Liite 1

 

JALKAPALLOKUPLAHALLIN HOITO- JA YHTEISTYÖSOPIMUSLUONNOS            

 

Sopijapuolet

Yhtiön nimi

(jäljempänä yhtiö)

Osoite:

Postinumero ja -toimipaikka

Y-tunnus:

Yhteyshenkilö:           

 

Turun kaupungin liikuntapalvelut

(jäljempänä Kaupunki)

Blomberginaukio 4

20720 TURKU

Y-tunnus: 0204819-8

Yhteyshenkilö: Markus Kalmari

Sopimuksen tausta:

Yhtiö ja Turun kaupunki tekevät Impivaaran liikuntakeskuksen keinonurmikentän aluetta koskevan maanvuokrasopimuksen. Maavuokrasopimus pitää sisällään vuokra-alueella sijaitsevan liikuntakäyttöön soveltuvan ylipainehallin ja sitä palvelevat oheistilat.

 

Sopimuksen tarkoitus:

Tällä sopimuksella sovitaan maavuokra-alueen hoito- ja ylläpitovastuista, kaupungin oikeudesta käyttää kenttää sekä muista asiaan liittyvistä yksityiskohdista.

 

Sopimusaika ja voimassaolo:

 

Tämä sopimus tulee voimaan 1.10.2019 ja päättyy 30.9.2026. Samalla se korvaa 6.6.2016 tehdyn sopimuksen Javenture Oy:n ja kaupungin välillä. Kaupungilla on oikeus jatkaa sopimusta viisi vuotta kerrallaan ilmoittamalla siitä vuokralaiselle 12 kk ennen sopimuskauden päättymistä.

 

Sopimusehdot:

Ylipainehallin ja huoltorakennusten hoito- ja ylläpitokustannuksista sekä hallin peruskorjauksista vastaa yhtiö.

 

Keinonurmen koneellisesta viikoittaisesta hoidosta (n.1h/vko) vastaa kaupunki ympärivuotisesti.

 

Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Kaupunki vastaa vuokra-alueeseen rajoittuvien paikoitusalueiden ja niille johtavien ajoyhteyksien lumen poistamisesta ja talvihiekoituksesta.

 

Kaupungilla on oikeus käyttää ylipainehallilla katettua kenttää ja sen huoltorakennuksia:

 

-Koululaiskäyttöön tai muuhun vastaavaan (ei seurakäyttöön) joulukuun alusta aina koulujen hiihtolomaviikkoa edeltävän viikon perjantaihin maanantai-, tiistai-, keskiviikko- ja torstaiaamuina klo 7:45 – 10:00. Hallia ei tarvitse erikseen lämmittää käyttötarkoitusta varten.

 

-Urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen käyttöön maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin huhtikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin sekä syyskuun puolivälistä lokakuun puoliväliin klo 17–21 välisinä aikoina. Päivämäärät vahvistetaan sovitusti yhtiön ja kaupungin kesken kalenterivuosittain. Pääsääntönä käytetään 15.4.-15.5. sekä 15.9.-15.10.

 

Kaupunki maksaa edellä esitetyistä käyttöoikeuksista kiinteän hinnan, joka on 43 900 euroa vuodessa. Hintaa voidaan tarkastaa yhtiön sitä vaatiessa, mikäli peruspalveluiden hintaindeksi nousee sopimuksen tekohetkestä yli 5 %. Kustannusmuutos neuvotellaan todellisen kustannusmuutosten mukaiseksi kuitenkin enintään em. hintaindeksiä vastaavasti.

 

Edellä mainittu käyttöoikeusmaksu sidotaan viralliseen elinkustannusindeksilukuun 1906 (perusindeksi 1951:10=100) ja maksu tarkistetaan vuosittain 1.12.2020 alkaen ja sen jälkeen kalenterivuosittain joulukuun 1. päivästä alkaen. Tarkistettu maksu saadaan kertomalla edellä mainittu perusmaksu tarkastusajankohtaa edeltäneen joulukuun indeksiluvulla ja jakamalla se edellä mainitulla perusindeksillä.

 

Vuokraa tarkistettaessa otetaan huomioon indeksin käyttöä koskevan lainsäädännön asettamat rajoitukset.

 

Laskutusperusteena käytetään arvonlisäverottomia hintoja, joihin laskutuksen yhteydessä lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

 

Hallin kaupalliset oikeudet kuten lipunmyynti, kahvio/buffet markkinointi ja mainostaminen kuuluvat yhtiölle.

Mikäli hallin käyttö estyy sopimuksessa mainittuina kaupungin käyttöaikoina, pienenee kaupungin maksuosuus yhtiölle suoraan käyttämättömien tuntien mukaisesti. Tuntien hinta määräytyy saman hintatason mukaan, jota yhtiö käyttää myydessään vuoroja seuroille vastaavina vuodenaikoina huomioiden lämmittämättömän ja lämmitetyn hallin hinnan.

Yhtiö sitoutuu siihen, että hallin vuorojaossa ja tilavuokrapolitiikassa turkulaisseurat ovat ensisijaisia ja tasavertaisessa asemassa keskenään siten, että tarvittaessa kaupungin liikuntapalvelut voi hyväksyä em. menettelytavat. Ensisijaisuus vuorojaossa tarkoittaa, että myytäviä vakio- ja muita vuoroja tarjotaan ensin turkulaisille seuroille. Tämän jälkeen vapaiksi jääviä vuoroja voidaan tarjota muille asiakasryhmille.

 

Hallin käyttötarkoitus ja olosuhderatkaisut materiaaleineen tulee ensisijaisesti säilyttää nykymuotoisenaan jalkapallolle soveltuvaksi sopimuskauden ajan.

 

Sopimuksen siirtäminen:

 

Yhtiöllä on oikeus myydä halli ja sen toiminta kolmannelle osapuolelle. Mikäli halliyhtiö, halli tai sen toiminta myydään kolmannelle osapuolelle, tulee sopimuksen kesto ja sisältö sopia uudelleen.

 

Mahdolliset erimielisyydet:

 

Mahdolliset tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin, mutta jos tässä ei onnistuta, erimielisyydet ratkaistaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Liitännäisyys muihin sopimuksiin:

 

Tämä sopimus kuuluu olennaisena osana sopimuskokonaisuuteen, jonka muodostavat tämän sopimuksen ohella kaupungin ja yhtiön välillä solmittava maanvuokrasopimus.

 

Sopimuskappaleet:

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

 

 

Turussa xx.xx.2019

 

 

 

 

______________________ _________________________

Markus Kalmari       (Yhtiön yhteyshenkilö)

Turun kaupungin liikuntapalvelut   (Yhtiön nimi)