Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta7317.09.20195

4489-2016 (654, 664)

Jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen päivittäminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 73

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari 11.9.2019:

Liikuntalautakunta hyväksyi 19.4.2016 § 45 Turun kaupungin liikuntapalveluiden ja Javenture Oy:n välisen jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen ajalle 1.10.2016–30.9.2026. Samalla liikuntalautakunta oikeutti liikuntapalvelujohtajan allekirjoittamaan sopimuksen ja tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset edellyttäen, että sen toteuttamisen mahdollistava maanvuokrasopimus vastaavasta alueesta on allekirjoitettu ennen jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen allekirjoittamista.

Sopimus allekirjoitettiin 6.6.2016 ja on voimassa 30.9.2026 saakka. Ylipainehallin ja huoltorakennusten hoito- ja ylläpitokustannuksista sekä hallin peruskorjauksista vastaa yhtiö. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien paikoitusalueiden ja niille johtavien ajoyhteyksien lumen poistamisesta ja talvihiekoituksesta. Keinonurmen koneellisesta viikoittaisesta hoidosta (n.1h/vko) vastaa kaupunki ympärivuotisesti. Sopimuksen mukaisesti keinonurmi on uusittu kesällä 2018.

Lisäksi sopimuksessa sovittiin muun muassa kaupungin oikeudesta käyttää hallia koululaistoimintaan tai muuhun vastaavaan maanantaista torstaihin klo 8.00–10.00 joulukuun alusta viikolle seitsemän sekä urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen käyttöön maanantaista torstaihin klo 17.00–21.00 ajalla 15.4.–15.5. sekä 15.9.–15.10.

Javenture Oy on ilmoittanut Turun kaupungin liikuntapalveluille tarkoituksestaan myydä Turun kaupungin liikuntapalvelujen ja Javenture Oy:n välisen jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen alaisen jalkapallokuplahallin ja sen toiminnot.

Voimassa olevassa sopimuksessa on kirjattu sopimuksen siirtämisestä seuraavasti: ”Javenture Oy:lla on oikeus myydä halli ja sen toiminta kolmannelle osapuolelle. Mikäli halliyhtiö, halli tai sen toiminta myydään kolmannelle osapuolelle, tulee sopimuksen kesto ja sisältö sopia uudelleen.”

Liikuntapalvelujen näkökulmasta sopimus on vastannut tarkoitustaan ja mahdollisen sopimuskumppanin vaihtuessa on liikuntapalvelujen näkökulmasta tarkoituksenmukaista jatkaa nykyisellä sopimussisällöllä sopimuskauden loppuun. Liikuntapalvelujen tahtotilana on saada tarjottua jalkapallohallista vuoroja ulkokenttälajeille ns. rospuuttokaudella erityisesti lasten ja nuorten harjoitteluun.

Alkuperäisessä sopimuksessa oleva kohta keinonurmen uusimisesta vuoteen 2021 mennessä on toteutunut kesällä 2018.

Liite 1Jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen luonnos

Oheismateriaali 1Siirtosopimus (salassa pidettävä; JulkisuusL 24.1 § 20 kohta)

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää edellä esitetyn perusteella hyväksyä liitteenä 1 olevan jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen ajalle 1.10.2019 – 30.9.2026.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää oikeuttaa liikuntapalvelujohtajan allekirjoittamaan sopimuksen uuden sopimuskumppanin kanssa ja tekemään siihen tarvittavat vähäiset muutokset edellyttäen, että sen toteuttamisen mahdollistava maanvuokrasopimus vastaavasta alueesta on allekirjoitettu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJaventure Oy
tiedAhtiainen Annakaisa
tiedKalmari Markus
tpvNummi Oskari


Liitteet:

Liiklk § 73
Liite 1:Jalkapallokuplahallin hoito- ja yhteistyösopimuksen luonnos