Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3121.04.20208

5405-2019 (10 03 01)

Skanssin puistosuunnitelman lausuntopyyntö ulkoliikuntaolosuhteiden osalta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 31

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi:

Kaupunkiympäristötoimiala on pyytänyt 24.3.2020 mennessä vapaa-aikatoimialan kannanottoa Skanssin keskuspuiston suunnitelmissa olevista vapaa-aikatoimialan käyttöön tulevista investoinneista sekä niistä syntyvistä kustannuksista.

Turun kaupunki kasvaa uusille asuinalueille. Tästä on kyse myös Skanssin asuinalueen rakentuessa lähivuosien aikana. Kaupunki on päättänyt sijoittaa alueelle ison monitoimitalon, joka kaipaa mm. ulkoliikunnan olosuhteita. Osana puistosuunnitelmaa on valmisteltu liikuntaolosuhde, jonka investointikustannukset ovat kokonaisuudessaan n. 1,3 M €. Rakentamisen kustannukset ovat varsin korkeat, koska alueen maaperä on liikuntaolosuhteiden osalta savipohjaista, jolloin rakentamiskustannukset kasvavat.

Liikuntaolosuhteet on suunniteltu vastaamaan monitoimitalon käyttäjien tarpeita. Olosuhteet koostuvat perusliikkumisen edellyttämästä isosta kenttäalueesta ja sen reunalle sijoitetusta varustellusta aktivoivasta ympäristöstä. Nämä rakennettavat olosuhteet ovat välttämättömiä päiväkodin ja koulun liikunnan järjestämiseksi sekä alueen asukkaiden liikunnallisen elämäntavan mahdollistamiseksi.

Skanssin uudelle asuinalueelle rakennettavat liikuntaolosuhteet edellyttävät, että sitoudutaan myös kyseisten liikuntaolosuhteiden ylläpitoon ja ylläpitovuokraan. Liikuntalautakunnan taloussuunnitelmaan tulee varata riittävä määräraha investointivuokraan (n. 65 000 €/vuosi 20 vuoden määräajaksi) sekä olosuhteiden maavuokraan (n. 4 300 €/vuosi) ja ylläpitokustannuksiin (n. 8 000€/vuosi). Kaupunkiympäristötoimialan on lisäksi varauduttava investoinnin toteutusvuosina rakentamisen investoimiskustannuksiin korotetulla 1,3 M € kohdennetulla määrärahalla vuosittaisen 700 000 € määrärahan lisäksi.

Liite 1Lausuntopyyntö

Oheismateriaali 1Karttarajaus alueesta

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa liitteen 1 pohjalta edellä esitetyn lausuntonaan Skanssin uudelle asuinalueelle rakennettavista liikuntaolosuhteista ja niistä syntyvistä kustannuksista.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asiaa kokouksessa selvitti Oskari Nummi.

Grönroos ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Jakelu

lausKaupunkiympäristötoimiala
lausLinnakoski Kari


Liitteet:

Liiklk § 31
Liite 1:Lausuntopyyntö