Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Vapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut 
Liikuntapalvelujohtaja1811.09.2019 

10708-2019 (02 08 00)

Käyttöoikeussopimus Pansion kuntosalitilaan

Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi 11.9.2019:

Pansion kisapuiston välittömässä läheisyydessä on Turun kaupungin liikuntapalveluiden hallinnassa 383 neliön kokoinen kuntosali- ja pukuhuonetilakokonaisuus (Pernontie 16). Tilassa on järjestetty kuntosalitoimintaa vuodesta 2004 alkaen käyttöoikeussopimuksella, jossa palvelua on järjestänyt yhdistys (Turun Toverit ry).

Päätös alueellisista kuntosalien toiminnoista on tehty liikuntalautakunnassa 16.12.2003 (DA 15414–2003) määräaikaiseksi ja sitä on jatkettu sen jälkeen suullisella sopimuksella aina vuoteen 2018 asti. Liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi teki 29.3.2018 päätöksen, että suullinen sopimus puretaan 1.9.2018 alkaen. Tämän jälkeen toimintaa oli tarkoitus jatkaa tilauskuntosalitoimintona, jossa kaikilla toimijoilla olisi mahdollisuus vuokrata tilaa voimassa olevien vahvistettujen tilahintojen mukaisesti.

Liikuntapalvelujohtaja ja Turun Toverit ry lähtivät kuitenkin neuvottelemaan uudesta käyttöoikeussopimuksesta keväällä ja kesällä 2018, ja tarkoituksena oli tehdä uusi sopimus toiminnasta. Sopimusta ei saatu aikaan ja toiminta jatkui 1.9.2018 jälkeen vanhan suullisen sopimuskäytännön mukaisesti.

Tilaan lähdettiin etsimään 12.6.2019 julkaistulla avoimella kilpailutusmenettelyllä palveluntuottajaa, jonka kanssa tehtäisiin käyttöoikeussopimus tilan käytöstä. Tarjoukset tuli jättää 31.7.2019 mennessä ja tarjouksia saapuu määräaikaan mennessä viideltä eri toimijalta (Sicario Oy, Sportbalance Turku, Suomen vahvin mies ry, Turun Toverit ry, Turun yhteisöliikunta).

Tarjouksen jättäneiltä tahoilta pyydettiin tarjouksiin liittyen lisäselvitykset, jotka tuli toimittaa sähköpostitse 27.8.2019 klo 8.00 mennessä. Suomen vahvin mies ry ei toimittanut lisäselvitystä, joten heitä ei kutsuttu neuvotteluihin.

Lisäselvityksen jättäneiden neljän tahon kanssa järjestettiin 27.-29.8.2019 neuvottelumenettely, jossa käytiin läpi tarkemmin tarjouksien sisältöä.

Neuvotteluihin kutsuttiin neljä hakijaa ja niiden yhteydessä kaksi hakijaa ilmoitti jättäytyvänsä pois kilpailutuksesta (Sicario Oy ja Turun Toverit ry). Näin ollen palveluntuottaja valittiin kahden jäljelle jääneen toimijan (Sportbalance Turku ja Turun yhteisöliikunta) välillä.

Kokonaisarvioinnin perusteella, jossa otettiin huomioon jätetyt tarjoukset, käydyt neuvottelut sekä tarkentuneet palvelusisällöt, parhaimman tarjouksen teki Sportbalance Turku.

Esitän, että Sportbalance Turku valitaan palveluntuottajaksi Pansion kuntosalitilaan ja että heidän kanssa tehdään käyttöoikeussopimus 30.9.2019 alkaen 1+2v määräaikaisella sopimuksena. Tarkempi sisältö selviää käyttöoikeussopimuksesta ja se astuu voimaan vasta, kun sopimus on saatu allekirjoitettua.

Liite 1Sopimusluonnos Pansion kuntosalin rakennusten käyttöoikeudesta

Liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari:

PäätösPäätin, että Sportbalance Turku valitaan palveluntuottajaksi Pansion kuntosalitilaan ja että heidän kanssa tehdään käyttöoikeussopimus 30.9.2019 alkaen 1+2v määräaikaisella sopimuksena. Tarkempi sisältö selviää käyttöoikeussopimuksesta, joka astuu voimaan vasta, kun sopimus on saatu allekirjoitettua.

 

Markus Kalmari

Liikuntapalvelujohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSportbalance Turku
tiedTurun Yhteisöliikunta
tiedLiikuntalautakunta
tpvAhtiainen Annakaisa
tiedFriman Johanna
tiedHatanpää Susanna
tiedLehmusvuori Juha
tpvNummi Oskari


Liitteet:

Liikp § 18
Liite 1:Sopimusluonnos Pansion kuntosalin rakennusten käyttöoikeudesta