Liite 1

 

 

SOPIMUS PANSION KUNTOSALIN RAKENNUSTEN KÄYTTÖOIKEUDESTA

 

LUONNOSVERSIO

 

 

 

SOPIJAOSAPUOLET

 

Turun kaupunki         Sportbalance Turku

Vapaa-aikatoimiala, Liikuntapalvelut    Sari Tättilä

Blomberginaukio 4 20720 TURKU      050 414 3335   

(jäljempänä ”Liikuntapalvelut”)      sportbalanceturku@gmail.com

            

Yhteyshenkilöt:         

Liikuntapaikkapäällikkö      

Oskari Nummi         

050 5546 230         

oskari.nummi@turku.fi      

 

Vs. Erityisasiantuntija (toimintaan liittyvät asiat)

Johanna Friman

040 628 8631

johanna.friman@turku.fi

 

Liikuntapaikkamestari (tilaan liittyvät asiat)

Juha Lehmusvuori

050 5546 340

juha.lehmusvuori@turku.fi

 

 

 

 

SOPIMUKSEN VOIMASSAOLOAIKA

 

Tämä sopimus alkaa 30.9.2019 ja päättyy 30.9.2020, vaatimatta erillistä irtisanomista. Sopimuksessa on kahden vuoden optiokausi ajalle 1.10.2020–1.10.2022, josta päätetään toukokuussa 2020.

 

 

SOPIMUKSEN TARKOITUS JA TAUSTAA

 

Liikuntapalveluiden tavoitteena on toteuttaa Pansion kuntosalin (Pernontie 16) toiminnan järjestäminen yhteistyössä palveluntuottajan kanssa, jonka monipuolinen ja aktivoiva liikeidea houkuttelee kuntosalille uusia kävijöitä mahdollistaen ensisijaisesti alueen asukkaiden harjoittelumahdollisuudet kuntosalilla.

 

Tällä sopimuksella sovitaan niistä ehdoista millä Liikuntapalvelut luovuttavat Pansion kuntosalitilan käyttöoikeuden Sari Tättilän omistamalle yritykselle Sportbalance Turku (myöh. palveluntuottaja). Lisäksi sovitaan millä tavoin palveluntuottaja voi toimia palveluidentarjoajana ja käyttää näissä toiminnoissa Pansion kuntosalia.

 

Tähän sopimukseen kuuluvat tilat ja välineet: Pansion kuntosalin koko pukuhuoneineen on 383 m2. Välineistöön ja laitteistoon kuuluvat tavallisimmat painopakkalaitteet, vapaat painot ja lämmittelylaitteet. Mahdollisista tilaan tai välineistöön tehtävistä muutostarpeista tulee aina neuvotella erikseen liikuntapalveluiden kanssa. Liikuntapalvelut sitoutuu vuoden 2019 aikana osallistumaan maksimissaan 5000 €:n perusteltuihin välinehankintoihin tai tilan kunnostamisesta aiheutuviin kustannuksiin. Sopimukseen ei sisälly rakennuksen muut tilat, kerhohuoneet ym.

 

 

VASTUUT JA VELVOLLISUUDET

 

Liikuntapalvelut vastaa tilan ja laitteiden kunnossapidosta ja tilojen ylläpitosiivouksesta sekä niistä syntyvistä kustannuksista (vuokra, sähkö, vesi jne.). Palveluntuottaja sitoutuu pitämän tilan siistinä sekä välineet paikoillaan, jotta tilan ylläpitosiivous on mahdollista toteuttaa. Tila ja laitteet annetaan käytettäväksi maksutta. Palveluntuottaja vastaa ainoastaan oman palvelunsa tuottamisesta syntyvistä kuluista.

 

Palveluntuottaja sitoutuu pitämään kuntosalia avoinna miehitettynä vähintään 8 kuukautta vuodessa (1.9.–31.12. ja 2.1.–30.4.). Kuntosalin on oltava avoinna vähintään 20 tuntia viikossa, ja viikoittaisia aukiolopäiviä on oltava ainakin neljä. Palvelun pääkielen on oltava suomi.

 

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen Kimmoke- ja Seniorirannekkeen sekä Mihi-passin käyttäjien on voitava käyttää salia maksutta salin aukioloaikoina (minimissään 8 kuukautta vuodessa ajalla 1.9.–31.12. ja 2.1.–30.4. Kuntosalin on oltava avoinna vähintään 20 tuntia viikossa, ja viikoittaisia aukiolopäiviä on oltava ainakin neljä), vuorojen tulee olla valvottuja. Kimmoke-, Senioriranneke ja Mihin- passin käynneistä ei kaupunkia voi laskuttaa.

 

Palveluntuottajan kanssa on sovittu viikoittaisten sukupuolisensitiivisten vuorojen järjestämisestä erikseen naisille ja miehille. Vuoroilla valvojan tulee olla samaa sukupuolta käyttäjäryhmän kanssa. Ikääntyneiden kuntosaliharjoittelun mahdollistamiseksi on lisäksi sovittu aukioloaikojen järjestämisestä aamupäivä/ keskipäivä -aikaan muutamana päivänä viikossa. Edellä kirjattujen sukupuolisensitiivisten- sekä aamupäivä/ keskipäivän aikaisten aukioloaikojen toteutuksen palveluntuottaja käynnistää syksyn 2019 aikana.

 

Ohjaustoiminnan ostopalveluista, esim. kuntosalin ABC- kurssi tai Voitas- toiminta sovitaan palveluntuottajan kanssa erillisellä sopimuksella.

 

Hinnaston palveluntuottaja voi määritellä vapaasti ja pitää palveluiden myymisestä kertyvät tulot.

 

Palveluntuottaja voi vapaasti kehittää liikunnallista liiketoimintaa tilaa ja ympäristöä hyödyntämällä. Tavoitteena on kasvattaa nykyistä kävijämäärää (500 / kk; 4 000 / 8 kk) merkittävästi

 

Palveluntuottaja sitoutuu raportoimaan kuntosalin kävijämääristä minimissään kaksi kertaa vuodessa (31.5. ja 31.12. mennessä). Raportissa tulee näkyä eriteltyinä Seniori-, Kimmoke- ja Mihi- kävijät sekä kokonaiskävijämäärä.

 

Palveluntuottaja vastaa palveluiden tuottamisen ja palveluiden käyttäjien turvalisuudesta ja on velvollinen hakemaan toiminnalleen vakuutukset ja kaikki tarvittavat viranomaisluvat. Käyttöoikeuden ohella siirtyy palveluntuottajalle myös palvelujen tarjoamiseen liittyvä toiminnallinen riski sekä toimintaan liittyvä taloudellinen riski siitä, ettei kaikkia palveluiden toteuttamiseksi tehtyjä investointeja ja niistä aiheutuneita kustannuksia saada takaisin tavanomaisissa käyttöolosuhteissa.

 

Palveluiden tuottamisessa palveluntuottaja voi tehdä yhteystyösopimuksia toisten palvelutarjoajien kanssa samoin oikeuksin kuin palveluntuottajalla itsellään on tämän sopimuksen ehtojen mukaisesti. Palveluntuottaja vastaa kaupunkiin nähden yhteistyökumppaneidensa tekemisistä, näistä ei saa aiheutua lisäkustannuksia kaupungille, eivätkä ne saa muuta kuntosalin yleistä käyttötarkoitusta. Palveluntuottaja saa siis solmia erillisiä sopimuksia kolmannen osapuolen kanssa esimerkiksi varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolisten harjoitteluvuorojen järjestämisessä tämän sopimuksen voimassaoloaikana.

 

Palveluntuottaja on velvollinen ilmoittamaan viipymättä ja kirjallisesta yrityksessä mahdollisesti tapahtuvista yhteys- ja/tai vastuuhenkilöiden muutoksista liikuntapalveluille.

 

 

 

Tätä sopimusta voidaan muuttaa tai täydentää kirjallisesti osapuolten yhteisellä päätöksellä.

Tämän sopimuksen tulkinnassa aiheutuneet erimielisyydet ratkaistaan tarvittaessa Turun käräjäoikeudessa, jos niistä ei muulla tavoin päästä osapuolten välillä sopuun. Sopimuksen molemmilla osapuolilla on oikeus sopimuksen irtisanomiseen, irtisanomisaika on 4 kk. Sopimus voidaan irtisanoa, mikäli palveluntuottaja rikkoo tässä sopimuksessa kirjattuja sopimusehtoja.

 

Mikäli toinen osapuoli rikkoo tämän sopimuksen ehtoja, sen on korvattava aiheuttamansa vahingot ja tulonmenetykset.

 

Tätä sopimus on laadittu kaksi (2) saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijaosapuolella.

 

 

 

Turussa ____.____._________

 

 

Turun kaupunki         Sportbalance Turku

Vapaa-aikatoimiala, Liikuntapalvelut

 

 

 

_______________________________   _______________________________

Liikuntapaikkapäällikkö      Yrittäjä

Oskari Nummi         Sari Tättilä