SOPIMUS HIRVENSALON HIIHTOKESKUKSEN RAKENNUSTEN JA

MAA-ALUEEN KÄYTTÖOIKEUDESTA

 

 

SOPIJAOSAPUOLET

 

Turun kaupunki         Turun Slalomseura ry

Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut   Kakskerrantie 111, 20900 TURKU

Blomberginaukio 4 20720 TURKU      (jäljempänä ”Yhdistys”)

(jäljempänä ”Liikuntapalvelut”)   

            

Yhteyshenkilö:         Yhteyshenkilö:

Liikuntapaikkapäällikkö      Hallituksen puheenjohtaja

Oskari Nummi         Jari Lehtinen

050 5546 230         050 0532 997

oskari.nummi@turku.fi      jari.lehtinen.turku@gmail.com

 

 

SOPIMUKSEN PERUSTEET

 

Kaupunginhallituksen päätös 8.11.2021 § 508 ja 18.06.2018 § 254

 

 

SOPIMUKSEN VOIMASSAOLOAIKA

 

Tämä sopimus alkaa 1.6.2022 ja päättyy 31.5.2025, vaatimatta erillistä irtisanomista.

 

 

SOPIMUKSEN TARKOITUS JA TAUSTAA

 

Turun kaupunginhallitus on päättänyt niistä toimista, millä pyritään kehittämään ja samalla turvaamaan Hirvensalon hiihtokeskuksen palvelut tulevaisuudessa. Näitä toimenpiteitä on eritelty kaupunginhallituksen päätöksessä 18.06.2018 § 254.

 

Tällä sopimuksella on tarkoitus sopia niistä ehdoista millä Liikuntapalvelut luovuttavat rakennusten käyttöoikeuden Yhdistykselle. Lisäksi sovitaan millä tavoin Yhdistys voi toimia palveluidentarjoajana ja käyttää näissä toiminnoissa hiihtokeskuksessa olevia rakennuksia.

 

Tähän sopimukseen kuuluvat rakennukset: Kahvio 262 m², vanha varastorakennus 206 m² (uusitaan vuonna 2022), välinevuokraamo 177 m², suksivarasto 58 m², Kerhomaja/lipputoimisto, Hissin ala-asema 14 m², huoltorakennus 5 m².

 

Kaupunginhallitus on päättänyt 24.6.2002 § 668, että ”liikuntavirasto” (nykyään liikuntapalvelut) oikeutetaan tekemään Hirvensalon hiihtokeskuksen aluetta koskeva uusi maa-alueen käyttöoikeussopimus ja luovuttamaan kyseisen alueen käyttöoikeus Yhdistyksen käyttöön hiihtokeskuksen ylläpitämiseksi. Yhdistys sitoutuu ylläpitämään maa-alueella hiihtokeskusta siten, että se on sääolosuhteiden niin salliessa laskettelijoiden käytössä. Kyseessä ei ole maakaaren tarkoittama maavuokraoikeus eikä sopimusta voi siirtää kolmannelle ilman kaupungin suostumusta. Yhdistys saa maa-alueen hallintaansa ja saa määrät siitä haltijan oikeuksin kaupungin maanvuokrauksen yleisten ehtojen asettamin rajoituksin. Yhdistys sitoutuu noudattamaan Turun kaupungin maanvuokraajille asetettuja yleisiä ehtoja. Hirvensalon hiihtokeskuksen maa-alue (n. 77 000 m²) on määritelty karttaliitteessä (liite 2).

 


VASTUUT JA VELVOLLISUUDET

 

Turun kaupunki ylläpitää hiihtokeskuksen rakennuksia ja kantaa vastuun rakennusten käytettävyydestä ja rakenteiden ylläpitotöistä. Yhdistys vastaa kaikesta irtaimesta omaisuudesta, joihin kuuluu mm. rinnetekniikka kokonaisuudessaan kuten: hiihtohissit, rinnekoneet ja muu irtaimisto. Vastuista on laadittu erillinen tarkempi listaus (liite 3).

 

Yhdistys vastaa kaikista rakennusten käytöstä ja palveluiden tuottamisesta aiheutuvista kuluista kuten sähkö-, vesi- ja henkilöstökuluista, koko sopimuksen voimassaoloajalta.

 

Yhdistys sitoutuu luomaan laskettelulle ja talviliikunnalle tarvittavat olosuhteet ja järjestämään laskettelukaudella rinnepalveluita ja muita tukipalveluita asiakkaille. Yhdistys on velvollinen kehittämään palveluita asiakkaille. Yhdistys saa pitää kaikki palveluiden tarjoamisesta syntyvät tulot. Yhdistys vastaa palveluiden tuottamisen ja palveluiden käyttäjien turvalisuudesta ja on velvollinen hakemaan toiminnalleen vakuutukset ja kaikki tarvittavat viranomaisluvat.

 

Palveluiden tuottamisessa voi yhdistys tehdä yhteystyösopimuksia toisten palvelutarjoajien kanssa siten, ettei niistä aiheudu lisäkustannuksia kaupungille, eivätkä ne muuta hiihtokeskuksen yleistä käyttötarkoitusta. Yhdistys saa siis solmia erillisiä sopimuksia kolmannen osapuolen kanssa esimerkiksi suksivuokraamo-, tai kahviopalveluiden järjestämisessä tämän sopimuksen voimassaoloaikana. Näistä sopimuksista on erikseen tiedotettava Turun kaupungin liikuntapalveluita ennen niiden solmimista. Yhdistys on velvollinen ilmoittamaan viipymättä ja kirjallisesta yhdistyksessä mahdollisesti tapahtuvista yhteys- ja/tai vastuuhenkilöiden muutoksista liikuntapalveluille. Myös kaupungilla on oikeus tehdä muita maan käyttösopimuksia hiihtokeskuksen maa-alueelle liikuntapalveluiden palveluntuottajien kanssa, mutta niistä tulee sopia yhteystyössä Yhdistyksen kanssa.

 

Käyttöoikeuden ohella siirtyy yhdistykselle myös hiihtokeskuksen rinnepalvelujen tarjoamiseen liittyvä toiminnallinen riski. Käyttöoikeuden siirrossa yhdistykselle siirtyy myös toimintaan liittyvä taloudellinen riski siitä, ettei kaikkia palveluiden toteuttamiseksi tehtyjä investointeja ja niistä aiheutuneita kustannuksia saada takaisin tavanomaisissa käyttöolosuhteissa.

 

Tätä sopimusta voidaan muuttaa tai täydentää kirjallisesti osapuolten yhteisellä päätöksellä.

Tämän sopimuksen tulkinnassa aiheutuneet erimielisyydet ratkaistaan tarvittaessa Turun käräjäoikeudessa, jos niistä ei muulla tavoin päästä osapuolten välillä sopuun.

 

Mikäli toinen osapuoli rikkoo tämän sopimuksen ehtoja, sen on korvattava aiheuttamansa vahingot ja tulonmenetykset.

 

 

SOPIMUKSEN PURKAMINEN JA IRTISANOMINEN

 

Yhdistys voi irtisanoa sopimuksen 6kk irtisanomisajalla. Kaupunki voi irtisanoa sopimuksen yhden vuoden irtisanomisajalla, mikäli luovutettavalle alueelle hyväksytään asemakaavan muutos, jonka toteutuminen estyy taikka rajoittuu yhdistyksen hallintaoikeuden johdosta. Irtisanominen on mahdollista aikaisintaan, kun asemakaavan muutos on saanut lainvoiman. Kummankin sopijapuolen on oikeus purkaa sopimus olennaisen sopimusrikkomuksen johdosta. Mikäli sopijaosapuoli purkaa sopimuksen olennaisen sopimuksen perusteella, on purkavalla sopijaosapuolella velvollisuus ilmoittaa sopimuksen purkamisesta viipymättä, vähintään 14 päivän kuluessa siitä, kun sopijaosapuoli on todennut sopimusta rikottavan. Mikäli sopimusrikkomusta ei ole rikkovan osapuolen toimesta korjattu 30 päivän kuluessa, katsotaan sopimus puretuksi.

 

Tätä sopimus on laadittu kaksi (2) saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijaosapuolella.

 

Turussa xx.xx.20xx

 

 

Turun kaupunki         Turun Slalomseura ry

Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut

 

 

_______________________________   _______________________________

liikuntapaikkapäällikkö      hallituksen puheenjohtaja

Oskari Nummi         Jari Lehtinen