveluita on rajallisesti kaupungissa tarjolla. Hiihtokeskuksen talvikauden palvelut ovat merkittävässä roolissa, kun tarjotaan kaupunkilaisille hyvinvoinnin edistämiseen ja virkistymiseen mahdollisuuksia.

Rinnetoiminnan operointi tarvitsee merkittäviä taloudellisia panoksia vuosittain. Turun kaupungin tavoitteena on kehittää palvelutoimintaa alueella ja turvata toiminnan jatkuminen. Tämän vuoksi kaupunginhallituksessa päätettiin loppuvuodesta 2018 uudesta vastuujaosta palveluiden järjestämisessä. Kaupunki vastaa kiinteistöomaisuudestaan rinnealueella eikä peri maa-alueesta vuokraa rinnetoimintaa operoivalta yhdistykseltä. Yhdistys vastaa kaikesta käytöstä syntyvästä kulusta, kuten sähköstä, vedestä, palkkakuluista ja rinnetekniikan ylläpidosta.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 8.11.2021 § 508 että nykyistä käyttöoikeussopimusta Turun Slalomseura ry kanssa jatketaan vuoden 2025 kesään saakka. Käyttöoikeussopimus tulee kilpailuttaa avoimella tarjouspyyntömenettelyllä hyvissä ajoin valmistellen vuoden 2023–2024 aikana.

Liikuntapalvelut on valmistellut käyttöoikeussopimuksen Turun Slalomseura ry:n kanssa, jonka tarkoituksena on turvata palvelutoiminta hiihtokeskuksessa kesään 2025 saakka. Käyttöoikeussopimuksen sisältöön ei tehdä merkittäviä muutoksia vaan vastuut ja velvollisuudet säilyvät eri osapuolilla samoina. Sopimus on voimassa 1.6.2022 – 31.5.2025.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti aloitetaan pidempiaikaisemman rinnetoimintaoperaattorin kilpailutuksen valmistelu vuoden 2023 aikana. Tavoitteena tuossa kilpailutuksessa on löytää toiminnalle pidempiaikainen kumppani, jonka kanssa Turun kaupunki voi jatkaa toimintojen ja palveluiden kehittämistä hiihtokeskuksen alueella.

Liite 1Sopimus Hirvensalon hiihtokeskuksen rakennusten ja maa-alueen käyttöoikeudesta

Oheismateriaali 1Hirvensalon laskettelurinteen vastuunjakotaulukko 2022-2025

Oheismateriaali 2Vuokra-alue

Vapaa-aika johtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan käyttöoikeussopimuksen Turun kaupungin liikuntapalveluiden ja Turun Slalomseura ry:n välillä.

Lisäksi liikuntalautakunta oikeuttaa liikuntapaikkapäällikön allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Slalom ry
tiedKaupunginhallitus
tpvNummi Oskari


Liitteet:

Liiklk § 29
Liite 1:Sopimus Hirvensalon hiihtokeskuksen rakennusten ja maa-alueen käyttöoikeudesta